Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI I NADÁLE DRŽÍ NEPORAZITELNOST

4. 9. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Neděle 3.9.2017 TJ Spartak Chuchelná - TJ Klimkovice (0:1) 0:4
Branky: 14. Lubojacký, 56. Švec, 61. Bednář, 71. Vostárek
Sestava Klimkovic: Bača - Klemiš, Bednář, Šot, Švábík - Komár V. – Konečný, Švec, Ambros, Vostárek (76. Chobot) – Lubojacký (69. Čavoj), trenér Jan Woznica

Ostatní výsledky soutěže: Darkovice - Píšť 3:1, Ostrava-Jih - Vřesina 1:2, Velká Polom - Strahovice 4:0, Bohuslavice - Petřvald 1:3, Šilheřovice - Dolní Lhota 2:1, Kozmice - Hať 2:1

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V neděli jsme zajížděli na utkání do příhraniční Chuchelné. Domácím se vstup do soutěže příliš nevyvedl, když po třech kolech se bez bodu krčili na samém dně tabulky. Naši hráči zase chtěli opět získat body do své sbírky a případně se posunout na druhé místo tabulky. 

Úvod utkání se nesl v duchu opatrnosti a časté nepřesnosti na obou stranách. Hrálo se za neustálého a vydatného deště, terén dělal hráčům velké problémy. Úvodní desetiminutovka nic zvláštního nepřinesla. Ve 14. minutě si z levé strany natáhl míč na střed k šestnáctce David Vostárek a vystřelil, jeho střelu sice domácí obránci zblokovali, ale v šestnáctce nastala "trma-vrma", při které se míč odrazil na hranici pokutového území k Marku Lubojackému a ten z těžké pozice prostřelil vše před sebou tak, že míč zapadl přesně za "háčky" vzdálenější tyče - 0:1. V osmnácté minutě jsme dobrým pressingem vybojovali míč pro Karla Konečného, ten poslal z pravé strany centr na nabíhajícího Rosťu Švece, který v těžké pozici ale mířil vedle. Ve dvacáté páté minutě se připomněli i domácí, to když jsme zbytečně ztratili míč, střelu z dvaceti metrů skvělým zákrokem konečky prstů vyškrábnul Michal Bača na roh. Dvě minuty před poločase předvedl další průnik přes dva hráče David Vostárek, jeho střela ale skončila nad. Poločas tak skončil našim hubeným vedením 0:1.

Do druhé půle jsme vtrhli hodně agilně a hned první minuta mohla přinést branku. Karel Konečný s Markem Lubojackým pěknou akcí na jeden dotek vyšachovali dvojici domácích hráčů, následně Karel poslal centr do vápna, kde nabíhající David Vostárek ve velké šanci mířil vedle. O chvíli později to zkoušel z dálky Anestis Ambros, ale jeho střela šla těsně nad. V 56. minutě jsme předvedli další rychlou akci po ose Honza Švábík - Karel Konečný, míč se dostal na střed k Rosťovi Švecovi, ten si jej ještě trochu navedl a levačkou poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči - 0:2. Za minutu mohli domácí snížit, to když se míč po několika odrazech dostal se štěstím až do šestnáctky k zcela volnému hráči, tomu však Michal Bača dobře zmenšil úhel a nenechal se prostřelit. V 61. minutě se napravo uvolnil Karel Konečný jeho centr domácí obrana zblokovala na roh. K jeho exekuci se postavil Rosťa Švec, centr si ve vzduchu parádně našel Jarda Bednář a míč trknul nechytatelně k tyči - 0:3. Hned za dvě minuty jsme opět dobře vykombinovali domácí obranu a z levé strany vtrhl do vápna David Vostárek, který pěkným obstřelem těsně minul vzdálenější tyč. Běžela sedmdesátá minuta a střídající Filip Čavoj napřáhl z dvaceti metrů, ale míč šel nad. O minutu později jsme se znovu dočkali. Domácí obránce ztratil na své polovině míč, o který jej obral Rosťa Švec a běžel sám na brankáře, přičemž si všiml , že domácí brankář vybíhá a z dvaceti metrů jej krásně dloubl. Míč k velké smůle skončil na břevně, ale odrazil se zpět do šestnáctky, kde byl nejrychleji David Vostárek a utaženou placírkou poslal míč do protipohybu vracejícího se brankáře - 0:4. V sedmdesáté šesté minutě utekl po pravé straně Karel Konečný a našel svým přízemním centrem Filipa Čavoje, jeho střelu ale domácí brankář pěkným zákrokem vytáhl na roh. V závěrečných minutách už jsme si svou výhru pohlídali a tak vezeme z Chuchelné všechny body a druhé místo v tabulce.

Hodnocení trenéra (Jan Woznica): "Do Chuchelné jsme jeli s cílem bodovat. Máme všechny tři body, takže jsem spokojený. První poločas byl z obou stran spíše boj hráčů s terénem. Naše hra byla pomalá, na hodně doteků, bez mezihry a vinou toho všeho jsme kazili předfinální část slibně rozjetých akcí. O poločase jsme si k tomu v šatně něco řekli a druhý poločas byla jiná písnička. Hodně tomu pomohl druhý gól, který nás uklidnil, ale konečně jsme hráli rychle, účelně drželi balón a akce si připravili tak, aby vedli k zakončení. Obrovským pozitivem pro mě bylo vidět, že všichni hráči i v takto těžkém počasí utkání odmakali, chtěli vyhrát, druhý poločas se hrou bavili a za to mají tři body. Nadále však zůstáváme nohama na zemi a přes týden budeme pracovat na tom, abychom v sobotním "jarmarečním" utkání doma body potvrdili."