Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘÍPRAVKA 2016/17

20. 6. 2017

18738710_1337582889628464_1814999365199006276_o.jpg

Skončil nám fotbalový ročník 2016/17 a je čas se poohlídnout jaký vlastně byl? Jako každý ročník, určitě náročný pro hráče, trenéry i funkcionáře. Tento ročník byl ovšem výjimečně vydařený a doufejme, že je předzvěstí dobré Klimkovické fotbalové budoucnosti.

Náš oddíl kopané TJ Klimkovice, má v pravidelných soutěžích FAČR přihlášené 4 družstva (muži, dorostenci, starší žáci a starší přípravka) a 5 družstvo (mladší přípravka) se krom pravidelné tréninkové přípravy i nepravidelně účastní turnajů.  Seriál hodnocení našich mužstev v soutěžním ročníku 2016/17 začneme naší nejmladší kategorií a to přípravkou.

Mladší a starší přípravka (6-11 let), které se věnuje trojice trenérů Stanislav Homola, Karel Pokorný a Luboš Eltner, nám každoročně dělá velkou radost ne jen svými výsledky v soutěži a turnajích, ale hlavně svou hojností. Časy, kdy měli trenéři na tréninku 5 kluků, už jsou dávno pryč a dnes, když se přijdete podívat na jejich tréninky, uvidíte plné hřiště malých nadšených fotbalistů (30 i více). Mladší přípravka, kluci do 9 let hrávají zatím pouze nepravidelné turnaje, ale i z těchto vozí úspěchy a odměny v podobě pohárů a medailí. Příkladem zářijové 1. místo ve Velké Polomi, 1. místo na turnaji v Olbramicích nebo 2. místo na nedávném turnaji v Polance. Pro nás je největší odměnou jejich radost a nadšení ze hry.  

Starší přípravka, kluci od 9 do 11 let, už hraje pravidelnou soutěž a to ne ledajakou. Hrají vlastně nejvyšší možnou soutěž ve své kategorii a to TOP U11, kde se potkávají se soupeři z daleko věhlasnějšími názvy jako je Baník Ostrava, Vítkovice, Hlučín atd. Výsledky těchto soutěží, nejsou dle zvolené metodiky FAČR a FIFA zveřejňovány, protože u těchto dětí přece nejde o výsledek, ale o zábavu ze hry. Proto je takto musíme hodnotit i my. V 16 odehraných soutěžních utkáních nastříleli naši borci soupeřům celkem 86 branek a vedli si skvěle! Dle výrazu štěstí u dětí a nadšení rodičů, které je při zápasech a turnajích neúnavně povzbuzují, jsou naši kluci mladší i starší přípravky, pro letošní rok jednoznačně vítězové minimálně „Ligy mistrů“ J. O čemž přesvědčili Klimkovické občany na domácím turnaji Klimkováček, kde suverejně obhájili první místo. 

Tradičním zakončením fotbalové sezóny kategorie přípravek je kemp, který se koná od 30.6. do 2.7. na fotbalovém hřišti a v sokolovně. Tento kemp je odměnou pro hráče, pro trenéry i pro rodiče. Doufejme, že i letos jim vyjde počasí a všichni si ho skvěle užijí.

Do hry v soutěžním ročníku 2016/17 zasahovali tito hráči:
Bartoš Adam, Bena Tobiáš, Brázdil Aleš, Dlabaja Vojtěch, Habusta Ondřej, Homola Petr, Huspenina Matěj, Košař Jakub, Malý Lukáš, Matuška Jan, Matýsek Matěj, Matýsek Vojtěch, Neuwirth Jakub, Ondra Jan, Pesch Andreas, Pokorný David, Pracuch Tobiáš, Prašivka Václav, Sedláček Marek, Strakoš Matěj, Svoboda Adam a Žák Jakub.