Jdi na obsah Jdi na menu
 


NA JIHU SPRAVEDLIVÁ REMÍZA

3. 6. 2018

34307686_355583141513454_916265482292559872_o.jpg

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Sobota 2.6.2018 FC Ostrava-Jih - TJ Klimkovice (1:1) 2:2
Branky: 42. Stojan, 71. F. Gaži – 4. Gelnar, 77. Švec (penalta)
Sestava Klimkovic: Bača – Sáblík, Bednář, Šot (60. Vostárek), Lubojacký – Klemiš (65. Konečný), Borgosz, Vaněk, Rulíšek – Švec – Gelnar, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Petřvald - Hať 0:0, Bohuslavice - Strahovice 1:3, Vřesina - Kozmice 2:1, Píšť - D.Lhota 4:2, Šilheřovice - Chuchelná 2:3, Darkovice - V.Polom 3:1

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotu  jsme v rámci 26. kola zavítali na půdu osmého týmu tabulky, Ostravy-Jih. Naši hráči chtěli určitě navázat na poslední výkon proti Petřvaldu, tentokrát s vítězným koncem, domácí naopak chtěli odčinit porážku 6:2 ze Strahovic.

Naši muži vstoupili do utkání velmi aktivně a hned v úvodu se do šance probíjel bývalý hráč domácích Gelnar, ale domácí obrana jej ještě uhlídala. To ve čtvrté minuté už domácí tak úspěšní nebyli. Rulíšek přesprintoval domácího obránce, udělal mu kličku a centrem našel ve vápně Honzu Gelnara. Honzovi sice volej nesedl ideálně, ale míč „koníčkem“ přeletěl domácího brankáře a my jsme se ujali vedení – 0:1. A to nemuselo být vše, hned za dvě minuty dostal míč mezi obránce Švec a nadýchaným centrem našel na penaltě hlavu nabíhajícího Vaňka, který mířil dobře do protipohybu brankáře Janouška, ale ten vytáhl parádní zákrok. V jedenácté minutě střílel z dálky Borgosz, bohužel nad. V sedmnácté minutě rychlý Rulíšek svedl sprinterský souboj s domácím obráncem. Martin se v rozhodujícím okamžiku dostal ve vápně před něj, domácí obránce spadl Martinovi na nohy a poslal jej k zemi, rozhodčí ale nepochopitelně a k velkému údivu penaltu neodpískal. Ve dvacáté čtvrté minutě domácí měli první vážnou šanci po rohovém kopu, ale domácí hráč hlavičkoval nad bránu. O chvíli později se po centru ze strany nedomluvili klimkovičtí obránci, domácí hráč hlavou přehodil Baču, Bednář ale míč vykopl z brankové čáry. Na druhé straně neuspěl z přímého kopu Švec, který mířil nad a pěknou dělovku Borgosze domácí gólman vyrazil, bohužel nikdo z našich hráčů nedobíhal a na druhý pokus už brankář míč přikryl. Poté jsme po druhé v krátkém sledu vykopávali míč z brankové čáry, tentokrát Lubojacký, ale jakoby ani toto varování nestačilo. Ve čtyřicáté druhé minutě se domácí dočkali vyrovnání a to hodně kuriózním způsobem. Domácí Stojan chtěl z levé strany odcentrovat před branku, ale centr se mu nepodařil, Michal Bača pouštěl míč do autu, ale špatně se zorientoval a k velkému překvapení všech přítomných, spadl míč přesně za zadní tyč a bylo srovnáno – 1:1. Minutu před pauzou mohli domácí skóre dokonce otočit, když po centru z levé strany zůstal před bránou osamocený Kadlčík, naštěstí se mu zakončení vůbec nepovedlo a poslal jej slabě do Bači. Do kabin týmy tedy šly za nerozhodného stavu.

