Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLIMKOVICE UZAVŘELY SEZÓNU VÍTĚZSTVÍM

18. 6. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Sobota 16.6.2018 TJ Klimkovice – SK Bohuslavice (1:1) 3:2
Branky: 7. Vaněk, 73. Borgosz, 79. Klemiš – 42. Spruch, 82. Vitásek
Sestava Klimkovic: Bača – Luobjacký (70. Bajgar), Bednář, Šot, Krpelík (68. Chobot) – Klemiš, Vaněk, Švec (59. Gelnar), Borgosz (85. Teichmann), Vostárek (46. Konečný) – Rulíšek, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Strahovice – Darkovice 3:3, D.Lhota – Petřvald 0:3, V.Polom – Šilheřovice 2:7, Vřesina – Píšť 7:0, Chuchelná – Kozmice 3:7, Hať – Ov-Jih 4:3

V posledním utkání soutěžního ročníku 2017/18 nastoupili naši muži před domácím publikem v přímém souboji o 4. místo proti týmu SK Bohuslavice, kterým jsme měli po podzimní porážce 0:3 na jejich hřišti, co vracet. Cílem všech bylo Bohuslavice porazit a vybojovat tak, lichotivé 4. místo. Tým byl téměř pohromadě, z pracovních důvodů chyběl jen Kuba Sáblík. Hráči si chtěli poslední utkání sezóny užít.

Úvod utkání naznačil, jak bude asi celý průběh zápasu vypadat. Hra se odehrávala především ve středu hřiště a oba týmy, potvrzovaly svou kvalitu a bedlivě bránily. Divácky to nebylo příliš atraktivní, ale když už se oba týmy dostaly k zakončení, stálo to za to. Už v 7. minutě se mohli radovat domácí. Rosťa Švec společně s Vojtou Boprgoszem vybojovali ve středu hřiště míč, druhý jmenovaný vyslal kolmici do vápna na Honzu Vaňka, ten ustál souboj s obráncem, obtočil se kolem něj a přesnou střelou k tyči nedal brankáři hostí šanci – 1:0. Poté se hra opět uklidnila a jak zmiňujeme výše, odehrávala se především ve středu hřiště. V 18. minutě ovšem vykouzli hrubku náš obránce Michael Klemiš, který tak dlouho vyčkával a nedomluvil s brankářem Michalem Bačou, až soupeři nabídl gólovou příležitost, kterou naštěstí neproměnili. Ve 27. minutě měl slibnou pozici při zahrávání volného přímého kopu Rosťa Švec, ovšem jeho rána asi o metr minula pravou šibenici hostující brány. Ve 39. minutě získal míč na pravé straně David Vostárek a poslal do vápna nadýchaný centr, na který si naběhl Honza Vaněk, ale jeho hlavičku zastavil na brankové čáře bravurním zákrokem hostující brankář. To co se hostům nepodařilo v 18. minutě, napravili ve 42. minutě. Michal Bača dlouho otálel s rozehrávkou, až ho začali napadat hostující útočníci, pak v nouzi rozehrál na obsazeného Vojtu Borgosze, kterému dotírající hráč vypíchl míč a zkušený Michal Spruch s přehledem přehodil našeho brankáře a vyrovnal – 1:1. Tak skončil i první poločas.

Začátek druhé půle přinesl první šanci pro Klimkovice. Čerstvý Karel Konečný, který o přestávce nahradil Davida Vostárka, zatáhl míč po pravé straně, centrem našel Honzu Vaňka, ale jeho dělovku dobrým zákrokem vyrazil hostující brankář na roh. V 52. minutě podnikli hosté rychlý brejk do domácí otevřené obrany, který zakončil přesnou a nechytatelnou střelou Jan Vitásek a otočil tak stav utkání na stranu hostů – 1:2. O chvíli později mohli hosté své vedení navýšit, když podnikli další rychlý brejk, ale tentokrát se vyznamenal svým zákrokem Michal Bača. V 73. minutě přišel okamžik, který zahřál u srdce každého fotbalového fanouška. Vojta Borgosz převzal míč asi 25 metrů od brány hostů, a po krátkém navedení na levačku, trefil přesně vzdálenější horní růžek brány – 2:2. A aby tomu nebylo málo, domácím se o 6 minut později podařilo výsledek opět zvrátit na svou stranu. V 79. minutě, rychlonohý Karel Konečný prchl všem po pravé straně, přihrávkou našel Honzu Vaňka, který prostrčil míč osamocenému Honzovi Gelnarovi a ten postupoval sám na brankáře, ovšem místo očekávaného zakončení ještě přihrál do strany na zcela volného Michala Klemiše, který nejdříve naznačil střelu, aby brankář naprázdno proletěl vzduchem a poté zakončil do prázdné brány – 3:2. Do konce utkání se již nic významného neudálo a tak Klimkovičtí fotbalisté, jako nováček soutěže, zakončili sezónu na krásném 4. místě tabulky.

Komentář trenéra Jana Woznici: „Jsem rád, že jsme dokázali utkání vyhrát. Hráli jsme o čtvrté místo, a i když někdo může namítat, že skončit čtvrtý nebo sedmý je jedno, tak my jsme to tak nebrali. I když jsme s blížícím se koncem soutěže polevili herně i výsledkově, kluci si za svou dřinu na jaře, zasloužili skončit co nejvýše. První část utkání s Bohuslavicemi byla charakteristická pro naše poslední zápasy. Brzy vstřelená branka, mírné polevení, hloupě inkasovaná branka a vedení soupeře. Druhá část utkání byla charakteristická pro změny, které nastaly v zimě, především ve změně myšlení. Kluci jsou dostatečně silní, aby v soutěži týmy přehráli, případně výsledek otočili, nesložili se po obdržené brance a oni to ví. Několikrát to na jaře ukázali a věřím, že na to navážeme i v sezóně nové. Teď je do prvního července čeká zasloužené nicnedělání, poté začnou zvolna plnit individuální tréninkové plány a 12.7. se sejdeme k prvnímu tréninku v nové sezóně.“