Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI VYBOJOVALI DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ

9. 10. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 7.10.2017 TJ Sokol Dolní Lhota - TJ Klimkovice (1:2) 1:2
Branky: 34. Pěchovič - 8. Lubojacký, 25. Vostárek
Sestava Klimkovic: Bača – Krpelík, Bednář, Švec, Komár – Chobot – Konečný, Vostárek (79. Drábek), Ambros (61. Teichmann), Klemiš – Lubojacký (84. Strnka), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: O.-Jih - Chuchelná 1:2, Darkovice - Šilheřovice 3:1, Petřvald - V.Polom 4:0, Píšť - Strahovice 1:5, Vřesina - Hať 5:0, Bohuslavice - Kozmice 2:2

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotu naši hráči nastoupili v Dolní Lhotě, které v tabulce patřila bez bodu poslední příčka. Dal se tak očekávat těžký zápas, ve kterém Lhota určitě před domácím publikem chtěla získat první body. Náš celek nastoupil k utkání s několika změnami oproti poslednímu utkání. Na místo stopera se místo nemocného Vládi Šota postavil Rosťa Švec a do sestavy se vrátili David Vostárek a Karel Konečný.

Úvod utkání byl ve znamení aktivity domácích, kteří se snažili hledat útočníka Stanovského, jenže jejich pokusy byly nepřesné. Jednu takovou nepřesnou přihrávku sebral v osmé minutě brankář Michal Bača, dlouhým výhozem našel na půlce Ambrose, který po krátkém navedení poslal hezkou časovanou přihrávku na zabíhajícího Marka Lubojackého, který pěkně obstřelil vybíhajícího brankáře a poslal nás do vedení - 0:1. Pro domácí to byla studená sprcha a naši hráči kontrolovali hru. Ve chvíli kdy se domácí začali opět nadechovat k aktivitě, přišla dvacátá pátá minuta a prakticky totožná situace z osmé minuty. Bača získal míč, dlouhou přihrávkou našel ještě na vlastní polovině Davida Vostárka, který táhl brejk 3 na 2. Domácí obránci couvali před Davidem tak dlouho, až vyřešil brejk nejlépe jak mohl a zpoza šestnáctky se trefil přesně k tyči - 0:2. Naši hráči byli na koni a další slibný útok skončil faulem na Chobota těsně před šestnáctkou. Rosťa Švec však z přímého kopu mířil mimo. Ve třicáté čtvrté minutě se dočkali domácí hráči. Naši hráči pozdě vystoupili na centrujícího hráče, tomu se centr nepovedl tak šťastně, že od vzdálenější tyče se míč odrazil před bránu, kde se k míči dostal nejrychleji Pěchovič a nekompromisně propálil Baču - 1:2. Ve čtyřicáté minutě Klemiš přihrál do vápna Ambrosovi, jeho střela ale i s příspěním obránce skončila těsně vedle. Poločas tak skončil naším těsným vedením.

Do druhého poločasu domácí vlétli ještě aktivněji, než do toho prvního a několikrát se dostali do blízkosti Michala Bači, který však všechny náznaky zlikvidoval. V šedesáté sedmé minutě, jinak výborně hrající Jarda Bednář, prohrál snad jediný souboj s domácím Stanovským, který postupoval sám na Baču. Michal si však na něj skvěle počíhal a zákrokem odpoledne jej vychytal. Tato akce domácím definitivně srazila vaz. Na další takovou šanci už nenašli sílu a jejich otevřená hra pramenila v naše brejky. Lubojacký jeden z nich zakončil vedle, poté z přímého kopu střílel Švec těsně nad a v 86. po vybojovaném míči mladým Strnkou, pálil ve stoprocentní šanci Drábek nad. V posledních vteřinách jsme si ještě pohlídali standardku domácích a pak už mohli slavit další tři body.

Hodnocení trenére Jana Woznici: "Další vydřená výhra na těžkém terénu a s těžkým soupeřem. Čekali jsme, že Lhota začne aktivně, proto jsme čekali, co domácí vymyslí, hráli v bloku a vyráželi do brejku. Dvakrát nám to vyšlo dokonale, ale soupeř rychle snížil a pořád bylo o co hrát. Ve druhém poločase to o fotbale ani tak nebylo, jako o soubojích. V kritické chvíli nás podržel Michal Bača a v závěru jsme mohli definitivně rozhodnout. Opět to nebyl z naší strany dobrý výkon, ale ve velké míře to bylo způsobeno těžkým terénem a bohudík jsme to z velké části nahradili bojovností, proto máme tři body. Do dalších zápasů ale musí jít hra nahoru, protože příště jen bojovnost nemusí stačit. Musím říct, že je pro mě překvapením, že je Lhota na tom tak, jak je, protože hráli opravdu dobře."