Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI 2016/17

23. 6. 2017

img_20170603_200402.jpg

Skončil nám fotbalový ročník 2016/17 a je čas se poohlídnout jaký vlastně byl? Jako každý ročník, určitě náročný pro hráče, trenéry i funkcionáře. Tento ročník byl ovšem výjimečně vydařený a doufejme, že je předzvěstí dobré Klimkovické fotbalové budoucnosti.

Náš oddíl kopané TJ Klimkovice, má v pravidelných soutěžích FAČR přihlášené 4 družstva (muži, dorostenci, starší žáci a starší přípravka) a 5 družstvo (mladší přípravka) se krom pravidelné tréninkové přípravy i nepravidelně účastní turnajů.  Seriál hodnocení našich mužstev v soutěžním ročníku 2016/17 zakončíme nejstarší a nejsledovanější kategorií mužů.

Už na startu sezóny před sebe sami hráči i vedení oddílu postavilo jasný cíl a to bylo vítězství v Městském přeboru Ostravy a postup do 1.B třídy krajských soutěží. Od prvního utkání si šli hráči jasně za svým cílem. Po podzimní části nepoznali chuť porážky a na čele tabulky měli 10-ti bodový náskok. Jaro začali také impozantně a náskok se navýšil až na 12 bodů. Poté přišla, ale první porážka a pár nepovedených utkání, náskok se ztenčil na 5 bodů a na hráčích se začala projevovat nervozita. Výkony nebyly zdaleka tak ideální jako na podzim, ale nechyběla bojovnost. A i díky tomu, se to nakonec povedlo a už kolo před koncem soutěže se mohl v Klimkovické kabině ozývat pokřik: „MISTŘI, MISTŘI,…“. V konečné tabulce městského přeboru tak na prvním místě získali 64 bodů za 20 výher, 4 remízy a pouhé 2 porážky a skóre 70:23. Sezónu tak jednoznačně musíme hodnotit jako úspěšnou. Cíl byl naplněn a oslavy byly velkolepé. Kdo byl v sobotu 3.6.2017 na hřišti, může posoudit sám, kdo nebyl, určitě zaznamenal ohňostroj na počest postupu. Klimkovicím budou krajské soutěže určitě slušet o mnoho více, a kdo ví, třeba za rok, za dva se bude slavit opět. Do hry v soutěžním ročníku 2016/17 zasáhli tito hráči: Ambros Anestis, Bača Michal, Bednář Jaroslav, Cviertna Adam, Drábek Jakub, Gazda Jakub, Klemiš Michael, Knopp Daniel, Komár Vítězslav, Konečný Karel, Koval Matěj, Lubojacký Marek, Sikora Vojtěch, Šablatura Jakub, Šoltys Jakub, Švábík Jan, Teichmann Jiří, Woznica Jan a Zbořil Petr. Nejlepším střelcem byl Jan Woznica s 11 brankami, ale slušně mu sekundovali i Marek Lubojacký s 10 brankami a Šoltys Jakub a Švabík Jan s 9 brankami. Nejvíce minut na hřišti strávil brankář Michal Bača (celkem 2220 minut).

Do hodnocení sezóny fotbalového oddílu krom fotbalových utkání patří určitě také velmi povedený Fotbalový ples a dokončená II. fáze rekonstrukce sokolovny. Kvalitní zázemí fotbalového oddílu, odpovídající normám 21. století, je základem pro úspěšnou a dlouhotrvající práci, ne jen s fotbalovou mládeží. A tak věříme, že současně připravovaný projekt dokončení celkové rekonstrukce sokolovny dostane v brzkých letech reálných rozměrů. Každé fotbalové utkání na našem hřišti je nejen sportovní, ale pro mnohé občany i kulturní událostí. Scházejí se zde občané celého města, přijíždějí hosté i s diváky ze všech možných koutů Moravskoslezského kraje a tak náš oddíl nereprezentuje jen samotnou Tělovýchovnou jednotu, ale i celé město Klimkovice. 

Úplným závěrem bych jménem TJ Klimkovice rád poděkoval všem hráčům, trenérům, členům výboru TJ, divákům a v neposlední řadě partnerům a sponzorům, za jejich přízeň a za úspěšný fotbalový ročník 2016/17. Bez Vás všech by fotbal v Klimkovicích nebyl fotbalem. Děkujeme.

Za TJ Klimkovice, jednatel Lukáš Lyčka