Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: VŘESINA - KLIMKOVICE vol.2

9. 11. 2017

Preview 7. kolo CANIS 1.B třída sk.B: FC Vřesina - TJ Klimkovice

Neděle 12.11.2017 od 14:00 hod.

Dohrávka odloženého utkání.

vresina_klimkovice.jpg

Poslední utkání podzimní části soutěžního ročníku a tak zvané „malé derby“ (velkým je pro nás to s Polankou) čeká na naše muže v neděli v sousední Vřesině. Nálada v obou týmech je po posledních zápasech zcela odlišná, ale v derby se tabulkové rozdíly mažou. Jak říká trenér Jan Woznica: „Do Vřesiny jedeme pro body!“

Jak už je zmiňováno na začátku příspěvku, oba týmy se nacházejí v opačném rozpoložení. Zatímco naši v posledních třech kolech nezískali ani bod a vždy obdrželi 3 branky, Vřesina je na vítězné vlně. Poslední utkání odehráli naši ve Strahovicích a i přes zlepšený výkon ve druhém poločase, podlehli domácím 3:0. Po odehraných 12 zápasech patří našim TJ Klimkovice v tabulce 8. místo se ziskem 19 bodů za 6 výher (Darkovice 2:0, Kozmice 1:0, Chuchelná 4:0, Hať 2:1, D.Lhota 2:1, Píšť 2:1), 1 remízu (Šilheřovice 1:1) a 5 porážek (V.Polom 1:2, Strahovice 3:5, Petřvald 0:3, O.-Jih 1:3, Bohuslavice 0:3) a pasivním skóre 19:20. Po utkání ale trenér Jan Woznica hledal pozitiva: „Výsledek 3:0 je krutý. Neříkám, že Bohuslavice nevyhráli zaslouženě, to ne. Dokázali trestat naše chyby, takže vyhráli zaslouženě. Přitom za poslední dobu to bylo z naší strany herně nejpovedenější utkání. Nastoupili jsme v úplně novém rozestavení, ve kterém nikdo z hráčů ještě nehrál, ale i když jsme prohráli, tak předvedená hra nám ukázala, že to půjde.“ Do Vřesiny se tým ovšem nechystá jet jako obětní beránek. „I když teď nemáme zrovna příznivé výsledky, půjdeme do utkání s Vřesinou s čistou hlavou, protože stanovené cíle plníme. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Pod tlakem budou spíše domácí, kteří chtějí postoupit a ztrácet body se jim nemusí vyplatit.“ Pro zápas se Vřesinou už bude moci počítat také s hrajícím asistentem Rosťou Švecem. „Další bonus je, že asistent vyléčil bebíčko a ve Vřesině bude už k dispozici, takže věřím, že tabulkou teď půjdeme nahoru.“ Pro úspěch v derby se tak tým pokusí udělat vše možné i nemožné. Bude k tomu potřebovat i pomoc vlastních fanoušků. „Rozhodně k tomu abychom uspěli, budeme také potřebovat podporu fanoušků, kterých doufám dorazí velký počet a pomohou nám.", doplnil závěrem Honza Woznica.

FC Vřesina je už několik let po sobě žhavým kandidátem na postup do vyšší soutěže. Poslední dvě sezóny obsadila v 1.B třídě vždy druhé místo a jen o krůček jim tak unikl vytoužený postup. Netají se tím, že tato sezóna už by pro ně konečně mohla být tou šťastnou. Po odehraných 12 zápasech, jsou v tabulce na 1. místě se ziskem 31 bodů za bilanci 10 výher (Chuchelná 6:0, Petřvald 5:2, V.Polom 3:1, O.-Jih 2:1, Darkovice 3:1, Hať 5:0, Šilheřovice 5:0, Dolní Lhota 3:1, Kozmice 3:2, Píšť 4:2), 1 remízu (Strahovice 1:1) a 1 porážku (Bohuslavice 3:4) a skóre 43:15.  Drží tak sérii 6 vyhraných zápasů v řadě a jsou nalazeni na vítězné vlně.

Podaří se našim sérii Vřesiny přerušit? Bude platit, že derby maže tabulkové rozdíly? Přijďte se v neděli do Vřesiny přesvědčit na vlastní oči. Je to kousek a třeba i počasí dovolí i výlet na kole zakončený po zpáteční cestě příjemnou přestávkou na Mexiku.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!