Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRVNÍ PORÁŽKA PŘIŠLA NEČEKANĚ

3. 9. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 1.9.2018
TJ Klimkovice - TJ Slovan Ostrava (1:2) 2:3
Branky: 18. Mohelník, 47. Mikoláš - 27. Tydlačka, 39. a 58. Toma

Červená karta: 83. Moučka (Klimkovice)
Sestava Klimkovic: Černý – Švec, Bednář, Krpelík (68. Gelnar) – Sáblík – Niemczyk (70. Konečný), Borgosz, Vaněk, Mohelník – Moučka, Mikoláš, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Krásné Pole - Darkovice 5:1, Řepiště - Bohuslavice 5:1, Velké Hoštice - Velká Polom 2:0, Chuchelná - Strahovice 2:3, Hať - Ostrava-Jih 0:4, Kozmice - Šilheřovice 3:2.

Tabulka soutěže: ZDE

V prvním domácím utkání této sezóny, jsme v sobotu 1. září přivítali nováčka soutěže Slovan Ostrava. Papírové předpoklady byly na straně domácích a tak nikdo moc nečekal, že by utkání mohlo skončit jinak, než výhrou Klimkovic.

Úvod utkání tomu také nasvědčoval. Klimkovice se tlačily do útoku a šance na sebe nedaly dlouho čekat, ale ani ty nejvyloženější neskončily gólem. Až v 18. minutě se po krásném prostrčení míče za obránce prosadil Michal Mohelník a vedli jsme 1:0. Soupeř, hrající v nováčkovské - postupové euforii, ale začal postupně kousat a dostávat se také do slibných příležitostí. Několikrát nebezpečně zahrozil a ve 27. minutě už vyrovnal po rychlém brejku a samostatném úniku na 1:1. Klimkovičtí se i nadále snažili o útočnou aktivitu, převážně drželi míč na svých kopačkách, ale vážnější šance nepřicházely. Za to Slovan vyrážel do rychlých brejků a před naší bránou bylo rušno. Ve 39. minutě potrestal Slovan chybu naší obrany a dostal se do vedení 1:2. Tak skončil i poločas.

Do druhého poločasu naši hráči vtrhli s jasným cílem a to výsledek otočit na svou stranu. Záhy, už ve 47. minutě vyrovnal na 2:2 Daniel Mikoláš. Slovan hrál dále svou takticky vyspělou hru. Naši sice drželi míč, ale nic vážnějšího si nedokázali přes sformovanou obranu hostí vytvořit. V 58. minutě, tak opět udeřilo na druhé straně, kde Klimkovická obrana vyrobila opět velkou hrubku a Jiří Toma mířil z voleje přesně 2:3. Do konce zbývalo ještě mnoho času něco z výsledkem udělat. Klimkovičtí hráči se o to snažili, ale bohužel jim nebylo přáno. Navíc v 83. minutě vyfasoval za bezohledný zákrok na brankáře hostů náš útočník Matěj Moučka červenou kartu. I v 10 hráčích jsme měli možnost vyrovnat, ale v 90. minutě, po krásné sólo akci Vojty Borgosze, těsně nedosáhli na míš před odkrytou bránou Dan Mikoláš ani Jan Gelnar. Slovan si tak v takticky vyspělém závěru vítězství pohlídal a z Klimkovic odváží překvapivé všechny 3 body.