Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: KAREL KONEČNÝ

30. 8. 2016

konecny_k.jpgKONEČNÝ KAREL
Post: záložník
Číslo dresu: 8
Rok narození: 1995
Fotbalový vzor: Lionel Messi, Steven Gerrard, Fernando Torres
Kariéra: FK Orlová - Lutyně (2001-2003), TJ Klimkovice (2003-2006), MFK OKD Karviná (2006-2010), MFK Havířov (2011-2012), TJ Klimkovice (2012-???)

Od nové sezony platí v naší soutěži pravidlo o opakovaném střídaní, to znamená, že hráči můžou střídat podobně jako v hokeji. Jaký je tvůj názor na toto pravidlo v mužském fotbalu?
Abych byl upřímný, tahle změna se mi nezamlouvá. Řadím se mezi odpůrce tohoto „experimentu.“ Podle mého názoru by toto pravidlo v mužském fotbalu nemělo vůbec figurovat, jelikož mu snižuje úroveň. Věřím ale tomu, že týmy s nedostatečnou fyzickou kondicí a širším kádrem tuto novinku rádi uvítají.

Vraťme se ještě k letošnímu Lázeňskému poháru, kde jste obsadili 6. místo. Jak bys tento ročník zhodnotil?
Myslím si, že výsledky a konečné pořadí úplně neodpovídají tomu, čeho jsme byli schopni v Železnici dosáhnout. Ve skupině jsme si vedli poměrně dobře a ve všech utkáních se prezentovali útočnou hrou, která nám přinášela spoustu šancí, které jsme bohužel nedokázali využít.  

Proč jste nedosáhli na lepší než 6. místo?
Nebyli jsme dostatečně efektivní v koncovce. Dali jsme krásné góly, ale bohužel jich bylo strašně málo vzhledem k tomu, kolik šancí jsme si dokázali vypracovat. Jsem přesvědčen, že kdybychom z těch šancí dokázali vytěžit více, tak bychom hráli o lepší umístění.

Je za vámi letní příprava a první dva mistrovské zápasy, jak silný bude kádr, na co si věříte v soutěži?
Do týmu přišlo několik nových hráčů, kteří perfektně zapadli do kabiny a stejně tak jsou přínosem i na hřišti. To samo o sobě nezaručuje úspěch, ale pokud se dokážeme semknout jako tým a podaří se nám do toho udržet široký kádr, tak věřím, že budeme silní. Minulou sezónu nás eliminovala častá zranění, která se nám snad letos vyhnou. Když k tomu přičtu trochu štěstí a podporu fanoušků, tak bychom mohli bojovat o postup. Všichni tady si přejí postoupit a já věřím, že by se nám to mohlo podařit.

A teď konkrétně k poslednímu domácímu mistrovskému utkání s Hlubinou. Jak bys tento zápas zhodnotil ze svého pohledu?
Rozhodně to nebylo nic snadného, jak by tomu mohl napovídat výsledek. Jak už u nás bývá zvykem, tak jsme opět zahodili spoustu gólových šancí, díky čemuž jsme se trápili. Ve druhém poločase jsme se chytli rychlou brankou a poté předvedli zlepšený výkon, který nám přinesl tři body. Stále to ovšem nebyl optimální výkon, který jsme schopni předvádět.

V dalším kole vás čeká těžký souboj na hřišti Slovanu Ostrava, který odborníci spolufavorizují na postup, stejně jako vás. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Slovan je vždy těžký soupeř. Věřím, že letos budou chtít útočit na postup a udělají vše pro to, aby nad námi zvítězili. Rozhodně to nebude nic snadného ani pro jeden tým. Všichni si uvědomují, že to bude velice důležitý zápas. Zásadní bude dobrý vstup do utkání.

Těšíte se, věříte si?
Já osobně se těším, protože tam mám spoustu přátel a někteří z nich v klubu stále působí. Bude výborné se s nimi znovu setkat. Věřím, že zbytek týmu se už také těší a budeme se snažit udělat vše, co bude v našich silách, abychom mohli odjíždět se vztyčenými hlavami. Doufám, že nám bude přát počasí a že nás naši fanoušci vyrazí podpořit na tento náročný zápas.

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Jednoznačně vede sport jako takový. To spektrum sportů, kterým se příležitostně věnuji, je nesmírně široké. Nejraději z toho všeho mám běh. Rád cestuji a poslouchám hudbu. Spoustu času věnuji také přátelům, rodině a studiu.