Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: KLIMKOVICE - BOHUSLAVICE

15. 6. 2018

Preview 14. kolo CANIS 1.B třída sk.B: TJ Klimkovice – FK Bohuslavice

Sobota 16.6.2018 od 14:00 hod.

bohuslavice.jpgJe před námi poslední kolo soutěžního ročníku 2017/18 v krajské soutěži 1.B třídě sk.B. V něm Klimkovice na vlastním hřišti, přivítají v sobotu 16.6.2018 v nezvyklém čase už od 14:00 hod. soupeře z Bohuslavic. O postupujícím z naší skupiny už je jasno, vítězství si obstarala už čtyři kola před koncem FC Vřesina a v příští sezóně ji čekají boje v 1.A třídě. Zřejmě ji doplní i z druhého místa postupující Petřvald, ale ten si ještě musí počkat a zabojovat v posledním kole o body. O jednom sestupujícím je také jasno, tím je Dolní Lhota a o druhém sestupujícím se rozhodne nebo nerozhodne v posledním kole, protože situace je návazná na výsledky ostatních skupin i sestupy z vyšších soutěží. Nicméně lze konstatovat, že Slávia Píšť už nemá osud ve svých rukou a musí se spoléhat na výsledky jiných klubů v jiných soutěžích.

Ale zpět k utkání Klimkovic, protože i toto utkání bude mít svůj náboj a to jako přímý souboj o 4. místo v tabulce. Sice toto umístění nic neznamená, pohárové příčky se v naší soutěži nerozděluji, ale je rozdíl skončit 4. nebo 7., o což se právě bude hrát, protože tým, který vyhraje si zajistí 4. místo a prohraný se může propadnout tabulkou teoreticky až na 7. pozici.  

Postavení obou týmů v tabulce je následující. Klimkovice mají na kontě 38 bodů za 11 výher, 5 remíz a 9 porážek, celkové skóre 43:37 je řadí na 5. místo soutěže. FK Bohuslavice má na svém kontě rovněž 38 bodů za 11 výher, 5 remíz a 9 porážek, skóre lepší než Klimkovice, 54:45, což je řadí na 4. místo soutěže. Vítězství na jedné či druhé straně, znamená 4. místo pro vítěze, pokud skončí utkání nerozhodně, pak má blíže ke 4. místo mužstvo Bohuslavic, ale musí si dávat pozor na ze 6. místa atakující Ostravu-Jih.

V minulém kole Klimkovice na venkovním hřišti v Darkovicích poznali potřetí během jarní sezóny pachuť porážky, když domácím podlehli 2:1. O naší jedinou branku se už v 6. minutě utkání postaral Michael Klemiš. Trenér Jan Woznica byl po utkání značně rozhozen: „Myslím, že výsledek hovoří jasně, nic víc netřeba dodávat. Nevím, jestli hráče nemotivuje skončit čtvrtí. Po tom nepříliš povedeném podzimu, kdy se dokázali vykopat z devátého místa a stálo je to dost času v trénincích, hodně energie a úsilí v zápasech, tak veškerou tuhle práci teď pošlapávají.“, ovšem na poslední zápas sezóny jde s motivací: „Máme před sebou poslední zápase v sezóně s Bohuslavicemi, které jsou našim přímým soupeřem o čtvrté místo a uděláme vše proto, abychom se s fanoušky a sezónou rozloučili co nejdůstojněji a pokud možno vítězně."

FK Bohuslavice v minulém kole na domácím hřišti přehráli TJ Sokol Hať v poměru 2:0 a také určitě přijedou do Klimkovic s cílem uhájit 4. místo. Utkání tak bude mít svůj náboj.

Podzimní utkání těchto soupeřů, které se hrálo už v listopadu v Bohuslavicích, zastihlo naše hráče v nedbalkách a domácí si na podzim pohlídali pohodové vítězství 3:0. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/treti-trigolova-porazka-muzu.html.

Jak toto utkání dopadne tentokrát? Zabojují Klimkovice o 4. místo, nebo si ho pojistí Bohuslavice? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Grilované klobásky, čepované pivo, krásné počasí a sportovní zážitek, to vše na vás bude čekat. Po utkání je připravena zdarma ochutnávka pizz pro děti od našeho sponzora CHACHAROVA PIZZA.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!