Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klimkovice plní postupový úkol

25. 11. 2016

prasivka.jpg

Zdroj: Moravskoslezský Deník, David Hekele, pondělí 21.11.2016

Svěřenci Václava Prašivky byli na podzim v městském přeboru zcela suverénní a přezimují v čele s náskokem deseti bodů.

Klimkovice – Dvanáct vítězství a dvě remízy. S takovou bilanci ovládli fotbalisté Klimkovic podzimní část Deník městského přeboru. Je tedy naprosto jasné, kdo bude v Ostravě po Novém roce největším aspirantem na postup do krajských soutěží.

Tým Václava Prašivky potvrdil svou suverenitu i ve čtvrteční dohrávce 12. kola, kdy porazil Hošťálkovice 5:1. „Výsledek je pěkný a zasloužený, jen je škoda zahozených šancí. Mohlo to skončit větším rozdílem,“ litoval Prašivka.

Kouč připustil, že produktivita trápí tým od začátku sezony. „Je to naše neřest. Přitom soupeře jsme schopni přehrávat a porážet rozdílem dvou tříd. Stále na tom pracujeme na tréninku, tak snad to v zimní přípravě odbouráme a zlepšíme se,“ řekl Prašivka. Hodnocení podzimu ale nemůže být jiné než pozitivní. V tabulce Klimkovice získaly 38 bodů a přezimují s velkým náskokem před druhým Slavojem Rychvald. „Myslím, že jsme neměli soupeře. Jak jsem už naznačil, největším sokem jsme si díky neproměňování šancí, byli my sami. Kluci ale tvoří skvělou partu, která je základem všeho, takže to dobře překonávají,“ vysvětlil Václav Prašivka.

Před startem ročníku se z Polanky do Klimkovic vrátili Janové Švábík a Woznica, jejichž přínos si Prašivka nemůže vynachválit. O to víc ho mrzí, že oba vynechali značnou část podzimu kvůli zranění. Švábík si pochroumal koleno hned v prvním kole a zpět byl až v závěru. Woznica pak se svalem laboruje více než měsíc.

 „Ale i když nehrají, tak méně zkušeným klukům poradí, pomohou a povzbudí je, takže jsem rád, že je tu máme,“ popsal Prašivka. „Zároveň ale nechci říct, že visíme na dvou hráčích, i když jejich kvalita je nezpochybnitelná. Jsme tým – a takhle k tomu všichni přistupujeme,“ dodal.

Klimkovický lodivod se nebojí, že by tým na jaře neměl dotáhnout své snažení do úspěšného konce. „Jsem si jistý, že tohle mužstvo má na to, aby obstálo i v 1.B třídě. Proto si domlouváme do přípravy soupeře z vyšších soutěží. Pokud se nám vyhnou zranění, zapracujeme na fyzické kondici, dotáhneme to k postupu. Nesmíme ale usnout na vavřínech,“ upozornil Prašivka, který je v pozici trenéra stále nováčkem.

Přiznal, že na střídačce to jsou daleko větší nervy, než na hřišti. „Ještě nedávno jsem hrál, ale prožívám to, jako bych na place byl. Nejhorší je, že s tím moc neuděláte. Můžete provést pár tahů, někoho vyměnit, ale víceméně je to jen na hráčích. Hlavně se je snažím nabudit, a zatím to šlape,“ pochválil si na závěr Václav Prašivka.