Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: VŘESINA - KLIMKOVICE

22. 9. 2017

Preview 7. kolo CANIS 1.B třída sk.B: FC Vřesina - TJ Klimkovice

Neděle 24.9.2017 od 16:00 hod.

muzi-vresina.jpg

Tak zvané „malé derby“ (velkým je pro nás to s Polankou) čeká na naše muže v neděli v sousední Vřesině. Počasí v posledních dnech je pravé podzimní nebo také anglické, tak se dá očekávat tuhý boj na podmočeném trávníku. Minulé kolo naši hráči neodehráli, protože hřiště ve Strahovicích po vytrvalých deštích nebylo způsobilé hry. Doufáme, že hřiště ve Vřesině bude připraveno lépe a v neděli se utkání bude moci bez problému odehrát.

Jak už bylo zmíněno, v minulém kole naši hráči měli utkání ve Strahovicích odloženo a tak posledním utkáním, které odehráli, je domácí prohra s Velkou Polomí před 14 dny. Ve zcela vyrovnaném zápase, kde jsme objektivně řečeno místy tahali za delší konec provazu, jsme nakonec podlehli Velké Polomi 1:2. V tabulce soutěže nám i přes oproti soupeřům chybějící jeden zápas, patří 5. místo se ziskem 10 bodů za 3 výhry (Darkovice 2:0, Kozmice 1:0, Chuchelná 4:0), 1 remízu (Šilheřovice 1:1) a 1 porážku (V.Polom 1:2) a skóre 9:3.

FC Vřesina je už několik let po sobě žhavým kandidátem na postup do vyšší soutěže. Poslední dvě sezóny obsadila vždy druhé místo v 1.B třídě a jen o krůček jim unikl vytoužený postup. Netají se tím, že tato sezóna už by pro ně konečně mohla být tou šťastnou. Po odehraných 6 zápasech, jsou v tabulce na 1. místě se ziskem 13 bodů za bilanci 4 výher (Chuchelná 6:0, Petřvald 5:2, V.Polom 3:1, O.-Jih 2:1), 1 remízy (Strahovice 1:1) a 1 porážky (Bohuslavice 3:4) a skóre 20:9.  V minulém kole zažila Vřesina první porážku v sezoně, když po přestřelce podlehla Bohuslavicím 3:4.

Dnes, v pátek 22.9.2017 končí přestupní termín a uzavírají se kádry pro podzimní část soutěže. Sportovní managemet našeho týmu v posledním týdnu zintenzivnil některá jednání o posílení kádru. „Podařilo se dotáhnout příchod Radima Krpelíka z Hrabové a to díky velmi vstřícnému jednání a férovým podmínkám ze strany Hrabové. Ve hře byli ještě další dva až tři hráči, bohužel, jednání ztroskotala na neúměrných požadavcích mateřských týmů či neochotě uvolnit daného hráče. Kádr pro podzimní část je tak uzavřen.“, prozradil Lukáš Lyčka.

„Utkání ve Vřesině je dalo by se říct utkáním o první místo v tabulce. Ke všemu se jedná o malé derby. Myslím, že se bude opravdu na co koukat. Do Vřesiny je to kousek, tak věříme, že nás přijdou povzbudit i Klimkovičtí fanoušci. Věřím, že déšť ustane a utkání se odehraje. Mám zprávy, že spousta utkání se již dnes odkládá. I naši žáci ve Václavovicích nebo dorost ve Svinově hrát nebudou. Sondoval jsem situaci ve Vřesině a odezva je, že by se mělo asi hrát, tak uvidíme. Přeložení by byl vzhledem k termínům problém.“, komentoval připravenost na utkání Lukáš Lyčka

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!