Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIKOLÁŠ HATTRICKEM SESTŘELIL ŠILHEŘOVICE

14. 8. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Neděle 12.8.2018 TJ Sokol Šilheřovice - TJ Klimkovice (0:3) 1:4
Branky: 54. L.Černý (penalta) – 16., 24. a 43. Mikoláš, 77. Moučka
Sestava Klimkovic: D. Černý – Švec (82. Krpelík), Bednář, Šot – Sáblík (73. Chobot) – Niemczyk (65. Bajgar), Borgosz, Vaněk, Mohelník (88. Drábek) – Gelnar (62. Moučka), Mikoláš, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Krásné Pole - Chuchelná 3:0, Slovan Ostrava - Hať 2:3, O.-Jih - Řepiště 7:0, Darkovice - Kozmice 1:3, Strahovice - V.Hoštice 0:2, Bohuslavice - V.Polom 3:0

V neděli vstoupili naši muži duelem v Šilheřovicích do nového soutěžního ročníku 2018/19. V loňské sezóně skončili Šilheřovice ve druhé polovině tabulky, na devátém místě a naše vzájemné duely byly vyrovnané (1:1 v Šilheř. a 2:1 v Klimk.). Kádr domácích zůstal prakticky nezměněn, jen na lavici se postavil dvojnásobný mistr ligy s Baníkem Ostrava a Vítkovicemi, trenér Zdeněk Svatonský, takže se dal čekat opět nepříjemný  a takticky připravený soupeř.

Úvod utkání se nesl z obou stran v opatrném duchu, i přesto že jsme drželi balón prakticky neustále na našich kopačkách. Domácí se spoléhali na dlouhé nákopy, se kterými si ale poradila buď naše obrana nebo míč sebral brankář Černý. Naši hráči zkoušeli nejprve štěstí ze střední vzdálenosti, konkrétně dvakrát Vaněk a jednou Mikoláš. Jenže pokaždé mířili přímo do náruče domácího brankáře Jendřejka. V jedenácté a dvanácté minutě měl vedoucí gól na noze Jirka Niemczyk. Nejprve jeho střela zpoza vápna těsně minula horní roh branky a o minutu později po průniku a stříleném centru Michala Mohelníka, před ním na poslední chvíli ukopl míč na roh domácí obránce. V šestnácté minutě jsme svou převahu konečně korunovali brankou. Domácí ztratili na naší polovině míč, Niemczyk  rychle poslal dlouhý míč mezi domácí obránce, kterým tentokrát nesklapla ofsajdová past a Daniel Mikoláš běžel téměř od poloviny sám na bránu a svůj únik chladnokrevně zakončil – 0:1. V devatenácté minutě následovala téměř totožná situace, tentokrát míč mezi beky adresoval Vaněk a Mikoláš se znovu řítil sám na brankáře, tentokrát jej však domácí strážce svatyně vychytal. Za další dvě minuty poslal přes obránce hezky míč Borgosz na zabíhajícího Gelnara, ten si míč pěkně zpracoval, ale trefil pouze vybíhajícího brankáře. Domácí byli v téhle fázi utkání zralí na ručník, na jejich bránu se valil jeden útok za druhým a ve dvacáté čtvrté minutě znovu udeřilo. Mikoláš se hezky zbavil obránce a naservíroval míč Gelnarovi, který postupoval sám na brankáře. Honza předvedl totožnou věc jako v posledním jarním utkání s Bohuslavicemi, totiž naznačil střelu a míč vrátil do strany Danu Mikolášovi, který do prázdné brány zvýšil – 0:2. Naši hráči nepolevovali a fotbalem se bavili. Borgoszův volej skončil těsně nad bránou, dalekonosná střela Šota šla těsně vedle a v další šanci mířil Mikoláš do brankáře. Ve třicáté páté minutě provedli naši hráči podobnou akci jako před druhým gólem, tentokrát až do „kuchyně“ nedojeli, protože střelu Mikoláše do odkryté brány srazil obětavým skluzem domácí obránce na roh. Ve čtyřicáté třetí minutě se dočkali naši hráči potřetí. To když po obléhání pokutového území se dostal míč k Danu Mikolášovi, který nevystřelil nijak prudce, ale jeho střela zapadla přesně k tyči a během dvaceti sedmi minut zkompletoval čistý hattrick – 0:3. Do kabin jsme šli tak s naprosto zaslouženým vedením.

Do druhé půle vstoupili naši hráči zase s chutí a po centru Švece si málem dal domácí obránce vlastní branku, když odvracel míč před Mohelníkem. Domácí do druhé půle nastoupili s viditelně defenzivní taktikou, v hlubokém bloku bránili a čekali na nějakou naši chybu. A ta nastala. V padesáté třetí minutě si naše obrana snad poprvé neporadila s dlouhým nákopem a situaci musel hasit pouze za cenu faulu, na hranici vápna, brankář Černý. Domácí sice z této velmi dobré pozici trefili pouze zeď, ale odražený míč vrátili do pokutového území, kde po kontaktu s Niemczykem upadl domácí hráč a kopala se penalta. K té se postavil domácí Černý a nekompromisní ranou pod břevno překonal svého jmenovce v naší bráně – 1:3. O pár minut později mohlo být zaděláno na drama, když po zbytečné ztrátě na polovině, podnikli domácí brejk. Centr z pravé strany přelétl naše obránce a našel hlavu domácího hráče, který ale ve velké šanci hlavičkoval vedle. Naši hráči tak tuto šanci přežili a domácí do konce utkání již k ničemu nepustili. V šedesáté minutě posadil rohový kop Borgosz na hlavu Gelnara, ale ten hlavičkoval přímo do domácího brankáře.  Našim hráčům se dařilo překonávat i obranný blok domácích, bohužel ve finální fázi jim selhali mířidla, jako dvakrát Mikolášovi a Vaňkovi. V sedmdesáté sedmé minutě přišel pěkný fotbalový moment. Novic v našem dresu Matěj Moučka si zády k brance zpracoval na prsa skákavý míč, připravil si jej do strany a střelou z kroku zpoza šestnáctky, vymetl pavučiny v horním rohu domácí brány – 1:4. V ten okamžik bylo definitivně rozhodnuto, domácí se nezmohli na žádný protiúder, naopak ještě mohli inkasovat, ale Mikoláš dvakrát mířil vedle, stejně jako Moučka a Mohelníka vychytal brankář. Naše hráče to ale mrzet nemuselo, protože po závěrečném hvizdu brali všechny body.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "Chtěli jsme do sezóny vstoupit vítězně a to se povedlo. Vítězství je naprosto zasloužené. Celý zápas jsme byli lepší, víc na míči a i přes hlušší pasáž okolo inkasovaného gólu jsme měli utkání pod kontrolou. Takže s výsledkem spokojenost, i když mohlo být rozhodně vyšší. Věřím však, že s postupujícími zápasy se produktivita ještě zlepší. Spokojenost s předvedenou hrou, i když pořád máme hodně na čem pracovat, protože se stále učíme novou organizaci hry a spokojenost s přístupem a předvedenými výkony hráčů. Toto vítězství nechci přeceňovat, protože soupeř nám toho dovolil docela dost, ale takhle bychom se chtěli dále prezentovat a věřím, že na to navážeme v domácím utkání s Bohuslavicemi. Rozhodně nepřestáváme na sobě dál pracovat."