Jdi na obsah Jdi na menu
 


MALÉ DERBY PRO KLIMKOVICE

17. 4. 2017

vresina.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
15.4.2017 FC Vřesina "B" - TJ Klimkovice (0:2) 0:4
Branky: 9. Komár V., 17. Švábík, 65. Klemiš, 75. Zbořil
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Drábek, Knopp, Klemiš - Komár, Cviertna - Konečný, Švábík, Lubojacký - Ambros, střídali: Zbořil, Šablatůra, Šrámek, Gazda, Sikora, trenéři Prašivka V., Woznica J. a Bilík R.

V sobotu jsme nastoupili na perfektně připraveném hřišti ve Vřesině proti domácímu "béčku". Na utkání, do nedaleké Vřesiny, si našlo cestu i hodně klimkovických příznivců, kteří mohli po utkání spokojeně odjíždět domů.

Úvod utkání se nám, podobně jako minule, vyvedl. Ve 4. minutě vystihl Adam Cviertna rozehrávku domácích, krátce si míč navedl a ze dvaceti metrů tvrdou střelou orazítkoval tyč. Akce však pokračovala, míč doběhl Anestis Ambros, poslal centr do šestnáctky, na který si mezitím Adam naběhl, ale hlavou zamířil těsně vedle. V 9. minutě už se skóre měnilo. Michal Bača poslal na polovinu Vřesiny dlouhý výkop, Anestis Ambros odstavil domácího obránce, díky čemuž se před Víťou Komárem otevřela do šestnáctky "dálnice", do které vběhl, zkušeně se podíval, kde stojí brankář a otevřel skóre - 0:1. O chvíli později se po pravé straně dostala do jediné vážnější příležitosti v prvním poločase Vřesina, ale domácí hráč zakončil rychlý protiútok střelou vedle. V 17. minutě přišel krásný okamžik Honzy Švábíka. Zhruba dvacet pět metrů od brány se k němu dostal míč, Honza si jej připravil a poslal jej tvrdou střelou do šibenice, že lépe už to snad ani nešlo - 0:2. Naši hráči zbytek poločasu jasně kontrolovali hru a k vidění bylo i několik hezkých kombinací, které se opravdu musely líbit. Bohužel i v sobotu jsme předváděli festival zahozených šancí. Nejprve měl Karel Konečný dvě velké šance. Poprvé se pěkně uvolnil na levé straně přes dva hráče a z úhlu postupoval do šestnáctky, bohužel z velkého úhlu brankáře nezaskočil. A podruhé se mu na malém vápně, po přihrávce Adama Cviertny, bohužel svezl míč po noze a skončil vedle. Poté se neujaly ani dvě hlavičky Marka Lubojackého z dobrých pozic a hlavou nezamířil do černého ani Honza Švábík. Do kabin jsme tak šli za stavu "jen" 0:2.

Druhý poločas začali aktivně domácí, ale do zakončení se nedostali a tak po deseti minutách jsme převzali iniciativu opět my. Pěkný křížný pas Dana Knoppa si zpracoval do vápna Marek Lubojacký, bohužel jeho střela šla jen těsně vedle vzdálenější tyče. V 58. minutě se ve vápně uvolňoval Anestis Ambros, domácí obránce jej poslal k zemi a kopala se penalta. K té se postavil Karel Konečný, bohužel brankář směr jeho střely vystihl a penaltu vyrazil. V 65. minutě se do odraženého míče opřel z dálky Michael Klemiš, jeho střela sice atakovala rohový praporek, ale Karel Konečný jej stihl ještě na hristi, poslal do šestnáctky centr, ten propadl až na zadní tyč a Michael, který celou akci začal si ji přece jen úspěšně zakončil - 0:3. O deset minut později se dostal, po ponechané výhodě, do samostatného úniku střídající Petr Zbořil, který akci zakončil nejlépe jak mohl, kličkou brankáři a střelou do prazdné brány - 0:4. Další velké šance Marka Lubojackého a Honzy Švábíka gólem neskončily a tak se v samotném závěru dostali do dvou velkých šancí i domácí. Michal Bača ale ukázal, že si v sobotu nulu zasloužil a obě šance zlikvidoval. Utkání tak skončilo naší výhrou 0:4 i když skóre mohlo být klidně vyšší.

"Po dlouhé době hra vypadala, až na pár pasáží, solidně a dalo se na to docela dobře koukat. Škoda jen šancí, někdy fakt zůstává rozum stát nad tím, co nedáme. Před námi je ale pořád kus cesty a musíme pořád hodně pracovat, abychom došli na konec.", zhodnotil krátce utkání asistent Honza Woznica.