Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO VEZE CENNÉ TŘI BODY Z OSTRAVY-JIHU

29. 10. 2018

44846027_10213697260885860_4676141352847671296_n.jpg

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 27.10.2018
FC Ostrava-Jih - TJ Klimkovice (0:0) 0:1
Branky:  48. Sáblík

Sestava Klimkovic: Černý – Krpelík, Drábek, Bednář, Niemczyk – Sáblík, Švec – Mohelník (83. Borgosz), Vaněk (90. Chobot), Mikoláš (88. Konečný) – Moučka (90. Vostárek), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Kr.Pole - Řepiště 1:2, Darkovice - V.Hoštice 3:1, Šilheřovice - Bohuslavice 2:1, Strahovice - V.Polom 1:0, Hať - Kozmice 1:2, Chuchelná - Slovan 1:2

Tabulka soutěže: ZDE

V sobotním deštivém odpoledni jsme zavítali na půdu vedoucího týmu tabulky, Ostravy-Jih. Oproti minulému utkání s Darkovicemi chyběli zraněný Bača, nemocný Šot, stále stoprocentně fit nebyl ani Borgosz, který byl aspoň na lavičce a pracovně mimo byl Jonek.

Začátek utkání se nesl v oboustranně slušném tempu, čemuž pomáhalo rozměry menší hřiště a mokrý trávník. Hned v úvodní minutě trochu vylekal klimkovické příznivce brankář Černý, kterému úplně ideálně nevyšel výlet mimo bránu a domácí hráč dával míč před odkrytou klimkovickou bránu, kde naštěstí byli pouze hráči ve žlutém a tak se nic nestalo. V šesté minutě našel Vaněk křížným pasem Mohelníka, který si míč zpracoval pěkně do pohybu před domácího obránce a ten jej zhruba metr a půl před vápnem fauloval. Klimkovičtí se dost zlobili, protože Michal by nebýt faulu, šel sám na bránu a jelikož jej fauloval poslední hráč, žlutá karta byla velmi mírným trestem. Z následného přímého kopu střílel Moučka na zadní tyč, kterou minul zhruba o metr. Za pět minut vtrhl, po kombinaci s Niemczykem, do vápna Mikoláš, ale jeho zpětnou přihrávku na volného Moučku včas lapil Janoušek. Poté se osmělili i domácí. Střely Prokeše a Korbačky skončily nad bránou a pokus Kadlčíka zpoza šestnáctky šel doprostřed, kde byl připravený Černý. I když se po zbytek poločasu hrál docela svižný fotbal, žádná další větší šance už ani z jedné strany nepřišla.

Úvod druhé půle se našemu týmu povedl tak, jak asi o poločase chtěl. Kuba Sáblík ve středu hřiště získal míč, trochu se štěstím se dostal přes protihráče a po narážečce se Švecem okolo bránícího hráče, poslal ve vápně míč podél vybíhajícího Janouška k tyči – 0:1. Po této brance zvedli domácí více svou aktivitu, ale střely Kadlčíka a Válka skončily mimo a hlavička Petrovského z hranice vápna po centru z pravé strany, našla přesně místa, kde byl pozorný Černý. Na druhé straně neuspěli s trestných kopů Moučka a Sáblík, když oba mířili nad bránu. V sedmdesáté minutě vybojoval zdánlivě ztracený míč Mohelník a byl kousek před šestnáctkou faulován. Švec poslal přímý kop pěkně přes zeď, ale Janoušek jeho střelu dobře viděl a chytil. V sedmdesáté páté minutě přišla asi nejvážnější akce domácích, když se míč dostal dvacet metrů od brány k Filipu Gažimu a jeho tvrdou střelu, mířící k tyči, musel výborným zákrokem vytáhnout Denis Černý na roh. V závěrečné desetiminutovce domácí vrhli své síly především do útoku a tím pádem se otevírala i jejich okénka vzadu, které jsme mohli několikrát potrestat. Mikoláš po úniku dvakrát střílel ze strany, ale Janoušek obě jeho střely vyrazil. V osmdesáté šesté minutě střílel zpoza vápna střídající Borgosz a domácí gólman fantastickým zákrokem vytáhl jeho střelu z šibenice. Dvě minuty před koncem už už zakončoval brejk tři na dva, Vaněk do prázdné brány, ale domácí obránce mu obětavě skluzem skočil do střely a gól z toho nebyl. A protože se v závěrečných vteřinách nic zásadního už nestalo, odvezli si naši muži cenné tři body do Klimkovic.