Jdi na obsah Jdi na menu
 


FOTBALOVÁ SEZONA 2015/2016 JE ZA NÁMI – JAKÁ BYLA?

22. 6. 2016

Fotbalová sezóna 2015/2016 je za námi, jaká byla? Úspěšná nebo nepodařená? To záleží na mnoha úhlech pohledu a každý ať si to zhodnotí sám. Krom mistrovských fotbalových utkání, kterých bylo za celou sezónu přesně 90 a přípravných zápasů či turnajů, proběhly v této sezoně i další významné akce. Hned na úvod v červenci 2015 proběhla jedna z největších akcí, jaké náš oddíl kdy pořádal a to domácí Lázeňským pohárem, spojeným s oslavou 70. let kopané v Klimkovicích. Následovala prosincová Valná hromada, která byla tentokráte důležitá z pohledu změny legislativy, již tradiční únorový ples sportovců v sokolovně, červnový první ročník turnaje mladších přípravek Klimkováček a těsně před koncem sezóny, červencový fotbalový kemp mladších žáků. A navíc celý průběh této sezony doprovázela rekonstrukce fotbalového zázemí v sokolovně. Sezóna to tedy byla přinejmenším plná významných událostí. A jak si vedly jednotlivé kategorie?

Tentokráte začneme od těch nejmenších. Mladší přípravka, hráči 9 let a mladší pod vedením trenérů Stanislava Homoly a Jana Švabíka, se ještě neúčastní pravidelných mistrovských utkání. Své zkušenosti získávají v turnajích, ať už halových nebo venkovních. A nezbývá než jen chválit, protože, pravidelně vozili z turnajů medailové umístění a navíc, v domácím turnaji Klimkováček po bezkonkurenčních výkonech, obsadili 1. místo. Jejich o chlup starší kolegové, hráči starší přípravky 11 let a mladší pod vedením trenéra Luboše Eltnera, již hrají pravidelnou mistrovskou soutěž a v letošní sezoně si vedli opravdu skvěle. V konečné tabulce obsadili výborné 2. místo, když v 10 zápasech zvítězili a jen ve 4 poznali chuť porážky. Největším úspěchem obou těchto nejmladších kategorií je ale to, že to ty kluky i holky baví, což dokazuje jejich velká účast na všech trénincích. Vypadá to, že nám roste další úspěšná fotbalová generace.

Sotva kluci starší přípravky překročí 11 let věku, přecházejí do kategorie starších žáků, kluků 15 let a mladších, kteří už hrají na klasické velké hřiště v počtu 11 na 11. A zde je trenér René Bilík učí velký fotbal. Kluci za sezonu odehráli 18 mistrovských utkání, v nichž získali 22 bodů, což jim stačilo na 6. místo. Markantní rozdíl mezi podzimní a jarní části. Na podzim získali kluci jen 2 vítězství, zato na jaře už to bylo 5 vítězných utkání a jedna remíza. Snad budou i v příští sezoně pokračovat ve výkonech z jarní části.

Kategorie dorostenců, kluci 19 let a mladší, pod vedením trenéra Jirky Chorvatoviče slaví MISTROVSKÝ TITUL Městského Přeboru Ostrava.  Celou sezonu předváděli chlapci výborné výkony, ale měli v soutěži jednoho velmi houževnatého protivníka – Dolní Lhotu, se kterou se přetahovali až do posledního kola o první místo. Vše se zdálo rozhodnuté, když naši borci v předposledním kole podlehli Dolní Lhotě na domácí půdě 2:3 a ta je tímto výsledkem přeskočila o 1 bod na první místo. Ale kdo se vzdává nevyhrává. V posledním kole jsme suverénně vyhráli na hřišti v Pustkovci 10:0, zatímco Dolní Lhota nečekaně zaváhala v domácím prostředí s Václavovicemi a prohrála 2:4. Těmito výsledky posledního kola vybojovali naši dorostenci 1. místo a postup do Krajské soutěže. Všem klukům patří obrovské poděkování za předvedené výkony. V 22 zápasech získali 56 bodů za 18 výher a 2 remízy a 2 prohry.

Nejstarší (pokud nepočítáme aktivní „starou gardu“) a nejsledovanější kategorii jsou muži. Před sezonou si hráči sami na sebe nakladli ty nejvyšší cíle, bohužel se je ale v soutěži s dalšími 17 soupeři (ostravská bundesliga) nepodařilo naplnit. Hned v úvodu soutěže po 4 utkáních došlo k výměně trenéra, kde Radima Břežného nahradil po ukončení své hráčské kariéry Václav Prašivka ml.. A i když trenéři i hráči dělali, co mohli, prostě to letos v tak nabité konkurenci nevyšlo. V konečné tabulce skončili muži na 5. místě, se ziskem 61 bodů a skóre 81:50.

V následující sezoně se z nadstavených cílů nehodlá ustupovat a tak věříme, že i díky podpoře Vás fanoušků, zastupitelů města a sponzorů, se bude všem našim týmům dařit minimálně stejně dobře, ideálně ještě o chlup lépe.  

TABULKY A VÝSLEDKY SEZONY 2015/2016