Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: ADAM CVIERTNA

27. 9. 2016

cviertna_a.jpgPost: obránce
Číslo dresu: 5
Rok narození: 1978
Fotbalový vzor: Xavi Alonso a Zinedine Zidane
Kariéra: FK SK Polanka (1995-2001), TJ Slavia Píšť (2001-2002), TJ Vítkovická nemocnice (2002-2004), SK Rapid Muglinov (2004-2005), TJ Hradec nad Moravicí(2005-2007), TJ Řepiště (2008-2009), TJ Jistebník (2010-2012), TJ Fryčovice (2012-2013), TJ Vítkovice-Svinov (2013-2016), TJ Klimkovice (2016-???)

Ahoj Adame, do Klimkovic jsi přestoupil v tomto létě. Před tím jsi nějakou dobu velký fotbal nehrál. Jak jsi se vůbec do Klimkovic dostal a jak se ti tu líbí?
Ahoj, velký fotbal jsem nehrál teď půl roku. Hrál jsem ligu v malé kopané v Olomouci, kde jsem měl výborné podmínky a tak jsem na chvíli velký fotbal opustil. Do Klimkovic jsem se dostal pres Bačise (Michal Bača) a Švábu (Jan Švábík), kteří mi prvně napsali a nalákali mě a pak už jsem byl v kontaktu s Lukášem Lyčkou a dotáhli jsme to do konce. Přišel jsem tady na první trénink a už jsem tady zůstal. Libí se mi tady, je tady dobrý kolektiv, který je moc důležitý a tréninky jsou také na dobré úrovni.

Úvod do sezony se docela povedl a body přibývají. Zdá se, že největším soupeřem o čelo tabulky bude Slovan. Jak hodnotíš vstup do sezony ze svého pohledu?
Vstup do sezony je zatím dobrý, daří se nám, i když některé zápasy jsou takové upracované a ne vždy podle představ trenéra! Slovan hraje každý rok v téhle soutěži špici tabulky, tak i letos je to určitě adept na postup, i když i ostatní soupeři budou velice těžcí.

Ihned ve druhém utkání této sezóny jsi se zranil. Už je to v pořádku?
Bylo to svalové zranění, které se mi povedlo rychle vyléčit a už je to v naprostém pořádku a těším se zase do zápasového tempa.

V sobotu jste v domácím „malém“ derby přivítali „béčko“ Vřesiny. Jak toto utkání hodnotíš?
Utkáni s Vřesinou bylo zrovna jedno z těch upracovaných. Bylo spousta promarněných tutových šancí z naší strany, které musíme v jiných zápasech proměňovat. Jsem rád, že jsme to utkání zvládli a můžeme se soustředit na další zápasy. Jo, a nesmím zapomenout pochválit našeho útočníka Marka (Lubojackého) za neúnavnou práci na hrotu útoku po celé utkání.

V dalším kole vás ve středu 28.9. čeká již „velké“ derby v Polance. Jak se na tento zápas připravujete?
Na Polanku se připravujeme stejně jako na všechny ostatní zápasy. Bude to opět velmi těžký zápas, s tím, že pro některé naše hráče bude mít toto derby zvláštní motivaci. Určitě si ale jedeme do Polanky pro tři body a chceme tak zase prodloužit naši vítěznou šňůru.

A anglický týden uzavře zápas v Pustkovci, což určitě taky nebude lehký soupeř. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Od zápasu v Pustkovci čekám bojovný zápas. Hlavně kvůli terénu, který je tam špatný a pro naší kombinační hru, kterou po nás chtějí trenéři, je ten terén nepoužitelný. I tak ale doufám, že si s tím poradíme a budeme v Pustkovci úspěšní.

Těšíte se a věříte si v plný počet bodů?
Věřím, že oba dva zápasy zvládneme a získáme plný počet bodů. Chtěl bych hlavně pozvat všechny fanoušky, kteří nám k našim výkonům také hodně pomáhají, aby nás přišli podpořit na tyto důležité venkovní zápasy.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Když nejsem na fotbale, věnuji se své přítelkyni a také dalším sportům.