Jdi na obsah Jdi na menu
 


NADACE ČEZ KLIMKOVÁČEK 2017 – VÍTĚZSTVÍ OBHÁJILI DOMÁCÍ KLUCI

30. 5. 2017

18738858_1337582936295126_8017361715567145810_o.jpg

Za krásného slunečného počasí se v sobotu 27.5.2017 uskutečnil na fotbalovém hřišti v Klimkovicích 2. ročník fotbalového turnaje přípravek, letos pod názvem NADACE ČEZ KLIMKOVÁČEK 2017. Pro letošní rok organizátoři turnaj oproti minulému ročníku rozšířili a tak se sešlo celkem 12 týmů ve dvou kategoriích U10 (do 10 let) a U9 (do 9 let).

Už v 8 hodin ráno začal na fotbalovém hřišti u sokolovny ten správný fotbalový rej. Sluníčko se začalo prodírat korunami přilehlých stromů, na perfektně připravené travnaté ploše byly vytýčena tři menší fotbalová hřiště, od stánku začínaly vonět klobásky, z amplionu hrála muzika a všude už pobíhaly děti.

Fotbalový turnaj odstartoval prvními zápasy o půl desáté a konečné vyhlášení výsledků proběhlo ve dvě hodiny odpoledne. V kategorii U10 byla přihlášena družstva Polanky, Petřkovic, Třebovic, Staré Bělé, kombinované družstvo Olbramic/Zbyslavic a samozřejmě domácí obhájci prvenství, hráči Klimkovic. V kategorii U9 se do turnaje přihlásily družstva Polanky, Třebovic, Bílovce, Velké Polomi, kombinované družstvo Olbramic/Zbyslavic a domácí Klimkovice. Celkem tedy na travnaté ploše sportovalo 120 nadšených malých fotbalistů, kteří odehráli během turnaje celkem 30 velmi kvalitních utkání, při kterých jim tu pravou fotbalovou atmosféru vytvořili jejich rodiče, kamarádi a fanoušci. Utkání se hrála na 1x 20 minut a výsledky všech zápasů jsou uvedeny v souhrnu níže.

Obhájci prvenství v kategorii U10 z loňského ročníku, domácí Klimkovičtí hoši, pojali turnaj velmi zodpovědně a od prvního zápasu si šli jasně za svým cílem a to obhajobou „titulu“. Osud tomu chtěl, že v posledním utkání turnaje v souboji se Starou Bělou šlo o opravdové finále. Vítězství v tomto zápase zajistí vítěznému týmu prvenství v celém turnaji. Že kluci už od minulého roku fotbalově povyrostli, nebylo pochyb, a toto náročné utkání zvládli na jedničku. Starou Bělou porazili 4:1 a fotbalovým stadionem se tak po závěrečném hvizdu rozhodčího mohl ozývat vítězný pokřik Klimkovických fotbalistů: „My jsme hoši Klimkovičtí, míč na nohou jenom sviští. Síla, hbitost, šancí dost, my hrajeme pro radost. Cigi caga cigi caga hej hej hej…“

V kategorii U9 si během celého turnaje vedli nejlépe kluci z Bílovce, kteří ani jednou nepoznali chuť porážky a soupeřům nadělovali vysoké příděly. Celkem za turnaj nastříleli v 5 zápasech 39 branek. Klimkovičtí kluci bojovali, co jim síly stačily a společně s Polankou a Olbramicemi/Zbyslavicemi obsadili dělené 4. - 6. místo, se stejným počtem získaných bodů.

Na závěr následovalo vyhlášení vítězů a předání cen. Všichni hráči obdrželi medaili, každý tým fotbalový míč, plnou tašku sladkostí a pizzu, první tři týmy si odvezly domu pohár. Byly vyhlašovány i individuální ocenění. Dva nejmladší fotbalisté Eva Kovařčíková (Zbyslavice) a Filip Krejčí (Polanka), oba 6 let, dostali fotbalové chrániče. Nejlepší hráč z každého týmu obdržel upomínkovou sošku s nápisem „Nejlepší hráč Klimkováček 2017“ a fotbalové chrániče nebo brankářské rukavice. Za to, že jsme mohli hráče takto štědře obdarovat a možná je tím ještě o trochu více motivovat ke sportu, vděčíme především všem partnerům a sponzorům tohoto turnaje. Turnaj Klimkováček podpořila jako hlavní partner Nadace ČEZ, mezi významné partnery patřili také Moravskoslezský kraj a Město Klimkovice a nemalou částkou či věcnými cenami přispěli také pan Klapuch a firma Kasch Interiéry, pan Matras a firma Kovovýroba Vladimír Matras, pan Eliáš a společnost 3E Projekt a Chacharova Pizza. Bez jejich podpory bychom takto kvalitní turnaj uspořádat nedokázali. Ale ne jen sponzorům patří velké díky. Díky patří i všem organizátorů a pořadatelům z řad rodičů našich nejmenších fotbalistů, kteří se velmi aktivně podíleli již na přípravě a poté i na samotném konání turnaje. DĚKUJEME!

