Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO V KR.POLI ZA TŘI BODY

16. 10. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 13.10.2018
TJ Sokol Krásné Pole - TJ Klimkovice (0:2) 1:4
Branky: 77. Galus – 1. Vaněk, 4. Šot, 67. Mikoláš, 72. Gelnar
Červená karta: 90. Gelnar (Klimkovice)

Sestava Klimkovic: Černý – Sáblík, Drábek, Šot, Niemczyk – Chobot (58. Konečný), Borgosz (14. Švec) – Mikoláš, Vaněk (74. Vostárek), Mohelník (83. Bednář) – Moučka (63. Gelnar), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Ov-Jih - Bohuslavice 1:2, Darkovice - V.Polom 5:1, Kozmice - Slovan 2:4, Strahovice - Šilheřovice 2:1, Chuchelná - Řepiště 2:0, Hať - V.Hoštice 1:0

Tabulka soutěže: ZDE

V sobotním utkání jsme zajížděli do nedalekého Krásného Pole, kde jsme hráli znovu po roční odmlce. Domácí v minulém kole vyhráli ve Velké Polomi 1:2 a v tabulce se nacházeli na devátém místě, ale pouze s tříbodovou ztrátou na náš tým, kterému patřila čtvrtá příčka.

Lepší vstup do utkání si naši hráči ani nemohli přát. Hned z úvodní rozehrávky poslali míč domácí do svých zadních řad a díky napadání našich hráčů, vyrobil domácí stoper Klimek obrovskou hrubku, když namazal Honzovi Vaňkovi a ten po krátkém navedení, technickou střelou z hranice vápna otevřel skóre už po dvaceti vteřinách – 0:1. Za další tři minuty už to bylo o dvě branky. Roh Borgosze se po několika odrazech dostal k Vláďovi Šotovi, ten před sebou prostřelil dvojici bránících hráčů a podruhé rozvlnil síť v domácí bráně – 0:2. Toto rychlé vedení našim hráčům paradoxně spíš ublížilo, viditelně polevili v koncentraci a nasazení a tak se začali dostávat do blízkosti naší brány i domácí, kteří hrozili nebezpečnými centry z levé strany, ale brankář Černý si s nimi za spolupráce obrany, poradil. Bohužel při jednom z obranných zákroků, ze hřiště už ve čtrnácté minutě odkulhal Vojta Borgosz a nahradil jej Rosťa Švec. Následovala nudná, neurovnaná pasáž, kterou utnula až tyč, kterou ve třicáté minutě z pětatřiceti metrů trefil Moučka a málem tak potrestal špatný odkop domácího gólmana. V závěru poločasu měli dobré příležitosti ještě Mikoláš a Vaněk, ale pokaždé si s nimi poradil domácí brankář.

Úvod druhé půle se nesl ve stejném duchu, jako ta první. Hodně zkažených přihrávek na obou stranách, čemuž nahrával i tvrdý a nerovný terén. V padesáté sedmé minutě z dvaceti metrů kroutil Švec přímý kop přes zeď pod břevno, ale Chodura, v domácí bráně, vytáhl výborným zákrokem míč na roh. V šedesáté sedmé minutě jsme se dočkali potřetí. Vaňkovu přihrávku na polovině sklepl Gelnar do kraje Danu Mikolášovi, který utekl dvěma domácím obráncům a svůj úprk přes celou polovinu chladnokrevně zakončil – 0:3. Poté se do dvou velkých šancí dostal domácí Galus. Nejprve jej v samostatném úniku vychytal Denis Černý a poté ze dvou metrů hlavou trestuhodně  minul odkrytou bránu. V sedmdesáté druhé minutě opět domácí defenzívě utekl Mikoláš, vtrhl do vápna a před bránou našel Honzu Gelnara, pro kterého nebyl problém uklidit míč tam, kam patří – 0:4. O pět minut později se dočkali i domácí, když se na zadní tyč povedeně trefil Galus a Černý byl bez šance – 1:4. V poslední minutě se ještě nechal zbytečně domácím hráčem vyprovokovat Honza Gelnar a za lehký úder dlaní, po kterém se domácí hráč teatrálně svalil na zem, uviděl červenou kartu. Na našem vítězství už to však nic nezměnilo a i přes ne příliš líbivou hru, si odvážíme zaslouženě tři body, které nás posunuli už na třetí příčku tabulky.