Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z HAŤE SI VEZEME BOD

6. 5. 2018

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži

Neděle 6.5.2018 TJ Sokol Hať - TJ Klimkovice (1:0) 2:2
Branka: 38. Kupka, 56. D. Plaček (penalta) – 54. Švec (penalta), 58. Rulíšek
Sestava Klimkovic: Bača – Lubojacký, Bednář, Švec, Krpelík – Švec (77. Gelnar), Sáblík, Vaněk – Konečný (71. Klemiš), Rulíšek, Vostárek, trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: https://is.fotbal.cz/souteze/tabulky-souteze.aspx?req=493293b1-1c1d-4bfa-93b2-a165073cc0cb

Ve dvacátém druhém kole zajížděli naši muži na hřiště dvanácté Hatě. Domácí ještě stále bojují o udržení v soutěži, nicméně na jaře nasbírali v pěti utkáních deset bodů a hned třikrát porazili týmy z horní poloviny tabulky, dal se tak očekávat těžký zápas. K zápasu nebyl znovu k dispozici pro zranění Borgosz a Jonek, naopak na lavičku už usedl po zranění Gelnar.

Začátek utkání mnoho zajímavých okamžiků nenabídl. Domácí hráči hráli z hlubokého bloku a nakopávanými míči se snažili vytvořit si nějakou šanci, naši hráči drželi většinu hry míč, nicméně k ohrožení brány se nedostali. Tento obrázek hry byl k vidění prakticky celý první poločas. Do zakončení ze střední vzdálenosti se postupně dostali Vaněk, Sáblík, Rulíšek a Šot, ovšem jejich střely postrádaly přesnost. Neprosadili jsme se ani po standardních situacích, když střela Šota z dvaceti pěti metrů šla nad bránu a Bednář po rohovém kopu zakončoval vedle. To domácí, ti udeřili z jediné své vážnější šance v prvním poločase. Ve třicáté osmé minutě jsme sice rohový kop domácích odvrátili, ale pouze k zahrávajícímu hráči, který na druhý pokus míč přetáhl na zadní tyč, kde se naši hráči nechytli s domácím Kupkou a ten otevřel hlavou skóre – 1:0. Dvě minuty před poločasem se na útočný výlet vydal Krpelík, z dvaceti metrů vystřelil a jeho střelu, která šla vedle, tečoval jeden z domácích hráčů tak, že brankář s vypětím všech sil míč udržel před brankovou čárou, bohužel domácí obránci byli u míče dříve než Konečný s Vostárkem a uklidili míč na roh. Poločas tak skončil hubeným vedením domácích.

Poločasová přestávka musela být v klimkovické kabině rušná, protože hráči nastoupili s viditelně zvýšenou aktivitou, kterou drželi domácí přikované na své polovině. V padesáte první minutě dobře zakombinoval na středu Švec, Vaněk a zakončující Sáblík, jeho střela vyprášila sice domácímu brankáři rukavice, nicméně letěla pouze doprostřed brány. V padesáté čtvrté minutě si zaběhl na míč za obranu Švec, který si míč píchnul kolem vybíhajícího brankáře, ten jej sestřelil k zemi a nemohlo následovat nic jiného než penalta. K té se postavil sám faulovaný Rosťa Švec a vyvrátil pravidlo, že faulovaný hráč by penaltu kopat neměl – 1:1. Z vyrovnání jsme se neradovali ale dlouho. Bohužel hned za dvě minuty jsme odehráli míč trochu nešťastně na roh, po kterém nastala ve vápně trma vrma a střela jednoho z domácích zasáhla ruku Bednáře. Rozhodčí po chvilce váhaní odpískal penaltu pro domácí, ke které se postavil Plaček, a i když Bača směr penalty vystihl, střela byla dostatečně prudká a umístěná – 2:1. Stejně jako jsme se neradovali dlouho z vyrovnání, se stejně dlouho z vedení neradovali ani domácí. V padesáté osmé minutě šel středem hřiště Martin Rulíšek, ten sice míč ztratil, nicméně nepřestal hrát a získal jej zpět. Následně poslal míč na pravou stranu a sám si naběhl do vápna na centr, který uklidil hlavou do sítě – 2:2. Po této brance už se hrálo prakticky jen na jednu bránu a to na tu domácí. Naši hráči se snažili vstřelit vedoucí branku, ale na střílený centr Lubojackého bohužel těsně nikdo nedosáhl a po chytrém dloubáčku Vaňka za domácí obranu, střílel Vostárek pouze do brankáře. V osmdesáté minutě mohl, tři minuty po svém příchodu na hřiště, překlopit misku vah na naši stranu Gelnar, který pohotově zakončoval po centru z pravé strany, bohužel míč skončil na břevně domácí brány. Poslední šanci měl pět minut před koncem Krpelík, který si do vápna naběhl na střílený centr Vostárka, jenže v rozhodující chvíli mu míč sjel po placírce a skončil vedle. Utkání tak skončilo dělbou bodu.

Komentář trenéra Jana Woznicy: "O výsledku dnešního utkání rozhodl první poločas, který jsme totálně pros…. , no prospali, když mám být slušný. Jeli jsme do Hatě s určitou pokorou, protože domácí na jaře poctivě sbírají body i se silnými soupeři, ale při největší úctě k domácím, když jsme nevyhráli v Hati, tak nevím, koho chceme porážet. Můžeme si za to ale jen sami! První půle byla z naší strany bez zápalu, bez chuti, bez mezihry a hlavně bez pohybu. Hráli jsme jak v nedělní lize, pěkně do nožky a hlavně se nezpotit. Domácím pak stačí jeden slušný míč do vápna a my prohráváme. O poločase jsme si k tomu důrazně něco řekli a ve druhé půli jsme konečně zlepšili pohyb a začali na soupeře tlačit. Výsledkem bylo vyrovnání, a i když jsme dostali z penalty branku, hráči se nesložili a hned na ni reagovali. Ve zbytku utkání to bylo o tom, jestli dáme nebo nedáme třetí branku. Bohužel se to nepovedlo a my přišli o dva body. Pozitivní je, že se hráči ve druhém poločase kousli, a i když to herně skřípalo, chtěli výhru zvrátit na svou stranu, jenže fotbal se hraje devadesát minut, ne jen čtyřicet pět a celé úsilí je na nic, když máme jen bod, ten je pro nás málo."