Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marek Lubojacký: "Máme svůj cíl a za ním si jdeme"

5. 4. 2017

lubojacky_m.jpgPo minulém nevydařeném utkání v Třebovicích a první porážce v sezoně, jsme se na několik otázek zeptali záložníka nebo útočníka našeho týmu Marka Lubojackého.

V sobotu v Třebovicích jste poprvé v sezoně prohráli, celkově první prohra po 17 mistrovských zápasech. Co to udělalo s týmem?
Věřím, že s týmem to neudělalo nic. Z prohry se poučíme a možná nás to ještě více nakopne. Myslím že 17 zápasů bez prohry je pěkné číslo, ale bohužel, každá série jednou končí.

Prohru 3:0 čekal opravdu jen málokdo, jak vypadal zápas z tvého pohledu?
Z mého pohledu to bylo nečekané, ale spravedlivé. Po prvním poločase, když jsme zaslouženě prohrávali 2:0 a kde jsme si nevytvořili žádné šance nám trenér řekl něco od plic. Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme zápas otočit. Udělaly se nějaké změny v sestavě. Zatlačili jsme domácí na jejích půlku, ale neproměnili jsme několik šancí a z brejku jsme obdrželi 3. gól. Osobně si myslím, že kdybychom v sobotu hráli do večera, tak asi gól nedáme. Jak se říká, byl to "den blbec".

Myslíš, že došlo v prvním poločase k podcenění soupeře, nebo, že si hráči mysleli, že se nemůže nic stát?
Nemyslím ,že bychom soupeře podcenili. Byli na nás dobře připraveni. Třebovice nám nedovolily hrát naší hru a oni sami hráli nakopáváné míče za obranu na výborné a rychlé útočníky, což jím vycházelo a my jsme si to nedokázali 3x pohlídat.

Třebovice nenápadnými výsledky vstoupají vzhůru tabulkou a nyní jsou na 2. místě se ztrátou 9 bodů na vás. Nikdo s nimi moc nepočítal, konkurenti byli spíše Slovan a Rychvald. Budete si teď více všímat i jejich výsledků?
Samozřejmě, že si všímámé i ostatních výsledků, ale hlavně se díváme jen sami na sebe. Třebovice myslím mají nyní výbornou formu a na druhém místě jsou asi zaslouženě.

Je před vámi domácí duel s Muglinovem, kde by jste podle pohledu na tabulku měli být jasnými favority. Jak se na tento zápas připravíte?
Na zápas s Muglinovem se připravíme jako na každý jiný zápas. Hlavně chceme odčinit porážku z Třebovic a vrátit se zpět na vítěznou vlnu a udělat fanouškům radost.

Nemůže dojít k podcenění soupeře, který je na posledním místě tabulky?
K podcenění určitě nedojde. Každý soupeř ma svou kvalitu. Na to si musíme dát pozor. Protože tyto papírově předem jasně dané zápasy bývají často nejtěžší.

Do konce soutěže zbývá 10 kol, což je ještě 30 bodů ve hře. Váš náskok je 9 bodů. Může prohra v Třebovicích vnést nervozitu na kopačky Klimkovických fotbalistů nebo si myslíš, že už to do konce soutěže uhrajete?
Nervozitu zatím nepociťujeme, určitě to pořád máme pevně ve svých rukou. Máme svůj cíl a za ním si jdeme. Jedna prohra nic nedělá, dostali jsme tzv. facku a do dalších zápasů jdeme zase za vítězstvím. Je před náma ještě spousta zápasů a stát se může cokoliv, ale pevně věřím, že náskok 9 bodů už do konce soutěže udržíme.

Děkujeme za rozhovor.