Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZIMNÍ PŘÍPRAVA FOTBALISTŮ KLIMKOVIC BYLA DLOUHÁ

Kvapem se nám blíží start jarní části fotbalové sezóny, už tuto sobotu 23.3.2019 od 15:00 hod. přivítají muži "A" na svém hřišti v Klimkovicích soupeře ze Šilheřovic (předzápas od 12:30 hod. TJ Klimkovice "B" - FC Vřesina "B"), a tak je čas vyhodnotit zimní přípravu a připravenost týmu na jarní sezónu.

Zimní přípravu na jarní část sezóny zahájili "A" muži 15. ledna, nicméně od konce listopadu začali hráči plnit své individuální plány, aby nepřišli po dvou měsících v zanedbaném stavu.

První polovina přípravy se odehrávala jak na umělé trávě v Bílovci, tak v TC Fajne v Ostravě-Porubě na lekcích spinningu a byla věnována především rozvoji kondiční stránky. Druhá polovina přípravy proběhla celá na umělé trávě v Bílovci a hráči už v ní pilovali herní věci do sezóny.

Zimní příprava je vždy dlouhá, a i když to po konci podzimní části pro trenérský tým vypadalo na klidnou zimu, opak byl pravdou. Během pauzy došlo v týmu z nejrůznějších důvodů hned k několika změnám, kdy tým opustili z nejrůznějších důvodů čtyři hráči a sehnat adekvátní náhradu během zimy je velmi složité. Dalším negativem zimní přípravy byla zranění a nemoci. Těm se asi žádný klub nevyhne, bohužel ne vždy se tým sešel kompletní k tréninku i utkání a proto bylo na zkoušku a nácvik některých věcí méně času.

I když se týmu nemoci a zranění nevyhýbaly, tréninková účast byla v rámci možností obstojná a hráči po celou zimu pracovali v trénincích poctivě, což se jim v sezóně, doufejme, vrátí.

K zimní přípravě patří rovněž přípravná utkání a naši muži jich odehráli osm. Bilance dvou výher a šesti porážek nevypadá příliš lichotivě, je třeba však brát v potaz, že šlo o zápasy se silnými celky, které hrají vyšší soutěže nebo hrají na špici svých soutěží, a jak se říká, „těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. Kromě utkání s juniory Vítkovic a Petřvaldem na Moravě, jsme odehráli velmi dobrá utkání a nejednou jsme byli za svůj herní projev chváleni. Proto doufáme, že tuto část si přeneseme i do mistrovských utkání a ruku v ruce s tím přijdou i dobré výsledky.

I když se zimní přípravou panuje spokojenost tak na půl, trenérský tým věří, že tým je na jarní část připraven. Celý tým si uvědomuje, na jakém místě v tabulce se nachází, kolik to stálo práce, a že by byla škoda dobře rozehranou sezónu pokazit. Na druhou stranu tým nechce hrát pod tlakem postupu. Cíl je jít zápas od zápasu, v každém utkání podat co nejlepší výkon, který bude bavit hráče i fanoušky a držet pozitivního týmového ducha ze závěru povedené podzimní části.

Kádr "A" mužů pro jarní část:
Brankáři: Michal Bača, Denis Černý. Obránci: Jaroslav Bednář, Jakub Drábek, Radim Krpelík, Jiří Niemczyk, Vladimír Šot. Záložníci: Jiří Bajgar, Vojtěch Borgosz, Karel Konečný, Michal Mohelník, Jakub Sáblík, Rostislav Švec, Jan Vaněk, Michal Židek. Útočníci: Jan Gelnar, Daniel Mikoláš.

Příchody: Židek (Hlučín). Odchody: Moučka (Čeladná), Chobot (Krásné Pole), Vostárek (přerušení činnosti kvůli studia), Jonek (konec spolupráce).

Výsledky v zimní přípravě:
MFK Vítkovice U19 – Klimkovice 9:1 (Moučka)
Klimkovice – Svinov 9:1 (Moučka 2, Židek 2, Bednář, Borgosz, Sáblík, Švec, Mohelník)
Klimkovice – FK Darkovičky 1:2 (Moučka)
Klimkovice – TJ Sokol Fryčovice 4:2 (Moučka 2, Vaněk, Sáblík)
FK Fotbal Fulnek – Klimkovice 4:3 (Mikoláš, Vaněk, Gelnar)
Klimkovice – TJ Petřvald na Moravě 0:2
FK SK Polanka – Klimkovice 2:0
MFK Kravaře – Klimkovice 3:2 (Vaněk, Gelnar).