Jdi na obsah Jdi na menu
 


VYDŘENÉ A VYDAŘENÉ VÍTĚZSTVÍ V DERBY

29. 9. 2016

DENÍK Městský Přebor Ostrava - muži

28.9.2016 FK SK Polanka - TJ Klimkovice (0:1) 1:2

Branky: 2. Woznica, 74. Klemiš - 56. Fukala

Sestava Klimkovic: Bača - Knopp, Cviertna, Šablatura, Teichmann -  Klemiš, Woznica, Komár V., Ambros, Konečný - Lubojacký, střídali: Jaroň, Drábek, Šoltys, Koval, Komár T., Sikora, trenéři Prašivka V. ml. a Bilík R.

TABULKA a OSTATNÍ VÝSLEDKY - muži

Ve středu nás v Polance čekal velmi těžký soupeř, protože jak se předpokládalo, nasadil do derby velmi silnou sestavu, posílenou o osm hráčů A mužstva, z čehož hned pět hráčů nastoupilo v základní sestavě o víkendu v Háji ve Slezsku. Začátek zápasu patřil jednoznačně Klimkovicím. Hned v první minutě si Michael Klemiš navedl míč z levé strany na střed a tvrdou střelou vyzkoušel domácího gólmana, který míč vytáhl na roh. Z něj poslal Karel Konečný do vápna parádní centr na který nejvýše vyskočil Honza Woznica a přesnou hlavičkou otevřel už ve druhé minutě skóre. Polanka mohla vyrovnat hned o pár minut později, po přetaženém centru z úhlu zakončoval domácí hráč, ale Michal Bača jej vychytal.

Domácí v první půli měli míč o něco častěji na kopačkách, ale do vážnější šance už se nedostali. Naopak Klimkovice hrozily neustále. Marek Lubojacký se vyhnul ofsajdové pasti a z pravé strany se řítil sám na gólmana Zmiju, který jej však vychytal. Po dalším rohovém kopu Karla Konečného, přizvedl míč Marek Lubojacký a Honzovi Woznicovi chyběly jen centimetry, aby podruhé poslal míč do sítě. Následně si na roh Víti Komára naskočil Dan Knopp, ale hlavou poslal míč vedle. Ke konci poločasu jsme mohli znovu několikrát navýšit skóre. Střela Kuby Šablatůry, ale mířila těsně vedle, Honza Woznica po úniku místo střely volil přihrávku na Anestise Ambrose a obrana srazila míč na roh a pár minut před koncem poločasu střelu Honzy Woznici k tyči vyškrábl brankář na roh.

Druhý poločas domácí ještě víc přidali. Už v první minutě druhé půle po sklepnutí Fukaly přehodil Mašlanka vybíhajícího Michala Baču, ale naštěstí míč skončil vedle. Poté se ve vápně uvolnil domácí Chrastina, ale na Michala Baču si opět nepřišel. Do třetice už to Polance vyšlo. Po akci na pravé straně, přišel do šestnáctky centr, který se dostal se štěstím až k Radomíru Fukalovi a ten vyrovnal. O pár minut později se sice do zakončení dostal Marek Lubojacký, ale jeho střela domácímu gólmanovi problémy nenadělala. Domácí dále bušili do obrany Klimkovic, ale k finální fázi se většinou nedostali. Až po samostatné akci mladého Pertlíka vytáhl Michal Bača zákrok celého odpoledne a udržel Klimkovice nad vodou. Jak důležitý zákrok to byl se ukázalo o pár minut později. Z nenápadné akce na pravé straně odcentroval Anestis Ambros, nepříliš těžký míč domácí brankář Zmija vyrazil do  nabíhajícího Michaela Klemiše, který už poté doklepl míč do odkryté brány a poslal pohodlně Klimkovice do vedení. Polanka se tlačila za vyrovnáním, ale k ničemu se už nedostala. Naopak střídající Kuba Šoltys mohl z protiútoku dvakrát definitivně rozhodnout, ale ani jednou neuspěl. Mrzet ho to však nemuselo, protože závěr si Klimkovice zkušeně pohlídali a získali důležité a cenné tři body.

Všichni hráči podali bojovný výkon a ukázali, že se nemusí bát žádného soupeře. Jedním z nejlepších hráčů na hřišti byl Honza Woznica, který měl proti svému bývalému klubu zvláštní motivaci a takto se k utkání vyjádřil: "Strašně těžký zápas a moc cenné body. Domácí nastoupili s hodně hráči z áčka a bylo to znát. Tenhle zápas nám ukázal, jak fyzicky náročné to je ve vyšších soutěžích, a že je ještě na čem hodně pracovat. Na druhou stranu, kdybychom o poločase vedli o tři branky, tak se nikdo nediví a není z toho takové drama. Myslím, že je strašně důležité, že se ukázal charakter týmu a vůle porvat se za výsledek i když je soupeř zdatný. Tohle nás totiž může dovést k vytouženému cíli."