Jdi na obsah Jdi na menu
 


MUŽI VYBOJOVALI VÍTĚZSTVÍ S HATÍ

2. 10. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 30.9.2017 TJ Klimkovice - TJ Sokol Hať (0:0) 2:1
Branka: 65. Švec, 83. Lubojacký – 75. Chmelař R.
Sestava Klimkovic: Bača – Krpelík, Bednář, Šot, Komár – Chobot – Lubojacký (90. Strnka), Švec, Ambros, Klemiš (86. Drábek) – Čavoj (46. Konečný), trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: V.Polom - Píšť 3:2, Darkovice - Vřesina 1:3, Kozmice - O.-Jih 3:3, Šilheřovice - Bohuslavice 2:1, Strahovice - D.Lhota 7:0, Chuchelná - Petřvald 1:0

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotu se naši muži představili po třech týdnech na domácím hřišti, proti mužstvu Hatě. Ti se po šesti odehraných utkáních nacházeli v tabulce na předposledním, 13. místě se třemi body, za tři remízy a bilanci bez výhry určitě chtěli protrhnout na našem hřišti. Naši hráči naopak po dvou porážkách chtěli před domácím publikem opět naplno bodovat.

Úvodní čtvrthodina ale příliš fotbalového vzruchu ani na jedné straně nepřinesla. V osmnácté minutě se k odraženému míči, po rohovém kopu, dostal Ambros, ale jeho střela z osmnácti metrů šla vedle. O chvíli později z levé strany centroval Komár na hlavu Lubojackého, ten však hlavičkoval vedle. Hať se do vážnější šance nedostala, za zmínku stojí snad útok po levé straně, zakončený prudkým centrem, který však nikým netečován, proletěl nebezpečně celým vápnem. Naši hráči se jen stěží dostávali přes zformovanou obranu hostí a tak mohli hrozit hlavně z brejků, bohužel centr Klemiše, při přečíslení 4 proti 3, byl příliš dlouhý a zpětná přihrávka Lubojackého po pěkném průniku, také svého adresáta nenašla. V závěru poločasu přišla největší šance dosavadního průběhu, když po nedůrazu v naši defenzívě, postupoval hostující útočník sám na Michala Baču, ten předvedl výborný zákrok a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupil Konečný místo Čavoje a hned v první minutě druhé půle se prezentoval hezkým průnikem přes dva hráče a až poslední obránce zblokoval přihrávku, která mířila na úplně volného Lubojackého. V padesáté druhé minutě centroval zprava Konečný, a i když byl Lubojacký tísněn dvěma obránci, dokázal nebezpečně hlavičkovat a hostující gólman Zháňal musel rychle k zemi. V šedesáté páté minutě vyvezl míč na polovinu soupeře Vláďa Šot a jakoby se na počínání svých útočných kolegů nemohl dívat. Z dobrých pětadvaceti metrů se opřel do míče, Zháňal jeho bombu neudržel a dobíhající Rosťa Švec poslal pohotově Klimkovice do vedení – 1:0.  O pár minuty později klimkovičtí znovu rozvlnili síť. Hostující obránce se snažil odclonit Lubojackého a pustit míč do autu. Marek mu však ve skluzu míč vykopnul, přímo před odkrytou, kde ho Michael Klemiš uklidil do sítě. Branka však nebyla uznána pro signalizovaný aut a naši hráči dali svou nevoli pořádně najevo. V sedmdesáté páté minutě přišla přihrávka z hloubi pole na haťského útočníka, se kterým vystoupil Vláďa Šot. Hostující útočník však míč chytře pustil mezi nohama na nabíhajícího Chmelaře, se kterým se naši hráči nechytli a hostující hráč tvrdou střelou na zadní tyč vyrovnal – 1:1.  Začalo se tedy nanovo. Naštěstí už za osm minut jsme si vzali vedení zpět. Michal Bača poslal z rukou dlouhý výkop na útočnou polovinu. Hostující stopeři se nedomluvili, kdo míč odehraje a nechali jej propadnout za sebe. To byla voda na mlýn rychlého Marka Lubojackého, který se dostal za oba stopery a přehodil vybíhajícího brankáře. Míč sice spadl na tyč, ale Marek jej doběhl a pohodlně poslal do opuštěné brány – 2:1.  Hať se najednou začala tlačit dopředu, snažila se znovu vyrovnat a nebyla od toho daleko. V nastaveném čase vybojovala rohový kop, který prolétl až na zadní tyč, kde hostující hráč poslal hlavou míč jen těsně vedle levého horního rohu. Po pár vteřinách se ale ozval hvizd rozhodčího a naši hráči tak vybojovali, i když šťastně, tři body.

Hodnocení trenére Jana Woznici: "Vydřené vítězství se zarputilým soupeřem. Hráče jsem upozorňoval, že nás čeká těžký soupeř, i když třeba postavení v tabulce hovořilo jinak, a že se sám neporazí. V prvním poločase to ale vypadalo, že přesně tohle si hráči mysleli. Byli jsme pomalí v práci s balónem, mezihra nám fungovala po polovinu, ale na útočné polovině to bylo bez nápadu, bez pohybu, bez života a byli jsme rádi, že jsme na konci poločasu neinkasovali. V poločas byli hráči nabádáni k větší aktivitě a odvaze prosadit se a to se jakž takž povedlo. Několikrát jsme soupeře zavřeli na jeho polovině a zaslouženě se prosadili. Bohužel následně jsme zaspali a soupeř vyrovnal. Bohudík korunoval Marek svůj dobrý výkon vítěznou brankou a my si připisujeme tři body. Herně to nebyl zrovna povedený zápas, ale i takové zápasy nás budou čekat a je důležité, abychom se je naučili zvládat, což se dnes podařilo."