Druhý poločas jsme začali podobně jako ten první a hned v úvodu mohl strhnout znovu vedení na naši stranu Klemiš, po centru Rulíška z levé strany, si ve vápně zpracoval míč na levou nohu, jenže jeho obstřelení skončilo těsně vedle brány. Za další tři minuty se ve vápně dostal přes obránce opět Klemiš, přihrával prudce před bránu, bohužel ani jeden z dvou klimkovických hráčů nedokázal ve skluzu dopravit míč do odkryté brány. Do třetice byl Klemiš v hlavní roli po centru z levé strany, ten jej ale trochu překvapil a v pádu střílel nad bránu. Domácí kontrovali dvěma brejky, po kterých šly nebezpečné míče do vápna, a naše obrana v obou případech na poslední chvíli zablokovala střely, které mířily na bránu. Z protiútoku nastala situace, která pořádně zvedla vlnu emocí. Sáblík si na pravé straně pohlídal ofsajdové postavení a běžel s míčem do vápna, kde poslal prudkou přihrávku pod sebe na nabíhajícího hráče, který byl jednoznačně faulován. Hlavní sudí nařídil penaltu, kterou ale hned pro údajný ofsajd odvolal. Za sedm minut dostal Vaněk míč mezi obránce do vápna, tam udělal kličku vybíhajícímu brankáři, který mu rukama skočil pod nohy a Honza upadl. Kdyby neupadl, zakončoval by do prázdné brány, rozhodčí ale penaltu pro jistotu opět neodpískal. V sedmdesáté první minutě poslali domácí dlouhý nákop z vlastní poloviny až k naší šestnáctce na rychlého Filipa Gažiho, ten si tělem odstavil Bednáře a z hranice šestnáctky přehodil vybíhajícího Baču – 2:1. Za pár minut mohlo být definitivně rozhodnuto, do otevřené obrany vtrhl domácí hráč, prakticky totožně přehodil vybíhajícího Baču, ale Bednář těsně před brankovou čárou vykopával míč z prázdné brány. V sedmdesáté páté minutě poslal střídající Konečný míč proti noze Vaňkovi, ten vypálil z dvaceti metrů velmi štiplavý projektil, brankář Janoušek ale domácí držel a střelu mířící pod břevno vyrazil na roh, pěkný okamžik z obou stran. V sedmdesáté sedmé minutě se na útočný výlet vydal Lubojacký, v šestnáctce se dostal před domácího obránce, který jej poslal k zemi a tentokrát už rozhodčí penaltu nařídil a neodvolal. K penaltě se postavil tradiční exekutor Rosťa Švec a opět nezaváhal – 2:2. V osmdesáté první minutě prošel nebojácně mezi třemi domácími hráči do vápna Borgosz a v pádu poslal míč podél domácího brankáře. Někteří hráči ve žlutém už zvedali ruce, bohužel míč se odrazil od tyčky před bránu, kde jej domácí obránci odpálili pryč. V osmdesáté čtvrté minutě po centru Vostárka střílel Gelnar vedle a v osmdesáté sedmé minutě střílel z přímého kopu, z dobrých dvaadvaceti metů Sáblík. Míč trefil hezky prudce přes zeď, ale opět jej lapil domácí brankář. Nic dalšího vážného už se nestalo, domácí závěrečný tlak Klimkovic ustáli a oba týmy si rozdělili po bodu.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "Asi zasloužená remíza. Herně jsme byli v poli sice lepší, víc jsme hráli s balonem a měli jsme určitě více šancí, na druhou stranu domácí také měli šance, snad třikrát jsme vykopávali míč před brankovou čarou. Na Jihu je krátké hřiště a domácí toho uměli využít, hráli jednoduše, nakopávali balóny dopředu na rychlé hráče, chodili do tlaku a nám tohle dělalo problémy, takže i když jsme hráli s balonem podstatně víc, tak skoro každá akce okolo našeho vápna znamenala nebezpečí. Jinak to byla naše tradiční písnička, prvních dvacet minut dobrých, dali jsme branku, měli jsme šance, mohli jsme vést aspoň tři nula, no a tím pádem polevila koncentrace, zvolnili jsme a byli jsme potrestáni, jako už poněkolikáté. Ve druhé půli jsme měli dost šancí strhnout to na svou stranu, ale naopak jsme inkasovali. Naštěstí hráči opět nesložili zbraně, vyrovnali a jen díky domácímu brankáři jsme utkání ještě neotočili. Brečet nad tím, že jsme měli kopat minimálně tři penalty za jednoznačné fauly, ale kopali jsme jen jednu, asi nemá cenu. Ne vždy rozhodčímu zápas vyjde a my si to musíme uhrát sami. Musíme ale proměňovat šance, protože nás to zbytečně stojí body."