Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: JAN WOZNICA

18. 7. 2016

dscn0319-----kopie.jpgJAN WOZNICA
Post: záložník
Číslo dresu: 6
Rok narození: 1989
Fotbalový vzor: Zinedine Zidane
Kariéra: FC Vítkovice (1998-2007), Fotbal Poruba (2008-2010), SK Kravaře (2011-2014), FK SK Polanka (2014-2016), TJ Klimkovice (2016-???)

Co tě vedlo k přestupu do Klimkovic?
Důvodů bylo asi víc. Ten hlavní důvod byl, že mám fotbal rád, a chci, aby mě zase bavil a nějak naplňoval. Poslední měsíce jsem v Polance neměl z fotbalu žádnou radost a vidina nějaké změny absolutně nebyla, tak jsem se rozhodl odejít. S Honzou Švábíkem jsme dostali nápad, že by bylo fajn jít do Klimkovic, kde to dobře známe, a zkusit pomoct klukům postoupit minimálně do B třídy Klimkovice nepatří do městského přeboru, ale rozhodně výše. Je tady krásný areál s nádherným hřištěm, klub má ambice postoupit, mám tady hodně kamarádů, bydlí zde rodiče. Navíc táta se strejdou kdysi hráli za Klimkovice, takže to aspoň zůstane v rodině. To mě přimělo, abych sem přišel.

Jakou jsi měl uplynulou sezonu?
Co se týká herní stránky, tak myslím, že dobrou. Z pozice obránce jsem vstřelil poměrně dost branek a hodně jich taky připravil, i herně to bylo slušné a cítil jsem se dobře. Co se týče týmové stránky, tak ta byla špatná. Do posledního kola to byl zase boj o udržení, který se sice povedl, ale pro mě už to byla ta poslední kapka.

Co očekáváš od nadcházející sezony?
Čekám, že to bude těžká sezóna. Z rozhovoru s Vaškem Prašivkou a Lukášem Lyčkou vyplynulo, že cíl je postup, že není na co čekat. Já myslím, že to je jenom dobře, že se Klimkovice chtějí posunout výše a moc si přeji, aby se to povedlo. Zároveň je jasné, že nám nikdo nedá nic zadarmo a všichni budou čekat, jak se nám povede. Hlavně si přeji, aby všechny ten fotbal bavil. Hráče, kteří ten fotbal pro radost dělají, tak ať jim radost přináší a taky příznivce a fanoušky, pro které se to celé dělá a hraje.

S jakým cílem jedeš na Lázeňský pohár?
Na Lázeňský pohár se hrozně těším. Vždycky jsem od kamarádů slýchával, že to je skvělá akce. Loni jsem se byl podívat a jen mě to utvrdilo. Samozřejmě by bylo parádní Lázeňský pohár vyhrát a dobře se nastartovat na sezónu, ale budou tam další týmy, které budou chtít uspět. Navíc jak jsem viděl, Luhačovice a Lázně Bělohrad hrají krajský přebor, což z nich dělá favority. Ale míč je kulatý a kdybychom skončili na bedně, bylo by to výborné. Hlavně ať se nikdo nezraní.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Vzhledem k tomu, že se nám s přítelkyní Veronikou v březnu narodil syn Tomáš, tak když nejsem v práci nebo netrávím čas na fotbale, věnuji prakticky všechen volný čas jim. Jinak rád cestuji, poslouchám hudbu, sleduji dobré filmy, moc rád hraji bowling a poslední dobou mě chytly šipky. Sleduji na internetu zápasy, žebříčky a už jsem přemýšlel, že až skončím jednou s fotbalem, dám se na šipky.