Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO JDE DO ČELA TABULKY

tabulka.jpg

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 20.4.2019
FK Velké Hoštice - TJ Klimkovice (1:1) 1:3
Branky: 9. J. Jaroš (penalta) - 43. Mohelník, 69. Brachtl, 77. Drábek
Červená karta: 45. Švec (Klimkovice)

Sestava Klimkovic: Bača - Bednář (46. Vošvrda), Drábek, Šot, Niemczyk - Švec, Borgosz (88. Černý) - Konečný (73. Krpelík), Gelnar (65. Brachtl), Mohelník - Vaněk (81. Mikoláš), trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE

K sobotnímu utkání jsme za velmi pěkného počasí zajížděli do Velkých Hoštic. Utkání slibovalo zajímavou podívanou, protože domácí, nacházející se na šestém místě a naše třetí Klimkovice, dělily v tabulce pouze tři body. Navíc pěkný areál a perfektně nachystaný trávník k tomu měly přispět. Oproti minulému týdnu scházeli trenéru Woznicovi z důvodu nemoci Jakub Sáblík a z rodinných důvodů střelec z minulého týdne, Michal Židek.

Úvod utkání byl z naší strany velmi dobrý, soupeře jsme od začátku přehrávali a prvních osm minut jsme jej kombinačně prakticky nepustili za polovinu, bohužel se střelou Vaňka si poradil domácí brankář a pokus Borgosze šel nad. Jak už to tak bývá v našich zápasech, domácí se poprvé vydali k bližšímu průzkumu okolí naší šestnáctky v deváté minutě, ale po souboji rameno na rameno s Kubou Drábkem, upadl ve vápně domácí hráč a rozhodčí odpískal...no velmi přísnou penaltu. K ní se postavil domácí kapitán Jiří Jaroš a poslal míč na opačnou stranu, než skákal Bača - 1:0. Tato nečekaná branka našimi hráči nijak nezacloumala a dál pokračovali ve své kombinační hře a dobývání domácí brány. Několikrát se hráči dostali do slušných pozic, bohužel místo střely vylepšovali ještě pozici nebo chtěli dovézt míč až do "kuchyně", pro což domácí obránci neměli pochopení. Ve dvacáté šesté minutě měli domácí možnost odskočit o dvě branky, ale po rohovém kopu hlavičkoval jeden z domácích hráčů nad bránu. Závěrečná čtvrt hodina první půle se nesla v obrovském tlaku Klimkovic. Nejprve se ve vápně uvolnil Vaněk, ale jeho křižná střela těsně minula zadní tyč. Ve třicáté třetí minutě, po pěkném tandemu na pravé straně mezi Konečným a centrujícím Borgoszem, přistál míč přesně do kroku Gelnarovi, ale fantastický reflexivní zákrok předvedl domácí brankář. Za další tři minuty se protáhl kolem dvou obránců Mohelník, poslal skrz malé vápno střílenou přihrávku, na kterou bohužel nikdo nedosáhl. Za další dvě minuty si ve vápně dvěma zasekávačkami nechal obránce projet Švec, zbývalo se jen brankáře zeptat "kam to chce", jenže v rozhodující chvíli Rosťovi selhaly mířidla a střílel vedle. Ve čtyřicáté první minutě našel centr Konečného na zadní tyči Mohelníka, kterému ale hlavička vůbec nesedla a ze sedmi metrů ji poslal v obrovské šanci vedle. Vše si vynahradil o dvě minuty později, když se Michal prosadil přes domácího obránce a uklidil do sítě centr z pravé strany - 1:1. To do poločasu nebylo vše. Hned z rozehrávky jsme získali míč, Švec se s ním dostal do vápna a vystřelil. Střela trefila domácího hráče někde do oblasti paže a ramena, Rosťa vehementně žádal na rozhodčím odpískání ruky, až vyfasoval červenou kartu a tak skončil první poločas.

Nás tým tak čekalo čtyřicet pět minut o jednoho hráče méně, kdo však čekal, že to naše hráče poznamená musel se hodně divit a divili se i domácí. Naši hráči totiž hráli velmi disciplinovaně a i v deseti lidech diktovali tempo hry. Navíc šance na sebe nenechali dlouho čekat, jenže pokusy Vaňka a Gelnara svůj cíl nenašly. V padesáté páté minutě střílel z dobré pozice nad Borgosz a o sedm minut později měl na hlavě vedoucí gól Drábek, bohužel hlavičkoval vedle. V šedesáté třetí minutě prošel krásně do vápna obránce Niemczyk, z koncové čáry hledal pod sebe volné hráče, bohužel nikdo z nich míč do sítě neuklidil. V šedesáté deváté minutě po kombinaci s Vošvrdou odcentroval do vápna Konečný a Roman Brachtl, který byl v tu chvíli pět minut na hřišti, pohotově vstřelil svou první branku v našem dresu a odšpuntoval velkou radost našeho týmu - 1:2. Hned za chvíli mohl zvýšit Mohelník, když na zadní tyči zavíral střílenou přihrávku Brachtla, ale brankář byl proti. V sedmdesáté sedmé minutě odstartoval vlnu euforie Kuba Drábek, který do sítě uklidil hlavou rohový kop Borgosze - 1:3. Za dvě minuty výborně vyřešili brejk dva na dva přihrávající Vaněk a zakončující Vošvrda, bohužel o chlup vedle. V závěrečné desetiminutovce utekl domácím bekům dvakrát střídající Mikoláš a pokaždé měl domácí brankář i kus štěstí, že míč vytáhl aspoň na roh. Pokud jste až do této chvíle neregistrovali šanci domácích, o nic jsme je neochudili, jejich největší příležitost ve druhé půli byla střela z poslední minuty, kterou Michal Bača bezpečně kryl. Náš tým si tak po závěrečném hvizdu mohl zcela po právu vychutnat vítězný pokřik, který musel být slyšet až v Kravařích a vyhoupl se do čela tabulky.

Komentář trenéra Woznicy: "Velké a hlavně zasloužené vítězství! Celý zápas jsme byli lepší a to i druhý poločas v deseti lidech, kdy jsme domácí přehrávali, dali dva góly a ještě klidně tři mohli dát. O poločase jsme si v kabině řekli, jak chceme dál hrát, že nastoupíme úplně stejně, žádný autobus, že i v deseti lidech je můžeme porazit a porazíme. Na hráče jsem opravdu pyšný za to, jak zápas odehráli, naplno se ukázal silný charakter týmu. To, že nás další výsledky nakonec vyhouply do čela, je pro hráče jen třešnička na dortu za své úsilí. Za dva roky u týmu tento zápas řadím hodně vysoko, ne-li nejvýš. Určitě nepropadáme velké euforii, tam kde jsme, se nám líbí, ale musíme pořád pracovat na tom, abychom se tam udrželi."