Všichni kluci na závěr předvedli, že už se umí chovat jako opravdoví fotbaloví profesionálové a s poháry trpělivě pózovali „davům“ fotek-chtivých rodičů a fotografů. Věříme, že za pár let tito kluci pozvednou nad hlavu třeba i pohár za vítězství například v Lázeňském poháru nebo ještě lépe v Lize mistrů :-) .

Děti nám ukázaly, že je baví a že chtějí sportovat a když se jim pro to vytvoří podmínky, tak si na tablet nebo počítač celý den ani nevzpomenou. Tímto děkujeme i Klimkovickým zastupitelům, že pokračují v rekonstrukci sokolovny, která je nedílnou součástí každodenního sportovního vyžití naší mládeže. A doufáme, že jejich snaha dotáhnout projekt celkové rekonstrukce sokolovny až do konce se podaří a vytvoří se tak podmínky pro sportovní a kulturní akce hodné 21. století.

2. ročník turnaje je stále jen začátkem, věříme, že dlouhodobé tradice. Již nyní mají pořadatelé nápady pro příští 3. ročník a opět se pokusí turnaj zase o něco vylepšit a rozšířit o další týmy i kategorie. Pochvalné ohlasy po turnaji jsou tím pravým hnacím motorem.

Výsledky turnaje:

Kategorie U10: Olb/Zby – Klimkovice 1:9, Polanka – Petřkovice 4:0, Třebovice – St.Bělá 3:7, Klimkovice – Třebovice 14:0, St.Bělá – Polanka 3:0, Petřkovice – Olb/Zby 5:2, Petřkovice – St.Bělá 2:1, Třebovice – Olb/Zby 3:3, Klimkovice – Polanka 4:5, Olb/Zby – St.Bělá 3:6, Klimkovice – Petřkovice 7:0, Třebovice – Polanka 6:6, Klimkovice – St.Bělá 4:1, Polanka – Olb/Zby 6:3, Petřkovice – Třebovice 2:2

Kategorie U9: Olb/Zby – Klimkovice 2:3, Polanka – Třebovice 3:11, Bílovec – Velká Polom 6:1, Klimkovice – Bílovec 1:8, Velká Polom – Polanka 5:3, Třebovice – Olb/Zby 9:2, Bílovec – Olb/Zby 7:1, Třebovice – Velká Polom 8:4, Klimkovice – Polanka 0:4, Olb/Zby – Velká Polom 1:10, Klimkovice – Třebovice 2:6, Bílovec – Polanka 9:1, Klimkovice – Velká Polom 1:5, Polanka – Olb/Zby 1:3, Třebovice – Bílovec 1:9

Nejlepší hráči turnaje: Aleš Brázdil a Matěj Huspenina (Klimkovice), David Řepišťák a Marek Jarecký (Třebovice), Denis Štěpán a Alex Krejčí (Polanka), Dominik Kubeš a Dominik Kret (Olbramice/Zbyslavice), Josef Vynárek (Stará Bělá), Ondřej Pupík (Petřkovice), Dominik Krezmer (Bílovec) a Michael Barilič (Velká Polom).

Nejmladší hráči turnaje: Eva Kovařčíková (Olbramice/Zbyslavice) a Filip Krejčí (Polanka) oba 6 let.

Konečné pořadí turnaje:

Kategorie U10: 1. TJ Klimkovice, 2. FK SK Polanka, 3. FK Stará Bělá, 4. FC Odra Petřkovice, 5. SK Slávie Třebovice, 6. TJ Olbramice/Zbyslavice

Kategorie U9: 1. ŠSK Bílovec, 2. SK Slávie Třebovice, 3. TJ Velká Polom, 4. FK SK Polanka, 5. TJ Olbramice/Zbyslavice, 6. TJ Klimkovice

Fotografie a další informace z turnaje naleznete zde: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/klimkovacek/2.-rocnik-klimkovacek-2017/