Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROFIL: MAREK LUBOJACKÝ

6. 9. 2016

lubojacky_m.jpgPost: záložník, útočník
Číslo dresu: 10
Rok narození: 1992
Fotbalový vzor: Zinedine Zidane
Kariéra: TJ Klimkovice (2000-2005), 1.FC Polešovice (2005-2013), TJ Klimkovice (2013-???)

Máte za sebou ostrý start do sezony a těžký zápas na Slovanu Ostrava. Jaký byl průběh utkání?
Start do sezony se nám celkem vydařil. První dva zápasy nebyly vůbec jednoduché, ale zvládli jsme je. První poločas proti Slovanu jsme byli lepší, ale bohužel jsme neproměňovali šance. V první půli jsme měli vést 2:0 a bylo hotovo. Druhý poločas z naší strany byl horší. Dali jsme sice gól z penalty, ale zbytečně jsme se zatáhli a ihned inkasovali. Z mé strany je bod ze Slovanu dobrý.

A jak hodnotíš celkový vstup do sezóny?
Vstup se nám celkem povedl. Ze tří zápasů máme 7bodů, což není špatné. Nejtěžší soupeř byl zatím Slovan, který, šlo vidět, umí hrát fotbal. A nyní se musíme soustředit na další zápasy a jít jeden zápas od druhého.

Zatím se ti střelecky daří. Co považuješ za svou největší přednost?
Střelecky se mi daří díky práci celého týmu. Ale je celkem jedno, kdo ten gól dá, hlavně aby se vyhrávalo. Za svou přednost považuji především bojovnost. Snažím se vybojovat každý balon a zkouším zakončovat ve vápně z každé pozice.

Tým hned na začátku sezony provází řada zranění. Jak si s tím poradíte?
Bohužel je to nepříjemná situace, ale musí se s tím celý tým porvat a bojovat i za ty co jsou zraněni. Věřím, že brzy budou v pořádku a vrátí se zpět do zápasového tempa.

V dalším kole vás čeká domácí „jarmareční“ zápas s Třebovicemi, kterým se celkem povedl vstup do sezony. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Hlavně očekávám velkou návštěvu. Hrát doma a ke všemu, když je v Klimkovicích jarmark, je vždy takový malý svátek. Očekávám, že konečně ukážeme náš útočný fotbal, využijeme šancí, kterých máme v zápasech hodně a vybojujeme všechny tři body.

Těšíte se, věříte si?
Těším se maximálně J. Věříme si, doma se body nesmí ztrácet a tentokrát obzvlášť. Chtěl bych tímto pozvat všechny fanoušky, aby si odskočili z jarmarku a přišli nás podpořit. Když je plná tribuna, hned se nám všem hraje o mnoho lépe.

Část své fotbalové kariéry a života jsi strávil na Jižní Moravě v Polešovicích. Jak na toto období vzpomínáš?
Vzpomínky na toto období mám krásné, dostal jsem dokonce šanci zahrát si i za 1.FC Slovácko, ale vinou zranění kotníku jsem se do mužstva nedostal. Byla to příjemná zkušenost. V Polešovicích jsem dělal kapitána a byla tam super parta, jak na hřišti, tak i mimo něj. Nejhezčí na tom bylo, že po každém zápase bylo co vypít :-)

Když zrovna netrávíš čas na fotbale, jaké jsou tvé zájmy?
Celkově všeobecně sport. Nedávno jsem si koupil psa, tak trávím hodně času s ním. A jinak zajdu s klukama na pivsona :-)