Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JAKUB ŠABLATURA

4. 10. 2016

sablatura_j.jpgPost: útočník
Číslo dresu: 11
Rok narození: 1992
Fotbalový vzor: Wayne Rooney, Gennaro Gattuso
Kariéra: TJ Klimkovice (1999-2011), TJSokol Olbramice (2012-2013), (2014-???)

Ahoj Kubo, máte za sebou úvodních 8 utkání tohoto soutěžního ročníku a zatím jste nepoznali pachuť porážky. Kdyby ti toto někdo řekl před sezonou, věřil by jsi mu?
Ahoj. Pro tuto sezonu máme opravdu hodně silný tým, který má jediný cíl a tím je postup. Proto zatím neznáme chuť porážky. Ale co není, může být. Každý soupeř má svou kvalitu a každý nás může porazit. Musíme se na všechny dobře připravit, a pokud nám ta vítězná šňůra vydrží co nejdéle, bude to jen dobře. A jestli bych tomu před sezonou věřil, určitě ano!

A jak hodnotíš vstup do sezony ze svého pohledu?
Vstup, i když už máme za sebou polovinu podzimních zápasů, hodnotím hodně kladně, jelikož jsme ještě ani jednou neklopýtli a jsme na čele tabulky. Škoda jen jedné remízy na Slovaně, mohlo to být ještě veselejší, ale bod ze Slovanu byl dobrý.

Ve středu jste hráli velmi vypjaté derby v Polance, která nasadila všechny možné prostředky, jen aby vás porazila, ale i přesto jste vybojovali tři body vy. Jak toto utkání hodnotíš?
Utkání to bylo velmi těžké, ale my jsme šli do zápasu s tím, že chceme za každou cenu urvat všechny 3 body a to se nám i nakonec povedlo. Jde vidět, že náš tým je opravdu silný a může si troufnout i na soupeře s posilami z krajského přeboru. Bylo to derby, tak vítězství nás potěšilo o to víc. Škoda, že ve čtvrtek se šlo do práce, mohli jsme to i více oslavit, ale to doženeme příště. (smích)

Ihned v sobotu jste zakončili anglický týden utkáním v Pustkovci a opět vítězně. Jak bylo těžké toto utkání a jaký byl průběh?
Utkání v Pustkovci jsem bohužel musel vynechat kvůli zranění. Snad to není nic vážného, dám tomu chvíli klidu a příště už jdu zase na to. Kluci se s tím poprali velmi dobře a zaslouženě si zase odvezli 3 body z venku, což se cenní. Škoda jen, že neproměňujeme více šancí, ale důležité jsou 3 body.

V dalším kole vás čeká v domácím prostředí duel s nováčkem soutěže z Rychvaldu, který má rovněž povedený vstup do sezony. Jak se na tento zápas připravujete a co od tohoto zápasu očekáváš?
Od zápasu s Rychvaldem samozřejmě očekávám naše vítězství, ale bude to určitě těžké utkání a soupeř, kde působí náš bývalý spoluhráč „Onderos“ se na nás bude chtít vytáhnout. Ale musíme hrát tu svoji hru, co umíme a hlavně proměňovat šance, potom nemám obavy, že na domácí půdě budeme 100% úspěšní. Přípravu nám komplikuje podzimní počasí, ale to je pro všechny stejné. Snad se to do soboty umoudří.

Výsledky přilákaly i diváky. Těšíte se na domácí zápas a věříte si na další vítězství?
Na domácí zápasy se vždy moc těším. Je fajn, že diváci zase začali chodit a doufám, že je tentokráte neodradí ani podzimní počasí. Takže tímto chci pozvat všechny fanoušky Klimkovic, v sobotu ve tři hodiny odpoledne na stadionu Dr.Vacka v Klimkovicích, přijďte, já tam budu.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Krom fotbalu rád hraju hokej nebo florbal. A když zrovna nejsem na fotbale, tak chodím především někam za holkama (smích).