Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO: "vrahem byl zahradník"

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 27.4.2019
TJ Klimkovice - TJ Řepiště (0:1) 0:1
Branky: 9. Zahradník

Sestava Klimkovic: Černý – Vošvrda, Drábek, Šot, Niemczyk (75. Konečný) – Sáblík (86. Bača), Borgosz – Mohelník, Gelnar (46. Brachtl), Židek (60. Bednář) – Vaněk, trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE

Ve dvacátém kole přivítali naši muži na svém hřišti osmý celek tabulky z Řepiště. Náš tým okupoval v tabulce první pozici a zde se chtěl také udržet. Tým opět nebyl úplně kompletní, v sestavě byl již uzdravený Sáblík, ale kvůli karetnímu trestu chyběl Švec, zranění nepustilo do hry Mikoláše a zdravotní potíže měl v průběhu týdne také Bednář, který aspoň usedl na lavičku.

Úvod utkání musel diváky navnadit, protože už ve druhé minutě předvedli hosté rychlý kontr, který se nám povedlo odvrátit na roh, po kterém byla v šestnáctce skrumáž, ale hostům se míč do sítě protlačit nepodařilo. Hned za minutu na druhé straně prošel dravě mezi dvěma hráči Židek a na poslední chvíli byl zablokován na roh. Po něm nastala trma vrma i v hostující šestnáctce, ale i zde bez úspěchu. V deváté minutě přišel jediný gólový okamžik utkání. Gelnarovi vypíchl na vlastní šestnáctce míč hostující Zahradník, vybíhající Černý byl sice u míče o něco dříve, ale ve skluzu nešťastně trefil právě atakujícího Zahradníka a od něj se míč odrazil i se štěstím do sítě – 0:1. Klimkovičtí se snažili odpovědět, zejména aktivní Borgosz, ale jeho první střelu, kterou se snažil překvapit hostujícího brankáře, našla právě strážce hostující svatyně a druhý pokus mířil nad bránu. To bylo na dlouhou dobu, co se týče střeleckých pokusů vše. Až těsně před poločasem, po ubráněném rohu, utekl Vaněk, jenže na poslední chvíli jeho střelu tečoval hostující obránce na roh. Do kabin jsme šli tedy s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu nastoupil místo Gelnara, Brachtl.a naši hráči se snažili od začátku tlačit svého soupeře, což se jim dařilo, ale pouze před šestnáctku, pak spolehlivě pracovala hostující defenzíva. První vážnější šanci měl tak až v padesáté šesté minutě Sáblík, který z přímého kopu chytře podstřelil skákající zeď, bohužel střele chyběla větší razance a hostující brankář ji proto chytil. Za několik okamžiků se do dobré příležitosti dostal Borgosz, bohužel jeho střela byla sražena na roh a z dobré pozice nebylo nic. Hosté se k vážnějšímu ohrožení dostali po rohovém kopu, ale Vomáčka hlavičkoval hodně vedle. Po rohovém kopu přišla také asi největší naše příležitost. Hlavičku jednoho z domácích hráčů reflexivně vyrazil hostující brankář, Šot se snažil hlavou poslat obloučkem míč do brány, ale na brankové čáře jej vyhlavičkoval hostující obránce, kterého z dorážky ještě nastřelil znovu domácí hráč. Od sedmdesáté minuty jsme změnili rozestavení a vepředu hráli na tři útočníky. Sice náš tým hrál prakticky jen na hostující polovině, ale šlo spíš o křeč a vážnější příležitost si už nevypracoval, proto se všechny body stěhovaly do Řepiště.

Komentář trenéra Woznicy: „Byl to zápas blbec, klasický nula nula zápas, kdy ani jeden tým neměl vážnější šanci, bohužel jsme udělali zbytečnou chybu, za kterou jsme byli potrestáni. Kluci chtěli vyhrát, neodchodili to, snažili se, bohužel nám to nešlo. Samozřejmě nejsme spokojení, především řešení předfinální fáze bylo špatné a na tréninku se na to zaměříme, ale hráčům toho příliš vytknout nemůžu. V průběhu víkendu jsem několikrát slyšel, že hodně ztrácíme a s takovou nepostoupíme. Samozřejmě bychom chtěli jako tým i klub do vyšší soutěže, ale ne aby to byla slepá priorita. Snažíme se hrát ofenzívní fotbal, který bude mít hlavu a patu, tak aby to bavilo hráče i lidi. Hrajeme B třídu, takže ne vždy jde vše, jak bychom chtěli, ale takhle se snažíme prezentovat a často za to sklízíme od soupeřů chválu. Jasně, můžeme zápasy „ubouchat“ na nula nula, jedna nula a postoupit, ale ve vyšší soutěži, kde je ten fotbal zase kvalitnější, tohle stačit nebude a já nechci jít výš jen proto, abychom byli za otloukánka a za rok šli zpět dolů. Touhle cestou jít nechci, pracuji s velmi dobrým týmem tak, abychom si to zasloužili herní cestou, pokud se to nepovede, není to žádná tragédie.“