Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI V DOHRÁVCE ZVÍTĚZILI

2. 5. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Úterý 1.5.2018 TJ Klimkovice - TJ Sokol Šilheřovice (2:1) 2:1
Branka: 22. Švec (penalta), 44. Rulíšek – 8. Lakva
Sestava Klimkovic: Bača – Lubojacký, Bednář, Švec, Krpelík – Chobot (74. Čavoj), Švec, Vaněk (86. Klemiš) – Sáblík (88. Knopp), Rulíšek, Vostárek (66. Konečný), trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V dohrávce šestnáctého kola, dorazilo na naše hřiště mužstvo Šilheřovic, které po víkendu okupovalo devátou příčku se čtyřbodovou ztrátou na náš tým, který i přes porážku od Vřesiny zůstával nadále čtvrtý. Oproti sobotnímu utkání chyběl v sestavě lehce zraněný Borgosz, kterého trenér Woznica nechal raději pouze na lavičce a jehož místo zaujal Chobot a Konečného nahradil uzdravený Sáblík.

Úvod utkání opět přinesl zajímavé momenty a podobně jako s Vřesinou i proti Šilheřovicím jakoby mužstvo bylo myšlenkami stále v kabině. Šilheřovice hned z úvodní rozehrávky poslaly dlouhý míč do kraje, kde jej hráč zatáhl až do šestnáctky a jeho prudký centr si div nesrazil do vlastní brány Vaněk, ale pouze na roh. Z následného rohu poslal jeden z hráčů hostí míč hlavou vedle brány. Ve třetí minutě se snažilo odpovědět i naše mužstvo, když míč dostal do běhu Sáblík, centrem našel hlavu Rulíška, ale ten tísněn poslal míč vedle. Osmá minuta přinesla první branku utkání, bohužel do naší sítě. Naši hráči se na dvaceti metrech dožadovali odpískání dvou nedovolených zákroků, především při druhém přestali trochu hrát, čehož využil hostující Lakva, který si míč zpracoval do vápna a střelou k tyči otevřel skóre – 0:1. Tato branka částečně probrala naše mužstvo z úvodní letargie a pořádně svého soupeře mačkalo na jeho polovině, jenže do žádné větší šance se tým nedostal. S pokusy z větší vzdálenosti si pohodlně hostující brankář poradil, a když už se po levé straně Chobot prodral až do vápna, jeho pěknou zpětnou přihrávku nedokázal nikdo ze tří hráčů proměnit v branku. Ve dvacáté druhé minutě poslal Vaněk pěknou kolmici mezi beky na naběhnuvšího Chobota, ten byl u míče dříve než hostující brankář, píchnul si míč kolem něj, a protože jej brankář srazil k zemi, následovala penalta. Tu bezpečně proměnil Rosťa Švec, srovnal a začínalo se nanovo – 1:1. Za pár minut mohlo být skóre otočeno v náš prospěch, další pěknou přihrávku mezi beky dostal Sáblík, ten poslal před bránu prudký míč, který Rulíšek nasměroval jen těsně vedle vzdálenější tyče. Poté se od poloviny hřiště vydal na útočný výlet Lubojacký, když prošel s míčem z pravého obránce až na levou stranu do šestnáctky, kde celou akci zakončil střelou těsně nad bránou. Následně tempo hry trochu opadlo, naše mužstvo se částečně přizpůsobilo hře soupeře, které natahovalo čas a posílalo jen dlouhé míče na naši polovinu. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, udeřili minutu před poločasem naši hráči. Zprvu nenápadná akce skončila dalším dobrým centrem Sáblíka, který pohotově pravačkou uklidil do sítě Martin Rulíšek, pro kterého to byla premiérová branka v našem dresu – 2:1.

Druhý poločas příliš kvalitní podívanou nepřinesl. Úvodních patnáct minut se odbývalo mezi šestnáctkami, k vidění bylo hodně soubojů a hezkých fotbalových akcí bylo pomálu. S přibývajícím časem se hosté trochu více tlačili dopředu s cílem aspoň vyrovnat, nicméně nic si nevytvořili, kromě střel zpoza šestnáctky, se kterými si Michal Bača poradil. Naši hráči na tom nebyli o moc lépe. Hezký přímý kop Švece z třiadvaceti metrů rovněž hezkým zákrokem vyrazil brankář na roh. O chvíli později po rohovém kopu hlavičkoval Šot těsně vedle pravé šibenice a v bráně neskončil ani přímý kop Šota ze třiceti metrů, který brankář musel vytáhnout nad břevno. Závěrečné minuty přece jen trochu vzruchu přinesly. Hosté vrhli všechny síly do útoku a posílali do vápna jeden vysoký balón za druhým. Se všemi si obrana v čele s Bačou poradila a naopak Klimkovice mohly podnikat útočné výpady. Jeden z nich skončil i brankou, když naši hráči běžely v brejku čtyři na dva. Rulíšek přihrál míč do vápna Švecovi, který vrátil míč před prázdnou branku Vaňkovi a ten jej poslal do sítě, bohužel branka pro ofsajdové postavení Švece nebyla uznána. Obrovskou šanci měl v osmdesáté sedmé minutě Čavoj, který dostal z pravé strany přihrávku před odkrytou bránu, ale míč se mu při zakončení zamotal mezi nohama a z obrovské šance nebylo nic. Dvě minuty před koncem tak mohlo udeřit na druhé straně, hosté měli výhodu přímého kopu téměř z hranice šestnáctky, ale Švec jej ve zdi přizvedl na roh a tak naši hráči přečkali i tuto akci a po závěrečném hvizdu se mohli radovat ze čtvrté jarní výhry.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "Dnes jsme utrpěli výhru, jinak to ani říct nejde. Náš výkon nebyl příliš dobrý. Začali jsme hodně lehkovážně a ani varování z úvodních vteřin nám nestačilo, takže jsme brzy prohrávali. Pak to bylo dobývání branky soupeře, které vyústilo ve vyrovnání, ale místo aby nás branka nakopla, přišel zase útlum a zaplaťpánbůh za branku před poločasem. Druhý poločas byl kopií toho prvního, výjimkou bylo, že soupeř začal i trochu útočit, aby vyrovnal, ale jinak to byl spíš boj než fotbal. Dneska nám chyběla lehkost a hlavně klid v řešení situací na útočné polovině, hodně věcí jsme řešili zbrkle a nedostali se do mezihry. Po třech utkáních s těžkými soupeři jsme narazili na protivníka, proti kterému jsme museli hlavně tvořit a to nám dělalo problém, což je pro mě varovný signál a určitě se na to v tréninku zaměříme, protože teď nás čekají tři celky ze spodku tabulky, které bojují o každý bod, a nikdo nechce spadnout. Na druhou stranu, dostali jsme se na pozici, na které se nám líbí, ztrácíme šest bodů na druhé místo a to je pro celý tým obrovská motivace do dalších zápasů."