Jdi na obsah Jdi na menu
 


DENIS ČERNÝ: "Těším se na nové výzvy"

10. 8. 2018

37189653_1812469695480790_490575188933476352_o.jpgDo nové sezóny získal náš tým posilu do brány, kdy k dvojici Michal Bača a Vojtěch Sikora, přišel z týmu FC Vratimov, dvaadvacetiletý Denis Černý a my jsme se rozhodli tohoto nového brankáře vyzpovídat.

Denisi, vítej v Klimkovicích. Na úvod, mohl by ses fanouškům blíže představit, kdy jsi začal s fotbalem, kterými kluby jsi prošel a jaké jsou největší úspěchy ve tvé kariéře?

Jmenuji se Denis Černý, je mi 22 let a fotbalu se věnuji od mala. Prošel jsem těmito kluby: Hlučín, Vítkovice, Frýdek-Místek, Čeladná, Brušperk, Polanka nad Odrou. Posledním týmem, kde jsem působil, byl Vratimov. Za svůj největší úspěch považuji letošní soutěž mezi golmany, KEEPERBATTLE v Rosicích, kde jsem vyhrál první místo a postoupil tak do Vídně na finále, kde budu reprezentovat ČR. Taky jako úspěch považuji postup z 1.A třídy do krajského přeboru s Vratimovem.

Jak se seběhl tvůj přesun do Klimkovic a proč ses rozhodl právě pro Klimkovice?

Potřeboval jsem nový impuls a postavit se nové výzvě – POSTOUPIT. Pro Klimkovice jsem se rozhodl po tom, co mne trenér Woznica, kterého znám z předešlého působiště, kontaktoval.

Co očekáváš od svého působení v Klimkovicích a jaké jsou tvé fotbalové i nefotbalové cíle do budoucna?

Určitě očekávám, že budeme hrát na předních příčkách tabulky s případným postupem. Také očekávám a doufám, že budeme super kolektiv, jelikož to je jedna z nejdůležitějších věcí. Tak jako je sen každého fotbalisty dostat se co nejvýše ani já bych nebyl proti (smích), ale fotbal beru především jako svůj koníček, bez něj si to nedokážu představit. Nefotbalové cíle – chtěl bych určitě docílit a udělat vše proto, abych měl dobrou a stabilní práci, která mě bude naplňovat a taky ať se máme s přítelkyní dobře a jednou ať máme zdravé děti (nejlépe kluka, kterého budu k fotbalu vést od malička (smích)).

Máme za sebou Lázeňský pohár v Mšených Lázních a přípravné utkání s Polankou. Jak bys zápasy zhodnotil?

Zápasy na Lázeňském poháru určitě hodnotím pozitivně, ale určitě se to hrálo v přátelském duchu. Zápas s Polankou byl něco úplně jiného, byl to soupeř hrající o dvě třídy výše, tudíž byla znát i jejich kvalita, ale přesto se nemusíme za náš výkon stydět, postavili jsme se k tomu zodpovědně a jako důstojný soupeř.

Jak se ti líbil Lázeňský pohár?

Lázeňský pohár se mi určitě líbil, poznal jsem kluky z týmu, tudíž to pro mne byla taková „seznamovačka“. Bylo to v přátelském duchu a užil jsem si to.

Prozraď fanouškům, jak trávíš svůj volný čas, když jej netrávíš na fotbale?

Svůj volný čas mimo fotbal trávím nejčastěji se svou přítelkyní a pejskem. Mám rád cestování, procházky, jízdu na kole a jakýkoliv sport, který se naskytne s přáteli (tenis, volejbal..)

Děkujeme za rozhovor a pevně doufáme a věříme, že Denis stráví v našem klubu úspěšné období.