Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: PÍŠŤ - KLIMKOVICE

Preview 24. kolo CANIS 1.B třída sk.B: TJ Slavia Píšť - TJ Klimkovice

Neděle 20.5.2018 od 17:00 hod.

pist-jpg.jpgPotřetí za sebou narazí naši muži na soupeře namočeného v boji o záchranu. Po utkání v Hati, v minulém domácím zápase s Dolní Lhotou bojovným výkonem přesvědčili všechny pochybovače a spekulanty a nyní je čeká 13. celek tabulky Slavia Píšť. Utkání se hraje v neděli 20.5.2018 od 17:00 hod na hřišti v Píšti. V Píšti se nehraje nikdy snadno, domácí sázejí vždy na domácí prostředí a v bojích o záchranu patří za poslední roky k ostříleným matadorům.

Postavení obou týmů v tabulce už jsme nakousli, ale přesněji. Klimkovice mají na kontě 36 bodů za 11 výher, 3 remízy a 7 proher, celkové skóre 35:27 je řadí na 4. místo soutěže. TJ Slavia Píšť je na tom o mnoho hůře a jak už jsme zmiňovali je přímým účastníkem bojů o záchranu. Má na svém kontě 17 bodů za 4 výhry, 5 remíz a 12 porážek, silně mínusové skóre 32:52 ji řadí na 13. místo soutěže. Z těch 17 bodů, ovšem 13 získala na svém hřišti, proto se dá očekávat, že i proti Klimkovicím bude chtít bodovat, vlastně v boji o záchranu každý zápas na domácím hřišti znamená povinnost bodovat, takže se očekává zejména ze strany domácích tuhý boj o vše.

V minulém kole Klimkovice na domácím hřišti, po boji rozptýlili pochyby a porazili poslední Dolní Lhotu v poměru 3:1. O naše branky se postaraly mladé pušky Jakub Sáblík, David Vostárek a Jarda Bednář. Trenér Jan Woznica po utkání uznal, že výhra s Lhotou byla vydřená: "Dneska jsme to urvali spíš bojovností než fotbalovostí. Hra nebyla dobrá, chybí nám taková ta lehkost a mezihra z úvodu jara. Přesto musím mužstvo pochválit!“, zároveň ovšem přiznává, že postavení našeho družstva v soutěži mění jeho roli: „Je však potřeba vidět, že mužstva proti nám už nenastupují jako proti nováčkovi. Kromě Vřesiny a Strahovic, kteří chtěli hrát fotbal, se týmy stáhnou do bloku, čekají co vymyslíme a to nám zatím moc nesedí. Máme mladý tým, kterému ještě chybí trpělivost v kombinaci, chceme vše rychle dohrát do finální fáze a z toho plynou chyby. Na tomhle se dá zapracovat, ovšem u morálních vlastností to je složité a hráči poněkolikáté ukázali, že je mají velmi dobré. Do poslední chvíle se snaží změnit nepříznivý výsledek a proto má tato výhra pro mě velkou cenu."

TJ Slavia Píšť v minulém kole vybojovala překvapivou výhru 2:0 na hřišti třetího celku soutěže Strahovic a před tím na domácí půdě remizovala s Velkou Polomí 2:2. Narazíme tak na soupeře, který se výsledkově zvedá a určitě bude mít zájem tyto předchozí výsledky potvrdit i v utkání s námi.

Podzimní utkání těchto soupeřů, které se hrálo v Klimkovicích, skončilo těsným vítězstvím Klimkovic v poměru 2:1, když o našem vítězství rozhodly dva slepené góly Davida Vostárka a Vaška Strnky z druhého poločasu. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/muzi-potreti-v-rade-vitezi-2-1.html, video sestřih utkání je zde: https://www.youtube.com/watch?v=Bcmw9Tn_qpU&feature=youtu.be.

Na utkání je vypravován autobus pro hráče i pro fanoušky, který odjíždí v 15:15 hod. od Klimkovické sokolovny. Autobus je i pro fanoušky zdarma!

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!