Jdi na obsah Jdi na menu
 


TŘETÍ TŘÍGOLOVÁ PORÁŽKA MUŽŮ

5. 11. 2017

CANIS 1.B třída sk.B (krajská soutěž) - muži

Sobota 4.11.2017 SK Bohuslavice - TJ Klimkovice (3:0) 3:0
Branky: 8. a 34. D. Štefek, 29. Heiduk
Sestava Klimkovic: Bača – Drábek, Bednář, Krpelík – Komár (80. Chobot), Šot – Konečný (88. Larisch), Ambros, Klemiš – Strnka (72. Bajgar), Lubojacký, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Šilheřovice - V.Polom 4:2, Darkovice - Strahovice 1:2, Petřvald - D.Lhota 5:1, O.-Jih - Hať 2:1, Kozmice - Chuchelná 7:2, Píšť - Vřesina 2:4

Tabulka soutěže: https://souteze.fotbal.cz/turnaje/table/493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V sobotu zajížděli naši hráči k utkání do Bohuslavic. To bylo původně plánováno na neděli, ale vzhledem k tomu, že se pro domácí jednalo o poslední utkání podzimu, vyhověli jsme jejich žádosti s přeložením na tento den. Do Bohuslavic jsme opět jeli v dost prořídlé sestavě, ale s odhodláním vrátit se s nějakým bodovým ziskem, kterému mělo pomoct i nové rozestavení.

Začátek utkání patřil Bohuslavicím, když už ve druhé minutě, po ztrátě míče, podnikli rychlý brejk, který musel hasit až zasahující Bača. Poté se hra v poli vyrovnala, místy jsme měli i herně navrch, bohužel ve druhé polovině podzimu nás v utkáních sráží zbytečné individuální chyby. Jednu z nich domácí v osmé minutě potrestali úvodním gólem. Uprostřed hřiště přišla zbytečná ztráta v dobře se rozvíjející kombinaci a následoval domácí brejk čtyř proti třem. Bohuslavice zde ukázaly, jak zkušené mužstvo mají a poradily si s brejkem nejlépe, jak mohli a útočník Daniel Štefek poslal domácí do vedení – 1:0. Naši hráči rozhodně nesložili zbraně a snažili se hrát nadále aktivně a odměnou jim mohla být devatenáctá minuta. To z levé strany odcentroval Šot přesně na hlavu Ambrose, který míč hlavou jen lehce lízl a pak už společně s domácím gólmanem mohli jen sledovat, zda se míč od tyče odrazí do brány nebo ne. Bohužel míč se odrazil zpět před bránu, kde jej lapil domácí strážce svatyně a skóre tak zůstalo stejné. Za sedm minut přišel do vápna Bohuslavic centr z pravé strany, ale ani nadvakrát se z velmi dobré pozice nepodařilo prostřelit obraný val domácích. Proto přišel ve dvacáté deváté minutě trest. Krpelíkovu přihrávku na polovině do středu hřiště bohuslavičtí vystihli a brejk opět zakončili gólově, konkrétně Heiduk – 2:0. Za dalších pět minut už to bylo o tři branky. O míč jsme tentokrát přišli na levé straně, následovala přihrávka na hranici šestnáctky na Štefka a domácí útočník i s trochu štěstí, když jeho střela prolétla Drábkovi mezi nohama, vstřelil svou druhou branku v utkání a navýšil skóre – 3:0. Ve čtyřicáté druhé minutě se k míči zhruba dvacet metrů od brány dostal Komár, ale jeho střelu domácí brankář dobře viděl a také chytil. První poločas tedy skončil domácím vysokým vedením, navzdory solidní předvedené hře z naší strany.

Do druhého poločasu hráči vstoupili s cílem vstřelit co nejdříve kontaktní branku, která by mohla utkání dát nový náboj, a hned na začátku jsme zahrávali dvě zajímavé standardky, po kterých vždy míč nebezpečně poskakoval před domácí bránou, bohužel pokaždé jej domácí defenzíva uklidila do bezpečí. Poté přišla desetiminutovka domácích, kdy mohli své skóre hned třikrát navýšit. Vždy to bylo po standardních situacích, které skvěle zahrával zkušený Juchelka. Ten dvakrát posadil míč na hlavu Romana Štefka a dvakrát předvedl vynikající zákroky Bača, kdy míč vyrážel prakticky z brankové čáry. Především první zákrok přes ruku byl fantastický a domácí hráči už při něm zvedali ruce nad hlavu. Třetí Juchelkův centr dopadl na hlavu Daniela Štefka, ale Bača byl proti jeho hattricku. Poté se Bohuslavice, možná trochu uspokojené vedením, stáhly a naši hráči často kombinovali v prostoru domácí šestnáctky, jenže chyběla lepší finální fáze akcí. Za zmínku stojí brejk, při kterém se mladý Bajgar dostal do úniku, bohužel mu chybělo možná více odvahy, možná více zkušeností a slibnou akci zakončil ukvapenou střelou z hranice vápna nad. V osmdesáté třetí minutě prolétl Šotův centr zleva nad hlavami všech obránců na zadní tyč, kde číhal Konečný, ten bohužel svou placírku nenasměroval dobře a jeho volej skončil hodně mimo. V závěru poslal z dobré pozice Šot svůj přímý kop nad bránu, a když už ani domácí své dva brejky nevyřešili dobře, skončilo utkání výsledkem stejným, jako byl o poločase.

Hodnocení slovy trenéra Jana Woznici: "Výsledek 3:0 je krutý. Neříkám, že Bohuslavice nevyhráli zaslouženě, to ne. Dokázali trestat naše chyby a ve svém týmu mají hráče, kteří vtisknou jejich hře řád a od stavu 2:0 měli utkání pod kontrolou, takže vyhráli zaslouženě. Spíš jde o to, že každý si v novinách v pondělí přečte 3:0, bída a výprask, přitom za poslední dobu to bylo z naší strany herně nejpovedenější utkání. Nastoupili jsme v úplně novém rozestavení, ve kterém nikdo z hráčů ještě nehrál, ale i když jsme prohráli, tak předvedená hra nám ukázala, že to půjde. Příští neděli hrajeme poslední utkání ve Vřesině, a i když teď nemáme zrovna příznivé výsledky, půjdeme do utkání s čistou hlavou, protože stanovené cíle plníme. Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Pod tlakem budou spíše domácí, kteří chtějí postoupit a ztrácet body se jim nemusí vyplatit. Rozhodně k tomu budeme potřebovat podporu fanoušků, kterých doufám dorazí velký počet a pomohou nám."