Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daniel Knopp: "Tým ukázal, že má charakter"

23. 5. 2017

knopp_d.jpgPo celkem úspěšném anglickém týdnu a s blížícím se koncem soutěže jsme na krátkou chvíli vyzpovídali stopera našeho týmu Dana Knoppa.

Máte za sebou anglický týden, v němž jste ze tří zápasů vytěžili 7 bodů za remízu v Hošťálkovicích, výhru v Rychvladě a výhru s Michálkovicemi. Který zápas byl pro vás nejtěžší? Kterých bodů si vážíte nejvíce?
Získali jsme 7 bodů z možných 9 bodů, což není zrovna špatná bilance, ale vzhledem k tomu, jak se vyvíjí jaro a blíží se konec sezóny, kde se počítá každý bod, ty dva body jsou možná ztrátou, ale polemizovat nad tím je ještě brzo. Každý zápas je těžký, ale ze zmíněných tří zápasů bych řekl, že byl nejtěžší ten poslední s týmem Michálkovic. Byl to houževnatý soupeř, který dobře bránil, byl důrazný a neustále hrozil z brejků. Kdybychom prohráli, bylo by o dost těžší splnit náš cíl, takže to jsou vše cenné body.

V posledních zápasech se potýkáte s nervozitou, poklesem formy, neproměňováním šancí. Přičítáš to blížícímu se konci soutěže a vyčkáváním na ten poslední zápas, který už definitivně rozhodne?
Nervozita možná ano, možná ne. Pravda je, že na jaře jsme ještě nepodali optimální výkon. Každý zápas se trápíme herně a v proměňování šancí. Největším soupeřem v každém zápase jsem si my sami sobě, ač to tak nevypadá. Pořád to máme ve svých vlastních rukou, a udělat ten poslední krok je nejtěžší. Doufám, že ho zvládneme už před posledním zápasem.

Nervozita byla na první pohled patrná v posledním domácím zápase s Michálkovicemi. Jak toto utkání hodnotíš ze svého pohledu?
Náš výkon byl hodně ospalý a bez pohybu, proto jsme si ani nevytvořili žádné šance na vstřelení gólu. Tohle nás trápí celé jaro. Naštěstí se nám podařil vstup do druhé půle, kdy jsme vstřelili rychlý gól, ale soupeř na něj dokázal odpovědět. Tým ale ukázal, že má charakter a dokázali jsme vstřelit druhý vítězný gól, na který už soupeř nenašel odpověď.

Před vámi jsou poslední tři zápasy tohoto ročníku, na prvním místě máte náskok 5 bodů, což znamená, vytěžit z těchto tří zápasů alespoň 4 body. Jak těžké to bude?
Těžké to určitě ještě bude. Los nemáme zrovna nejlehčí. Uvidíme, jak velké drama z toho ještě vznikne. Věřím ale, že to zvládneme.

Nyní vás čeká Hrušov na jeho škváro-trávě hřišti, kde nikdo nejezdí rád a poté ve středu hrajete na Hlubině. Určitě chcete rozhodnout v těchto dvou zápasech, abyste si poslední domácí zápas s Koblovem už jen užili?
Hrušov bude těžký soupeř, když se podíváme na tabulku domácích zápasů, tak spolu s námi doma ještě neprohrál a navíc se výkony v posledních zápasech vyšvihl až na 3. místo. Hodně těží ze škvárového hřiště, na kterou už není nikdo zvyklý. Sice jsme na ní někteří hráči vyrostli, ale člověk si za ty roky zvykl na trávu. Ale za sebe nevidím ve škváře problém a terén bude pro oba týmy stejný a věřím, že si odvezeme nějaké body. Pořád to jsou ještě tři zápasy do konce a nechci předbíhat, ale bylo by pěkné to uhrát už teď, ať máme v posledním zápase klid.

Sledujete i výsledky Třebovic, kde by vám jejich případné zaváhání taky pomohlo, nebo se soustředíte jen sami na sebe?
Tak určitě sledujeme Třebovice, ale my se musíme dívat jen sami na sebe a nechat v posledních zápasech na hřišti vše, teď už není důvod se šetřit.

Děkujeme za rozhovor.