Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JAKUB DRÁBEK

8. 11. 2016

drabek_j.jpgPost: obránce
Číslo dresu: 14
Rok narození: 1995
Fotbalový vzor: Eric Cantona
Kariéra: TJ Klimkovice (2002-2010), FK SK Polanka (2011-2012), TJ Klimkovice (2013-???)

Ahoj Kubo. V sobotním spíše zimním než podzimním utkání jste si na domácím hřišti poradili s Jiskrou Hrušov. Jak hodnotíš ze svého pohledu toto utkání?
Ahoj, sobotní zápas hodnotím pozitivně, i když byl velice náročný, hlavně po fyzické stránce. Myslím, že jsme měli dobrý start do zápasu a rychle jsme se ujali vedení 2:0. Bohužel jsme dostali, jak už bývá zvykem, velmi nešťastný gól a soupeř začal kousat. Naštěstí jsme zápas zvládli a připsali si velmi důležité vítězství, které nám v konečném důsledku určitě pomůže.

Dosavadní průběh sezony je asi pozitivní, ještě jste neprohráli a ztratili body jen za dvě remízy. Čekal jsi takto úspěšný podzim?
Před sezónou nás posílili noví kluci a myslím si, že zapadli do týmu velice dobře. Kvalita týmu je za poslední roky určitě největší, jakou jsem v kádru mužů zažil, tudíž se dá očekávat, že konečně přišly i zasloužené výsledky.

V posledních dvou zápasech podzimu vás čekají domácí zápasy s Polankou „B“ a Hošťálkovicemi. Předpověď počasí na tento týden slibuje už i sníh. Myslíš si, že se tyto zápasy odehrají nebo by se měla odložit na jaro, kde bude lepší počasí?
Určitě by pro nás bylo lepší tyto zápasy odehrát ještě v podzimní části, ale pokud by počasí nepřálo tak by bylo, i kvůli kvalitě fotbalu lepší je přeložit na jaro. Osobně doufám, že se stihnou odehrát na podzim a my přezimuje na prvním místě tabulky s pěkným bodovým náskokem.

Počítejme tedy, že se normálně odehrají. Co očekáváš od „derby“ s Polankou?
Jako v každém derby s Polankou očekávám velice náročný zápas, jak jsme si již mohli všimnout, v prvním zápase nám Polanka nedarovala nic zadarmo a my si museli body opravdu zasloužit. Doufám, že potvrdíme naši podzimní formu a na domácím hřišti zvítězíme. Také bych na tento zápas velmi rád pozval fanoušky a věřím, že se jim odvděčíme kvalitním fotbalem a výhrou.

Ze začátku sezony si se příliš v sestavě neobjevoval, až teď v závěru to vypadám, že sis vydobyl pevné místo v sestavě. Čím to bylo?
Začátek sezony se pro mě nevyvíjel zrovna ideálně, bylo to z části způsobené také perným létem, které jsem měl. Bohužel jsem nestihl lázeňský turnaj a ani start sezóny, což bylo dáno i studijní pobytem, který jsem letos absolvoval. Měl jsem tréninkový deficit a trenér mě logicky nechtěl upřednostnit namísto kluků, kteří trénovali pravidelně. Poslední dobou se snažím pravidelně chodit na tréninky a dokázat trenérovi, že si zasloužím místo v sestavě.

V této sezoně v naší soutěži testují pravidlo tzv. „hokejového“ střídání. Jak jste si na toto pravidlo zvykli a jak moc ho využíváte?
Já osobně tohle nové pravidlo neuznávám a myslím si, že to škodí fotbalu, kterým se snažíme prezentovat. Podle mě by mohlo fungovat v nižších věkových kategoriích, ale v případě mužů to považuji za zbytečnost, která pomáhá hůře fyzicky připraveným týmům. Naštěstí to v Klimkovicích nevyužíváme a snažíme se hrát dle starých pravidel.

Když zrovna nehraješ fotbal, jak trávíš svůj volný čas?
Mimo fotbal mám hodně sportovních aktivit, kterým se rád věnuji, především je to posilovna, do které si velmi rád zajdu, ale také je to tenis, turistika, prakticky všechno, co se točí kolem sportu. Spoustu času také trávím cestováním a s kamarády. Samozřejmě k tomu patří i nějaký ten relax v podobě spánku, sledování filmů a seriálů.

A poslední otázka. Už jsi napsal Ježíškovi, co si přeješ pod stromeček? :-)
Dobrá otázka, zatím jsem nad tím nepřemýšlel, ale určitě by se hodily nové kopačky na jarní část sezony, protože ty stávající už dosluhují. :D