Jdi na obsah Jdi na menu
 


40. ročník LP v Jánských Lázních je už minulostí

24. 7. 2017

img_20170722_155814.jpg

Jubilejní 40. ročník Lázeňského poháru skončil v místě svého zrodu na hřišti v Janských Lázních. Hodnocení necháme na každém kdo se zúčastnil a prožil opět ty magické chvíle setkávání, sportu, vášnivých debat a možná i drobných rozmíšek, ale ty jdou většinou velice rychle stranou.
Hostitelé se, jako těch mnoho před nimi, snažili připravit vše ke spokojenosti účastníků. Počasí přálo hlavně v sobotu, v neděli již mraky zastínily Černou horu a poslaly nějaké ty kapky na hráče a účastníky. To snad ale nemohlo nikomu zkazit náladu. Hřiště se drželo statečně a vrátilo zpět všechnu píli a snahu, kterou se mu dostalo v přípravách.

Klimkovice odcestovaly na Lázeňský pohár v hodně prořídlé sestavě 14 hráčů. K tomu všemu, se hned v prvním utkání zranili Matěj Koval a Pepík Tomášek a tak do hry musel zasáhnout i trenér Honza Woznica. Nicméně, i přes tyto neduhy určitě předvedenou hrou neudělali Klimkovicím ostudu. Výsledky sice nejsou moc k chlubení, ale KDYBY v prvním utkání udrželi naši hráči vedení 2:0, nebo kdyby ve druhém utkání proměnily penaltu krátce před koncem, nebo kdyby v obou tkáních vyhráli penaltový rozstřel, nebo kdyby ve třetím utkání mířila střela do brány místo do tyče, mohly být výsledky mnohem veselejší, ale na kdyby se nehraje a tak:

První utkání proti Velichovkám jsme zahájili velmi dobře. Už v 5. minutě se k odraženému míči na hranici velkého vápna dostal Vláďa Šot a trefil přesně k tyči. Jen co začal druhý poločas dokončil nádhernou akci přesnou střelou Kuba Drábek a vedli jsme 2:0. Hned vzápětí, ale soupeř snížil a v poslední minutě se mu podařilo vyrovnat. V penaltovém rozstřelu jsme pak podlehli 1:2.

Ve druhém utkání základní skupiny jsme nastoupily proti Mšeným Lázním. V prvním poločase nás dostal do vedení Kuba Drábek, ale soupeř ještě do konce prvního poločasu vyrovnal na 1:1. Výbornou příležitost dostat vedení na naši stranu měl pět minut před koncem Michael Klemiš, ale penaltu, nařízenou za faul na Anestise Ambrose, neproměnil. V dlouhém penaltovém rozstřelu jsme pak opět nebyli úspěšní.

Ve třetím a posledním utkání základní skupiny, pořád s teoretickou šancí na postup do finále, jsme nastoupili proti účastníkovi krajského přeboru Lázním Bělohrad. V prvním poločase jsme měli šanci jít do vedení, ale střela Honzy Woznici skončila na tyči. Velmi vyrovnané utkání tak rozhodli hráči z Bělohradu dvěma údery ze standartních situací a zvítězili 2:0.

V nedělním utkání o konečné 5.-6. místo jsme nastoupili proti Železnici. Dlouho bezbrankový stav se změnil až deset minut před koncem, kdy se krásně trefil železnický útočník a v posledních minutách pak přidali hráči Železnice ještě jednu pojistku.

Klimkovice tak obsadili na 40. ročníku Lázeňského poháru v Jánských Lázních v roce 6. místo. Velmi bojovné výkony předváděla tato sestava: Anestis Ambros, Michal Bača, Jirka Bajgar, Jarda Bednář, Kuba Drábek, Karel Konečný, Michael Klemiš, Vítek Langer, Marek Lubojacký, Vosta Sikora, Vláďa Šot, Jirka Teichmann, Honza Woznica, zranění Daniel Knopp, Adam Chobot, Pepík Tomášek a Matěj Koval, podpůrný tým Jirka Seidler, Václav Prašivka st., Milan Glomb a Lukáš Lyčka, dámská část týmu Kristýna, Zuzka, Petra a Míša, a v neposlední řadě naší věrní fans Laco, Žampion, Čaba, Vilda a Sylva, Zuzka a Martin... a další.  

Kompletní výsledky zde: http://www.lazenskypohar.cz/

Na schůzce účastníků lázeňského poháru byl potvrzen jízdní řád poháru pro příští roky: 2018 Mšené Lázně, 2019 Konstantinovy Lázně, 2020 Velichovky, 2021 Klimkovice ??? (v případě dokončení rekonstrukce sokolovny), 2022 Lázně Bělohrad.

Rozlosování účastníků na 41. ročník Lázeňského poháru 2018 v Mšených Lázních:
Skupina A: Luhačovice, Janské Lázně, Klimkovice, Velichovky
Skupina B: Mšené Lázně, Lázně Bělohrad, Železnice, Konstantinovy Lázně

Fotogalerie LP 2017: http://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/2017_LP_Janske_Lazne/

1. utkání Klimkovice - Velichovky (část druhého poločasu)

2. utkání Klimkovice - Mšené Lázně (neproměněná penalta 5 minut před koncem)

3. utkání Klimkovice - Mšené Lázně (penaltový rozstřel)