Jdi na obsah Jdi na menu
 


BOD Z DARKOVIC PO DLOUHÝCH LETECH

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 10.8.2019
FK Darkovice - TJ Klimkovice (1:2) 2:2

Branky: 37. a 68. Poštulka - 22. Konečný, 33. Ulman

Sestava Klimkovic: Černý - Vošvrda (85. Gelnar), Borgosz, Šot, Niemczyk (52. Bednář) - Vaněk (80. Židek), Mohelník (83. Knopp) - Konečný (68. Kubes), Švabík, Ulman - Toma, trenér Jan Woznica, asistent Jan Švábík.

Tabulka soutěže: ZDE

Úvodní soutěžní utkání v této sezoně nás zavedlo na půdu Darkovic, kde se nám nedaří. Po návratu do B třídy, před třemi lety, jsme zde ani jednou nebodovali, tohle chtěli naši hráči změnit.

A to bylo také vidět, od úvodních minut to byly Klimkovice, které diktovaly tempo hry, prakticky pořád měly míč na kopačkách, a když jej ztratily, hned jej aktivní hrou získali zpět. Do prvních střeleckých pokusů se dostali Vaněk, Švabík a Ulman, ale všechny pokusy kryl domácí brankář Chlappek. Za nedlouho měl možnost otevřít skóre po průniku Vaněk, ale minul a Tomův pokus z dvaceti metrů letěl nad bránu. Domácí se k prvnímu většímu ohrožení brány dostaly v devatenácté minutě, ale domácí hráč z hranice šestnáctky střílel hodně vedle. Ve dvacáté druhé minutě jsme získali na útočné polovině míč, který si připravil Karel Konečný a z dvaadvaceti metrů se trefil náramně - 0:1. Chvíli na to prošel domácí obranou Ulman, přihrál před bránu, kde dvěma našim hráčům chyběl krok, aby poslaly míč do prázdné brány. Situace se opakovala o několik minut později znovu, tentokrát celým malým vápnem prolétla střílená přihrávka Švábíka. Ve třicáté třetí minutě jsme získali míč na levé straně a po kombinaci s Niemczykem vthl do vápna Viktor Ulman a z úhlu hezky obstřelil brankáře na zadní tyč - 0:2. Bohužel za čtyři minuty jsme ztratili ve středu pole míč a následoval faul zhruba deset metrů před naším vápnem. Na standardku si na přední tyči naskočil Poštulka a hlavou prodloužil míč na zadní tyč - 1:2. Naše hráče tato branka nijak nevykolejila a za pět minut si mohli vzít dvougólové vedení zpět. Vošvrda prošel přes dva hráče do vápna, přihrál pod sebe na Vaňka, který ve velké šanci střílel vedle. V poslední minutě poločasu ještě prošel přes dva hráče do vápna Švabík, bohužel jeho zakončení minulo zadní tyč jen o chlup. Do kabin jsme tak šli jen s jednogólovým vedením.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení toho prvního, kdy jsme drželi míč a tlačili domácí u jejich šestnáctky. Šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ale Mohelník střílel doprostřed brány, Toma mířil dvakrát vedle, Švábíka skvělé vychytal brankář a Konečného zakončení na přední tyč šlo pouze do boční sítě. V rozmezí mezi šedesátou šestou a šedesátou osmou minutou přišly dva důležité okamžiky. V šedesáté šesté minutě naši hráči krásné vykombinovali domácí defenzivu na jeden dotek a Toma běžel sám na bránu. Této akci chybělo jediné a to gólové zakončení, proti byl domácí brankář. Naopak za dvě minuty jsme si nepohlídali zdánlivě jednoduchou situaci a domácí Poštulka střelou na zadní tyč vyrovnal - 2:2. Hráči se na tento stav snažili reagovat a držely Darkovice, které viditelně nemohly, na jejich polovině. Vaněk v šestnáctce dvakrát "vykoupal" obránce, ovšem zakončení gólem neskončilo. Stejně tak hlavička Ulmana po průniku střídajícího Kubese. Pěkný okamžik přišel v osmdesáté minutě, kdy se do odraženého rohu, za vápnem opřel Kubes, bohužel jeho parádní volej lapil domácí brankář. V závěru náš tlak zabrzdila zranění našich hráčů, kdy v jednu chvíli nás na hřišti bylo o dva hráče méně a toho mohly domácí využít, když po rohovém kopu hlavičkoval domácí hráč pod břevno. To by bylo ale už moc kruté a Černý výborným zákrokem jeho hlavičku vyrazil. V závěru jsme byli sice nastěhováni v domácí šestnáctce, do které létaly centry, ale žádný z nich se neujal a proto utkání skončilo remízou 2:2.

Komentář trenéra Honzy Woznicy: "Takový zápas se blbě hodnotí. Bod je pro nás málo a cítili to i kluci, kteří byli v kabině naštvaní. Celý zápas jsme byli lepším týmem, šedesát pět minut jsme měli hru vyloženě pod kontrolou, bohužel když jsme mohli a hlavně měli přidat třetí, čtvrtou branku, tak jsme nedali a soupeř po našich individuálních chybách vytěžil z minima maximum. Škoda, ale herně to bylo dobré, příště se musíme jen vyvarovat hloupých chyb a hlavně dříve rozhodnout utkání."