Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: KLIMKOVICE - RYCHVALD

7. 10. 2016

klim-rychv.jpg

Preview 9. kolo DENÍK MěP muži: TJ Klimkovice – TJ Slavoj Rychvald

Sobota 8.10.2016 od 15:00 hod.

Podzimní a chladné počasí bude doprovázet šlágr 9. kola Městského Přeboru Ostravy mezi našimi muži TJ Klimkovice a soupeřem z TJ Slavoj Rychvald. V týdnu vydatně pršelo a tak je hřiště značně podmáčené, proto se v pátek odpoledne bude rozhodovat, jestli se utkání odehraje v Klimkovicích nebo na náhradním hřišti na UT v Bílovci. Sledujte tyto stránky, budete včas informováni.

Naši muži, jako leadr soutěže v dosavadních 8 odehraných utkáních nepoznali pocit porážky a v čele tabulky tak mají již solidní náskok 5 bodů, který budou chtít uhájit i po tomto utkání. Nováček soutěže z Rychvaldu vstoupil do tohoto ročníku jako štika a po úvodních kolech se dlouho držel na čele tabulky. Momentálně mu patří 4. příčka se ztrátou 6 bodů na vedoucí Klimkovice. Proto to určitě nebude jednoduché utkání a Rychvald udělá vše proto, aby náš náskok stáhl.

„Hodně bude záležet, kde se utkání nakonec odehraje. Obě varianty se mi zdají pro nás nevýhodné. Pokud budeme hrát v Bílovci, příjdeme o domácí prostředí, pokud budeme hrát na domácím podmáčeném trávníku, zřejmě hřiště velmi utrpí na své kvalitě a fotbal bude spíše o bojovnosti než o fotbalovosti.“, hodnotí své rozpoložení před zápasem trenér Václav Prašivka ml.

„Od zápasu s Rychvaldem samozřejmě očekávám naše vítězství, ale bude to určitě těžké utkání a soupeř, kde působí náš bývalý spoluhráč „Onderos“ se na nás bude chtít vytáhnout. Ale musíme hrát tu svoji hru, co umíme a hlavně proměňovat šance, potom nemám obavy, že na domácí půdě budeme 100% úspěšní. Přípravu nám komplikuje podzimní počasí, ale to je pro všechny stejné. Snad se to do soboty umoudří.“, dodává momentálně zraněný obránce Jakub Šablatura.

Jelikož je Rychvald nováčkem v naší soutěži, bude tomuto představení scházet porovnání našich výsledků z předchozích utkání. Do loňského roku hrál Rychvald Okresní přebor na Karvinsku, kde v minulé sezoně obsadil 8. příčku z 15 účastníků soutěže. V dosavadních zápasech letošního ročníku  Městského Přeboru Ostravy 5x vyhrál (Pustkovec 4:2, Kr.Pole 4:0, Michálkovice 4:2, Slovan 4:3, Vřesina 4:2), jednou remizoval (Hrušov 1:1) a 2x odešel poražen (Hlubina 2:6, Třebovice 2:3).

 „Na domácí zápasy se vždy moc těším. Je fajn, že diváci zase začali chodit a doufám, že je tentokráte neodradí ani podzimní počasí. Takže tímto chci pozvat všechny fanoušky Klimkovic, v sobotu ve tři hodiny odpoledne na stadionu Dr.Vacka v Klimkovicích, přijďte, já tam budu. (smích)“, zve všechny fanoušky na zápas Jakub Šablatura.

Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!