Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO PŘEZIMUJE NA DRUHÉM MÍSTĚ TABULKY

img_20181103_141210.jpg

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 3.11.2018
TJ Klimkovice - SK Meteor Strahovice (2:2) 4:3 
Branky:  12. Mohelník, 37. Sáblík, 61. Mikoláš, 86. Moučka – 18. Wicha, 40. Slanina, 58. Obrusník

Sestava Klimkovic: Černý – Krpelík (46. Bednář), Drábek, Šot, Niemczyk – Sáblík, Švec – Mohelník (88. Konečný), Vaněk (89. Chobot), Mikoláš – Moučka (90+1. Strnka), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Chuchelná - Hať 3:0, Bohuslavice - Slovan 1:1, V.Hoštice - Ov-Jih 0:6, V.Polom - Šilheřovice 2:1, Řepiště - Darkovice 1:2, Kozmice - Kr.Pole 3:1

Tabulka soutěže po podzimní části: ZDE

V sobotu nastoupili naši muži doma v posledním podzimním kole proti hostům ze Strahovic, kteří se po loňské úspěšné sezóně, ve které obsadili v konečné tabulce třetí místo, nyní nacházeli na osmém místě tabulky. Našemu týmu scházeli zranění Bača s Borgoszem, distancovaný Gelnar a k dispozici nebyl ani Vostárek. Naopak oproti minulému utkání nastoupil v sestavě již uzdravený Šot.

Úvod utkání se hrál pěkně od podlahy, hra se rychle přelévala z jedné strany na druhou a dala se tak tušit zajímavá podívaná. Jako první zkusil pozornost brankáře domácí Moučka, ale brankář byl připraven. Na druhé straně se dostali do dvou zajímavých příležitostí Slanina a Wicha, ale oba mířili mimo. V deváté minutě střílel z hranice vápna Vaněk, ale těsně minul a na druhé straně hlavičkoval, po centru zprava, Továrek nad bránu. Ve dvanácté minutě dostal na pravou stranu míč Michal Mohelník, navedl jej na střed, kličkou se zbavil obránce a bodlem z hranice šestnáctky i s trochou štěstí, přehodil hostujícího brankáře – 1:0. Za dvě minuty měl k dispozici přímý kop z dobré pozice hostující kapitán Pekárek, ale naložil s ním prachbídně a vysoko přestřelil. V osmnácté minutě už bylo srovnáno. Wicha dostal míč na levou stranu, jednoduše s ním prošel do vápna a tvrdou střelou ze strany prostřelil Černého – 1:1. Následující minuty patřily hostům a po centru zprava na poslední chvíli odvrátil Niemczyk míč před hostujícím hráčem, který by zakončoval do odkryté brány. O chvíli později dostal míč na penaltu Malcharek, ale trestuhodně přestřelil. Do prakticky totožné situace se na druhé straně dostal domácí Švec, ale se šancí naložil úplně stejně. Ve třicáté sedmé minutě, se po útoku z pravé strany, dostal odražený míč pět metrů za šestnáctkou ke Kubovi Sáblíkovi. Každý čekal tvrdý projektil, ale Kuba zvedl hlavu a utaženou placírkou se trefil přesně k tyči – 2:1. Bohužel za tři minuty jsme zbytečně ztratili míč uprostřed hřiště, následoval rychlý brejk hostí, na jehož konci byl Slanina a střelou pod břevno nedal Černému šanci – 2:2. Do konce poločasu už se nic zásadního nestalo a oba mančafty odešly do kabin za nerozhodného stavu.

Hned úvod druhé půle rozvířil emoce, když po souboji v domácí šestnáctce upadl Drábek s hostujícím Malcharkem a hosté se vehementně dožadovali penalty, píšťalka však zůstala němá. V padesáté první minutě hlavičkoval, po rohovém kopu Švece, těsně nad bránu střídající Bednář. V padesáté čtvrté minutě předvedl vynikající zákrok Denis Černý, který od tyče vytáhl střelu Beneše z přímého kopu. V padesáté osmé minutě zahrávali hosté rohový kop, který si našel Obrusník a prudkou hlavičkou otočil ukazatel skóre – 2:3. Situace, kdy náš tým v utkání prohrává, není nic nového, již několikrát se tento stav podařilo otočit a naši hráči s tím začali hned za tři minuty. Švec odcentroval z pravé strany do šestnáctky, kde se do míče parádně opřel z voleje Dan Mikoláš a hostující brankář Nevřela byl bez šance – 3:3. Za osm minut to zkusil zpoza vápna Vaněk a strahovický brankář vyrážel na roh. Na druhé straně se uvolnil Továrek, jenže střela šla hodně vedle. V osmdesáté minutě, naši hráči vykombinovali

hostující defenzívu a Švec chytře přehodil padajícího golmana, gólovou radost mu ale zkazil mávaný ofsajd. Z klimkovických hráčů šlo cítit, že chtějí utkání strhnout na svou stranu, což dokumentovala Mikolášova jedovka, která šla jen těsně nad. V osmdesáté šesté minutě se naši hráči i příznivci kýžené branky přece jen dočkali. Přízemní centr z pravé strany prolétl celým vápnem ke zcela volnému Matěji Moučkovi, kterému stačilo nastavit placírku a poslat míč tam, kde jej všichni chtěli vidět – 4:3. V závěrečných minutách se hosté snažili natlačit do vápna, ale všechny pokusy vyřešila naše defenzíva v čele s Denisem Černým, který několikrát míč vyboxoval do bezpečí.

Po závěrečném hvizdu si tak mohli domácí hráči vychutnat už pátou výhru v řadě a přezimování na druhém místě tabulky s bodovou ztrátou na vedoucí Ostravu-Jih. Velmi potěšující byly také ohlasy přítomných diváků, kterým se fotbal do poslední minuty opravdu líbil. Nemalou zásluhu na tom měli také hosté ze Strahovic, což byl dle trenéra Woznici určitě nejlepší soupeř, se kterým se na podzim utkali.