Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUGLINOV SI ODVEZL BŮRA

img_20170408_153411.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
8.4.2017 TJ Klimkovice - SK RAPID Muglinov (2:0) 5:0
Branky: 2. a 75. Švábík, 7. a 69. Ambros, 77. Zbořil
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Drábek, Knopp, Teichmann - Konečný, Švábík, Ambros, Lubojacký, Klemiš - Cviertna, střídali: Zbořil, Komár, Šrámek, Gazda, Sikora, trenéři Prašivka V., Bilík R a Woznica J.

Ostatní výsledky kola: Polanka "B" - Michálkovice 1:4, Rychvals - Hlubina "B" 9:2, Vřesina "B" - Třebovice 2:5, Slovan - Pustkovec 6:1, Koblov - Kr.Pole 1:6, Hošťálkovice - Hrušov 4:4.

Aktuální tabulka soutěže ZDE

Po první porážce v sezóně, kterou jsme utrpěli na hřišti Třebovic, jsme doma v sobotu přivítali poslední tým tabulky Rapid Muglinov a chtěli si napravit chuť po předchozím zaváhání. Po posledním zápase se událo v sestavě několik změn. Honza Woznica po ukončení hráčské činnosti už stál na domácí střídačce jako asistent trenéra, Honza Švábík se stáhl z útoku na pozici defenzivního záložníka, na hrot se naopak vysunul Adam Cviertna, do sestavy se po zranění vrátil Kuba Drábek a od začátku nastoupil Jirka Teichmann. Se všemi těmito změnami se ale tým na začátku utkání vypořádal velmi dobře. Už ve 2. minutě jsme z první střely na bránu otevřeli skóre. Adam Cviertna sklepl míč Honzovi Švábíkovi, který technickou střelou zpoza šestnáctky krásně vymetl pavučinu v levém horním rohu brány - 1:0. Aby toho nebylo málo, tak ze druhého ohrožení brány jsme dali druhou branku. V 7. minutě si na pravé straně obhodil obránce Adam Cviertna a poslal míč před bránu na nabíhajícího Anestise Ambrose. Jeho první střelu zablokoval ve skluzu obránce, první dorážku mu vyrazil brankář, ale na druhou dorážku už neměl nárok - 2:0. O chvíli později se do dobré příležitosti dostal Karel Konečný, ale brankáře nepropálil a za dalších pár okamžiků, právě po Karlově centru zakončoval zblízka Michael Klemiš, ale vedle. Úvodní aktivní pasáž ukončily dvě střely Jirky Teichmanna z dvaceti metrů, přičemž hlavně ta první měla gólové parametry, brankář Muglinova ji však konečky prstů vytáhl na roh. Poté ale přišla pasáž zápasu, která trvala do sedmdesáté minuty. Naši hráči jakoby se uspokojili vedením, přestali hrát v pohybu, dlouho drželi míč a kazili spoustu přihrávek. To byla voda na mlýn Muglinova, který se začal osmělovat. Po centru z levé strany, zakončoval úplně osamostatněný útočník z prostoru penalty, Michal Bača však vytáhl výborný zákrok. Poté následovalo několik standardních situací ze strany Muglinova, které zahrával velmi dobře a byly nebezpečné. Po jedné z nich měl Michal Bača i kus štěstí, když hráč z bezprostřední blízkosti hlavičkoval přímo do něj. Do konce poločasu už se nic moc nedělo, skórem mohl ještě zahýbat Jarda Bednář, ale jeho hlavička po rohovém kopu mířila nad.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit stejně jako do toho prvního, bohužel opak byl pravdou a k pořádnému ohrožení brány jsme se nedostali. Nebezpečně vypadala pouze střela Anestise Ambrose, která ale mířila nad. Jinak ale hrál možná překvapivě převážně Muglinov. K pořádnému zakončení se ale nedostal. A tak v 69. minutě se míč dostal z levé strany kousek za hranicí šestnáctky k Anestisi Ambrosovi a ten střelou po zemi k tyči zvýšil - 3:0. Načal tím gólovou sedmiminutovku. V 75. minutě jsme zahrávali z pětadvaceti metrů přímý kop, k němu se postavil Honza Švábík a i když jeho prudká střela letěla doprostřed brány přímo do ruk brankáře, tomu míč nešťastně prolétl mezi prsty do brány - 4:0. Hned po rozehrávce vystihl přihrávku Muglinova Michael Klemiš, který utekl s míčem, obešel posledního hráče, bohužel zakončil pouze do nohou golmana. V 77. minutě dostal pěknou přihrávku do vápna nabíhající Honza Švábík a i když už mohl střílet, ještě vylepšil pozici pro střídajícího Péťu Zbořila, který zakončoval do prázdné brány - 5:0. V závěru utkání už se nic podstatného neudálo a naši muži si tak připsali do tabulky povinné tři body, i když nutno říct, že po průběhu většiny utkání jednoznačně navrch neměli. Na to se však historie ptát nebude a my se tak můžeme v klidu připravit na další duel ve Vřesině (sobota 15.4. v 16:00), odkud si chceme odvést znovu tři body a zase se o ten jeden krůček přiblížit postupu.