Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži Polance vzdorovali do poslední minuty

30. 7. 2017

Přípravné utkání
29.7.2017 FK SK Polanka (KP) - TJ Klimkovice (0:1) 2:1
Branka Klimkovic: Vladimír Šot
Sestava Klimkovic: Bača - Švábík, Bednář, Šot, Klemiš - Švec, Ambros - Bajgar (55. Zbořil), Vostarek, Konečný (38. Šablatura) - Lubojacký, trenér Jan Woznica

Do přípravného zápasu s Polankou jsme nastoupili v hodně okleštěné sestavě, kdy pro zranění a jiné povinnosti chybělo hned 8 lidí. Úvod zápasu se nám proti účastníkovi krajského přeboru vydařil. Z úvodní aktivity jsme vytěžili rohový kop, který Rosťa Švec posadil na hlavu Vláďovi Šotovi a bylo to 0:1. Poté převzala prakticky na zbytek poločasu otěže hry Polanka, která sice kombinovala, ale do zakončení se dostat nemohla a když už, tak Michal Bača nemusel zasahovat. Naši hráči se také dostali do zajímavých situací, ale Marka Lubojackého vychytal domácí brankář Řehulka a Michael Klemiš střílel vedle. Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. S přibývajícím časem a únavou se domácí dostávali víc do šancí, ale buď nemířili přesně nebo jim v cestě stal Michal Bača. V 71. minutě se vydal na útočný výlet Jarda Bednář, šel sám na brankáře, bohužel neuspěl. V 77. minutě se domácí prosadili z rohového kopu a vyrovnali. Závěr zápasu byl velmi zajímavý. Nejprve po průniku Honzy Švábíka, vyrazil domácí brankář jeho střelu na roh. Z něj trefil Marek Lubojacký hlavou tyč a následoval ale protiútok domácích, kteří jej proměnili a následně rozhodčí utkání ukončil.

Utkání hodnotil trenér Jan Woznica: "Byl to zápas, ve kterém jsem počítal, že nás hodně prověří směrem dozadu a hlavně kondičně. Z tohoto pohledu utkání jednoznačně splnilo účel. To že jsme mohli nakonec vyhrát nebo remizovat mě příliš netrápí, je to příprava. Kluci aspoň viděli v čem jsou vyšší soutěže rozdílné a v čem musí ještě hodně přidat. Pozitivní je, že všichni utkání poctivě odmakali. Někteří se s tím porvali lépe, jiní hůř, ale nikdo nedal kůži lacino."