Jdi na obsah Jdi na menu
 


VSTUP DO JARA NA VÝBORNOU

27. 3. 2017

img_20170325_153627.jpg

DENÍK Městský Přebor Ostrava - MUŽI
Sobota 25.3.2017 TJ Klimkovice - TJ Slovan Ostrava (1:0) 2:0
Branky: 17. Konečný, 62. Woznica
Sestava Klimkovic: Bača - Bednář, Cviertna, Knopp, Klemiš - Konečný, Komár, Ambros, Woznica, Lubojacký - Švábík, střídali: Zbořil, Teichmann, Šablatura, Šrámek, Sikora, trenéři Prašivka V. a Bilík R.

V sobotu nás za hezkého počasí a dobré divácké kulisy čekal první zápas jara a hned nám postavil do cesty silného soupeře, Slovan Ostrava. Na podzim nás Slovan dokázal jako jeden ze dvou týmu obrat o body, za remízu 1:1 a tyto body chtěli naši hráči zpět. Vstup do samotného utkání jsme měli dobrý. Už ve 2. minutě poslal Anestis Ambros míč do kraje na Honzu Woznicu, ten odcentroval do vápna a Honzovi Švábíkovi a Marku Lubojackému chyběly centimetry, aby trkli míč do sítě. Tento centr odvrátil Slovan na roh, po kterém vznikla ve vápně "trma vrma", ale míč se do sítě protlačit nepodařilo. Celou akci zakončil střelou vysoko nad Michael Klemiš. V 5. minutě poslal Víťa Komár krásnou přihrávku mezi stopery na Honzu Švábíka, ten udělal kličku gólmanovi Slovanu, který mu však konečky prstů, vypíchl míč a následnou Honzovu dorážku zablokovali obránci. O pár minut později to zkoušeli ze střední vzdálenosti Víťa Komár a Anestis Ambros, ale bez úspěchu. V 17. minutě, ale přece jen byl úvodní tlak korunován gólem. S míčem po pravé straně utekl Honza Woznica, přihrál jej za obranu zabíhajícímu Honzovi Švábíkovi, který krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Karla Konečného, který míč uklidil do odkryté brány - 1:0. O pár chvil později mohl Karel přidat další branku, ale jeho průnik do šestnáctky a následnou střelu vyrazil brankář na roh. Poté hosté ze Slovanu vyrovnali hru a jejich šance na sebe nenechali dlouho čekat. Aktivní v tomhle směru byl zejména hostující Ciesarik. Nejprve jeho dvakrát stihla zablokovat obrana Klimkovic, po třetí se však dostal do dobré střelecké příležitosti, jeho střelu, ale zpomalil Michal Bača a míč doskákal těsně vedle vzdálenější tyče. Ve 32. minutě zahrával z pravé strany standardní situaci Honza Woznica, ten posadil míč přímo na hlavu Adamu Cviertnovi, ale fantastický zákrok vytáhl hostující brankář Hypš, který dokázal hlavičku mířící pod břevno vyškrábnout mimo bránu. A tak za pár okamžiků mohlo platit nedáš-dostaneš. Rohový kop Slovanu Klimkovická obrana odvrátila pouze k hostujícímu hráči, který střelou zpoza vápna orazítkoval tyč brány Michala Bači.

Do druhého poločasu nastoupil Slovan s cílem něco s výsledkem udělat a tlačil se dopředu, do žádné vážné příležitosti se však nedostal. Až do 62. minuty se nic zvláštního nedělo, potom však poslal Karel Konečný z pravé strany střílenou přihrávku na hranici šestnáctky. Do té doby dobře fungující ofsajdová past Slovanu poprvé sklapla na prázdno, míč si přebral Honza Woznica a přehodil vybíhajícího brankáře Slovanu - 2:0. Za chvíli mohl skóre navýšit Jarda Bednář, který si naskočil na rohový kop Karla Konečného, ale jeho hlavička šla jen těsně nad. V 74. minutě pěkně z pětadvaceti metrů napřáhl obránce Slovanu a Michal Bača musel předvést dobrý zákrok a vytáhnout míč na roh. V poslední desetiminutovce jsme mohli přidat ještě dvě branky. Nejprve Honza Woznica přihrávkou mezi obránce našel Anestise Ambrose, ten byl úplně sám před brankářem hostí, bohužel míč poslal pouze do něj. A v samotném závěru utekl hostující obraně Honza Švábík, jeho pokus o dloubnutí brankář přečetl a Honzu vychytal. Naše mužstvo si tak připsalo další tři body a náš náskok v tabulce se zase o něco navýšil, aktuálně na 12 bodů. Po zápase si tak plně zasloužili potlesk velmi solidně zaplněného Klimkovického stadionu.

V příštím kole, v sobotu 1.4.2017 od 15:30 hod., nás čeká ale další z důležitých soubojů. Zajíždíme totiž do Třebovic, které jsou momentálně na druhé místě tabulky. Nečeká nás tedy žádný lehký zápas a věříme, že si cestu do Třebovic najdou i naši skvělí fanoušci.

Aktuální tabulka ZDE