Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: VŘESINA a ŠILHEŘOVICE

Preview 21. a 16. kola CANIS 1.B třída sk.B:

Sobota 28.4.2018 od 16:30 hod. TJ Klimkovice – FC Vřesina

Úterý 1.5.2018 od 16:30 hod. TJ Klimkovice – TJ Sokol Šilheřovice

vresina220.jpgsilherovice_vlajka_1strana.jpgDruhé a třetí domácí utkání v řadě čeká na naše muže. Vzhledem k tomu, že se utkání hrají v těsném sledu, bude i preview k těmto utkání spojeno. Nejdříve tradičně v sobotu 28.4. od 16:30 hod. v derby přivítáme sousedy z Vřesiny. Předzápas k tomuto utkání obstarají dorostenci, kteří se od 14:00 hod. utkají taky s blízkým soupeřem a to Svinovem. Hned za 3 dny, na státní svátek, v úterý 1.5. pak bude na řadě dohrávka odloženého prvního jarního zápasu. Muži od 16:30 hod. nastoupí opět na domácí půdě v utkání proti Šilheřovicím a předzápas dorostenců proti Heřmanicím začne taktéž ve 14:00 hod.

Jarní až letní předpověď počasí stále přetrvává a tak podmínky na fotbal a jeho sledování jsou optimální a vzhledem k tomu, že v sobotu přijede do Klimkovic suverejní leadr tabulky a ještě k tomu k derby ze Vřesiny, očekává se, že toto utkání bude diváckým tahákem. Naši, i když v tabulce na Vřesinu ztrácejí propastných 18 bodů, nic předem nevzdávají a dobrá jarní forma slibuje opravdovou fotbalovou bitvu.

Postavení Klimkovic v tabulce je po úspěšném vstupu do jarní sezóny následující. Na kontě mají Klimkovice 29 bodů za 9 výher, 2 remízy a 6 proher, celkové skóre 28:22 je řadí na 4. místo tabulky soutěže. FC Vřesina je leadrem soutěže na prvním místě, má 47 bodů za 15 výher, 2 remízy a 1 porážky, skóre 51:17. Střetnou se tak dva týmy s nejnižším počtem obdržených branek. Úterní soupeř TJ Sokol Šilheřovice okupuje 7. místo tabulky se ziskem 25 bodů za 7 výher, 4 remízy a 6 porážek s celkovým skóre 33:39.

V minulém kole potvrdili Klimkovičtí výbornou jarní formu a zvítězili v domácím prostředí nad druhým celkem tabulky ze Strahovic přesvědčivě 3:0. Průběh utkání ovšem tak přesvědčivý nebyl, utkání bylo zcela vyrovnané, soupeř dvakrát nastřelil tyč a tak výsledek je pro něj až příliš krutý. O naše branky se v tomto utkání podělili Karel Konečný, Jan Vaněk a Filip Čavoj. Trenér Jan Woznica k utkání řekl: "Těžký zápas s dobrým soupeřem a vydřená výhra. Do zápasu jsme šli bez tlaku, s cílem rozdat si to se silným soupeřem a pokusit se znovu vyhrát. Hráli jsme rychle, nápaditě, sebevědomě, dle mého gusta. Výsledek je pro Strahovice trochu krutý, protože se tady prezentoval velmi dobře. Pro nás je ta výhra důležitá do dalších tréninků a zápasů.“ Dobré jarní výsledky se tak odrážejí i na náladě v týmu. „Jak jsem říkal, snažíme se a chceme tady něco nastavit a kluci aspoň vidí, že to má smysl a nese to ovoce. Je rozdíl, jestli se trénuje v sedmi nebo v sedmnácti lidech. Hráči přenáší do zápasu věci pomalu automaticky a nemusí nad nimi přemýšlet, z toho mám radost, stejně jako z dalšího zápasu bez obdrženého gólu.", dodal ještě trenér Woznica.

Vřesina v minulém kole přivítala na svém hřišti Bohuslavice a po boji zvítězila 2:0, když o svém vítězství rozhodla až ve druhém poločase. Podzimní utkání Vřesiny a Klimkovic skončilo nejtěsnějším vítězstvím vřesinských fotbalistů 1:0. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkazu: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/nepovedeny-zaver-podzimu-v-podani-muzu.html.

Šilheřovice v minulém kole dostaly naloženo v Petřvaldě 4:0. Podzimní utkání v Šiheřovicích skončilo remízou 1:1. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkazu: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/muzi-prisli-o-vitezstvi-az-v-zaveru.html.

Jak se povede Klimkovickým fotbalistům v domácím dvojutkání? Potvrdí Klimkovice svou jarní formu? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Grilované klobásky, čepované pivo, krásné počasí a sportovní zážitek, to vše na vás bude čekat. Po obou utkáních je připravena zdarma ochutnávka pizz pro děti od našeho sponzora CHACHAROVA PIZZA.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!