Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z DARKOVIC JEDEME S PRÁZDNOU

10. 6. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Sobota 9.6.2018 FK Darkovice - TJ Klimkovice (1:1) 2:1
Branky: 27. Tannenberger, 52. Gelnar (vlastní) – 6. Klemiš
Sestava Klimkovic: Bača – Lubojacký, Bednář, Švec, Krpelík – Klemiš (77. Teichmann), Chobot, Vaněk, Vostárek (82. Jonek) – Rulíšek (62. Bajgar) – Gelnar, trenér Jan Woznica.

Ostatní výsledky soutěže: Ov-Jih - D.Lhota 3:1, Petřvald - Píšť 3:1, Kozmice - V.Polom 0:0, Šilheřovice - Strahovice 1:4, Bohuslavice - Hať 2:0, Chuchelná - Vřesina 3:1

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

V předposledním utkání letošní sezóny a v posledním venkovním utkání, jsme zajížděli do Darkovic. Soupeře jsme v prvním kole této sezóny doma porazili 2:0 a tak nám soupeř měl co vracet. Naši hráči jeli do Darkovic s cílem opět naplno bodovat. Bohužel pro toto utkání nás sužovalo hodně absencí, pro pracovní povinnosti a zranění chyběla čtveřice Borgosz, Konečný, Sáblík a Šot.

Po úvodním oboustranném oťukávání přišla velmi záhy i první branka utkání. V šesté minutě centroval z pravé strany Lubojacký, jeho centr proletěl klubkem hráčů k Michaelu Klemišovi a ten jej pohotově poslal do sítě – 0:1. Po této brance začali útočit i domácí. Ti se spoléhali na dlouhé nákopy do křídelních prostorů, které dělali na širokém hřišti naší obraně problémy. Jednou domácí hráč prošel až do vápna, ale jeho střela šla nad Bačovu bránu, poté dvakrát nebezpečně prolétl přízemní centr nikým netečován pokutovým územím a naposledy s prostoru penalty zakončoval jeden z domácích hráčů přímo do Bači. Na druhé straně jsme mohli navýšit skóre, ale ani Gelnar ani Vaněk a ani Vostárek nedokázali míč propálit hradbou těl do brány. Ve dvacáté sedmé minutě se opět ukázalo, že v poslední době naši hráči nemohou dostat normální branku. Na polovině hřiště jsme měli zahrávat standardní situaci, Rulíšek se špičkou dotkl míče a přenechal ho k rozehrání, bohužel tím uvedl míč do hry. Toho si chytře všimli dva hráči Darkovic, kteří s míčem nabrali směr naší brány, zatímco naši hráči jen udiveně stáli. Brejk dva na Baču, tak zakončil Tannenberger gólem a vyrovnal – 1:1. Hned po rozehrávce jsme ztratili zbytečně míč na polovině, ze kterého byl brejk čtyř proti třem a domácího hráče, zakončujícího na zadní tyči musel vychytat Bača a míč vyrazit na rohový kop. Těsně před pauzou centroval z pravé strany Klemiš, Gelnar prodloužil míč za sebe na nabíhajícího Vaňka, ten ale z velmi dobré pozice přestřelil. Poločas tak skončil 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a Klemiš měl dvě dobré příležitosti, především jeho druhá střela volala po brance, ale domácí brankář byl proti. Poté jsme zahrávali během dvou minut pět rohových kopů, ze kterých jsme nic nevytěžili.  V padesáté druhé minutě naopak po ubráněném rohu, přešli domácí do brejku a získali oni výhodu rohového kopu. Ten rozehráli nakrátko a prudký centr si Gelnar hlavou srazil do sítě – 2:1. Naši hráči začali více otevírat hru ve snaze vyrovnat. Z levé strany to zkoušel Vostárek, ale mířil vedle, Vaněk pro změnu zase nad. Domácí pak hrozili z brejku, kdy chodili do otevřené obrany. Po centru z levé strany, zakončoval domácí hráč hlavou, Bača se za jeho hlavičkou pouze otočil, míč však skončil těsně vedle. V sedmdesáté minutě si vybral slabší chvilku Bača, když svou rozehrávkou přímo namazal domácím hráčům, ti naštěstí akci tři na jednoho, vyřešili špatně a vůbec nezakončili. V sedmdesáté čtvrté minutě z levé strany poslal míč do vápna Klemiš, střídající dorostenec Bajgar jej přiťuknul Lubojackému, ale ten v dobré šanci mířil trestuhodně vedle. Pět minut před koncem měl vyrovnání na noze Bednář, který se vysunul až na hrot, bohužel z pěti metrů přestřelil odkrytou bránu, a když v poslední minutě nesedla v nadějné pozici střela Jonkovi, odjížděli naši muži z Drakovic bez bodů.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "Myslím, že výsledek hovoří jasně, nic víc netřeba dodávat. Nevím, jestli hráče nemotivuje skončit čtvrtí. Po tom nepříliš povedeném podzimu, kdy se dokázali vykopat z devátého místa a stálo je to dost času v trénincích, hodně energie a úsilí v zápasech, tak veškerou tuhle práci teď pošlapávají. Hodně hráčů hraje pod svoje možnosti a měli by se nad sebou zavčas zamyslet, protože jak už jsem říkal na podzim, já s hráči trpělivosti mám hodně, ale odsaď podsaď. Někteří už s ní hodně hazardují, a aby po několikáté byli starší hráči nejběhavější na hřišti, to tak nejde. Máme před sebou poslední zápase v sezóně s Bohuslavicemi, které jsou našim přímým soupeřem o čtvrté místo a uděláme vše proto, abychom se s fanoušky a sezónou rozloučili co nejdůstojněji a pokud možno vítězně."