Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUBOJ PRVNÍHO S DRUHÝM NEROZHODNĚ

15. 4. 2019

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 13.4.2019
TJ Slovan Ostrava - TJ Klimkovice (0:0) 1:1 
Branky: 46. Kubes – 78. Židek

Sestava Klimkovic: Bača – Bednář, Drábek, Šot, Niemczyk – Sáblík, Borgosz – Vošvrda (75. Švec), Gelnar, Židek – Brachtl (62. Vaněk), trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE 

18. kolo zavedlo naše hráče na hřiště Slovanu Ostrava. O náboj utkání bylo postaráno, vzhledem k tomu, že se utkal první celek s druhým, navíc oba soupeře dělil pouhý bod a naši muži v případě výhry mohli poskočit na čelo, bez ohledu na ostatní výsledky.

Oproti poslednímu utkání chyběli z rodinných důvodů Michal Mohelník a nemocný Daniel Mikoláš, naopak plně k dispozici, prozatím na lavičce, již byli po nemoci a zraněních Karel Konečný, Radim Krpelík a Rostislav Švec.

Klimkovičtí nastoupili do utkání v netradičně modrých dresech a úvod utkání se nesl oboustranně v opatrném duchu. Domácí Slovan přece jen hrál o něco více s míčem, naši hráči oproti předchozím utkáním čekali na chybu soupeře. První šance byla k vidění v osmé minutě na naší straně. Borgosz prošel středem až k šestnáctce a po přihrávce Vošvrdy střílel Židek, jeho střelu ale zblokovali domácí beci, těsně vedle brány, na roh. Poté se osmělili i domácí, kteří hrozili zejména ze standardních situací, které dobře zahrával veterán Valenčin. Ve čtrnácté minutě hlavičkoval po rohu vedle brány Trunkát. Poté se domácí dostali dvakrát do velmi slibné střelecké pozice, ale pokaždé je na poslední chvíli zablokovala naše obrana. Ve dvacáté třetí minutě přišla asi největší šance prvního poločasu, po dalším dobrém rohu domácích se k hlavičce dostal vytáhlý Toma, výborný zákrok však předvedl Michal Bača a míč mířící k tyči, vyrazil. Závěrem poločasu se naši hráči začali více osmělovat, ale Židkova střela ze střední vzdálenosti šla přímo doprostřed a sem minut před poločasem, po Židkově centru, hlavičkoval těsně vedle Brachtl. Do kabin šly tak oba týmy bez vstřelené branky.

Vstup do druhého poločasu se nám vůbec nepodařil. Domácí hned po rozehrávce poslali na naši polovinu dlouhý nákop, se kterým si neporadil Bednář, následoval centr do šestnáctky, kde se do míče povedeně z voleje položil Kubes a Bača se mohl za míčem pouze otočit, po třiceti vteřinách jsme prohrávali – 1:0. Tato branka našimi hráči neotřásla, právě naopak, najednou jich začalo být plné hřiště a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Pět minut po obdržené brance měl, po akci na pravé straně, na noze vyrovnání Židek, jeho střelu mířící za záda domácího brankáře však domácí obránce vykopl z brankové čáry. V padesáté čtvrté minutě vyrazil nepříjemnou Borgoszovu střelu na roh domácí brankář Hypš. O tři minuty později prošel podél brankové čáry přes obránce Niemczyk, místo přihrávky před bránu se chytře snažil z úhlu brankáře překvapit, ale pálil pouze do boční sítě. O chvíli později zahrozil i Slovan, když po akci Trunkáta se do zajímavé šance dostal Kubes, ale ideální příležitost ke střele prováhal a následně jej vychytal Bača. V šedesáté čtvrté minutě propadl míč z pravé strany z novu k Židkovi, jeho střela znovu mířila do sítě, ovšem znovu jeden z domácích obránců stál na brankové čáře a míč odkopl pryč. O čtyři minuty později přišla situace, která pořádně zvedla vlnu emocí na klimkovické straně. Po závaru před domácí bránou se míč dostal na hranici vápna, kde se do něj opřel Borgosz. Míč, který jednoznačně letěl do brány již překonaného brankáře, zastavil domácí obránce ukázkovým házenkářským zákrokem, všichni čekali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí do píšťalky k velkému údivu nefouknul. I přes tuto situaci se snažili naši hráči dále vyrovnat a v sedmdesáté páté minutě dostali šanci, když byl na hranici šestnáctky ze strany faulován Gelnar, jenže Šot poslal míč přesně do rukavic brankáře. V sedmdesáté osmé minutě se klimkovičtí konečně dočkali. Vaněk nevypustil vzdušný souboj s urostlým Bartošem, díky tomu míč propadl za ně, kde nejrychleji zareagoval Michal Židek, předskočil domácího obránce, posunul si míč do vápna a střelou podél brankáře vstřelil svou první branku v našem dresu a vyrovnal – 1:1. Po této brance si chtěl Slovan vzít vedení zpět, po rohovém kopu, ale z blízka hlavičkoval jeden z jejich hráčů nad bránu a o chvíli později střela Tomy po obtočení šla slabě doprostřed. V závěru mohli Klimkovice strhnout několikrát vedení na svou stranu. Vaněk nejprve po uvolnění ve vápně střílel těsně vedle, poté měl obrovskou šanci Sáblík, když se mu míč odrazil na hranici vápna proti noze. Skoro všichni hostující hráči, včetně lavičky, už zvedali ruce, jenže Hypš předvedl dobrý zákrok a Slovan podržel. V závěru domácí brankář ještě v dobré příležitosti vychytal Borgosze a tak se v zajímavém utkání rozešli oba soupeři smírně.

Komentář trenéra Woznicy: "Oboustranně slušné utkání, po kterém ale cítíme zklamání, že jsme nevyhráli. První poločas byl oboustranně opatrný, domácí sice větší polovinu hráli s míčem, což byl záměr, neotvírat prostory a sami čekat na okna v domácí obraně. Nicméně hráli jsme hlouběji, než jsme měli a domácí jsme trochu posadili na koně, i když si kromě jedné velké šance nic nevypracovali. Závěrem poločasu jsme zvýšili aktivitu, což nás vrátilo do hry a chtěli jsme tak pokračovat i druhý poločas. Bohužel hned na jeho začátku jsme neuhráli dlouhý míč a inkasovali. Tato branka nás nastartovala a potom už jsme byli až do konce lepším týmem, bohužel jsme vytěžili jen jednu branku. Dvakrát to domácí vykopávali z prázdné brány, měli jsme tam další dvě tutovky, nemluvě o neodpískané penaltě. Nesnáším výmluvy na rozhodčí, protože stejně jako hráči i oni dělají chyby. Bohužel, když jde naše střela do brány a domácí hráč, stojící na brankové čáře, vytrčí ruku skoro metr od těla do úrovně ramen, míč vyrazí, což vidí celý areál, včetně domácích hráčů a jediní tři lidé, kteří to nevidí jsou rozhodčí, tak je to problém. Ano, měli jsme dát druhou branku a asi bychom to neřešili, jenže fotbal je o detailech, které rozhodují, toto byl jeden z nich a rozhodčí nás jasně poškodili. Říkám bod je pro nás málo, takže teď si pojedeme pro všechny tři do Hoštic. Pokud minimálně zopakujeme výkon ze druhého poločasu, povezeme je domů."