Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZIMNÍ PŘÍPRAVA MUŽŮ

11. 1. 2018

Sváteční čas je u konce a ke konci se chýlí také období volna našim mužům. Ti se sejdou k prvnímu tréninku v úterý 16. ledna a zahájí tak dlouhou zimní přípravu na jarní část sezóny. Jak už bylo na konci podzimní části předesláno, došlo také k několika změnám v kádru. Kádr opustil záložník Anestis Ambros, kterému pracovní povinnosti a částečně i zdravotní problémy nedovolí u nás pokračovat. Na začátku přípravy nebudou k dispozici ani dlouhodobě zranění Matěj Koval a Jakub Šablatura. Na druhou stranu, evidujeme i příchody. Novými tvářemi v Klimkovicích jsou Vojtěch Borgosz (FK SK Polanka) a Jan Vaněk (FC Bílovec). Na zkoušku přichází Patrik Paulus (naposledy TJ Petřvald na Moravě), po zranění se znovu zapojí Daniel Knopp. Zimní přípravu s muži zahájí také dorostenci a to Jiří Bajgar, Daniel Mareth, Josef Tomášek a Václav Strnka.

Ke změnám v kádru se vyjádřil trenér a sportovní manažer našeho týmu v jednom Jan Woznica: „Všechno jsou to hráči, kteří jsou potvrzení a budou k dispozici na začátek přípravy, to však neznamená, že víc hráčů k nám nepřijde. V současné době jednáme ještě s několika hráči, někteří mohou být k dispozici už na start přípravy, u jiných se čeká, jak dopadnou v týmech hrajících vyšší soutěže. Obdobná je situace s odchody. Kromě Anise nikdo neodešel, ale ani tady to nemusí být finální stav. Navíc se s námi zapojí i dorostenci, kteří rozhodně šanci dostanou a pokud s ní naloží dobře, v týmu zůstanou.“

"Touto cestou bych chtěl poděkovat týmům FC Bílovec a FK SK Polanka za bezproblémovou spolupráci a uvolnění jejich hráčů na přestup k nám do Klimkovic. Opravdu se jednalo o ukázkovou spolupráci.", doplnil jednatel našeho týmu Lukáš Lyčka.

Mužstvo v zimní přestávce absolvuje dvacet tréninkových jednotek, které by je měly dobře připravit na jarní část. Polovina z nich se bude odehrávat na umělé trávě v Bílovci, zbytek budou tvořit lekce spinningů, kruhové tréninky, posilovny, bazény, výšlap na Lysou horu a poslední dva tréninky už budou snad na přírodní trávě.

Kromě tréninku by mužstvo měly připravit také přípravná utkání, kterých bude celkem devět:

Sobota 27.1. v 18:30 hod. POHÁR (UT Vřesina) TJ Kl. - TJ Vítkovice-Svinov
Úterý 30.1. v 18:00 hod. PÚ (UT Bílovec) TJ Kl. - FC Bílovec
Sobota 3.2. v 18:30 hod. POHÁR (UT Vřesina) TJ Kl. - FC Ov-Jih
Sobota 17.2. v 16:15 hod. POHÁR (UT Vřesina) TJ Kl. - FC Vřesina
Sobota 24.2. v 12:00 hod. PÚ (UT Bílovec)  TJ Kl.1 - FK SK Polanka
Sobota 24.2. v 16:15 hod. POHÁR (UT Vřesina) TJ Kl.2 - TJ Dolní Lhota
Sobota 3.3. v ??? POHÁR (UT ???) o konečné umístění
Sobota 10.3. v 14:00 hod. PÚ (UT Bílovec) TJ Kl. - SC Pustá Polom
Sobota 17.3. v 15:00 hod. PÚ (hřiště/UT Bílovec) TJ Kl. - TJ Suché Lazce

„U tréninků jsem chtěl, aby byly různorodé. Kdybychom dělali jen kondici, tak možná všechny v sezóně uběháme, ale balon nám bude překážet. Navíc i tu sílu a kondici budeme dělat buď na hřišti s míčem, nebo takovou formou, aby to bylo pro hráče snesitelné. V zápasech tam máme třikrát soupeře z krajského přeboru, což bude pro hráče taky náročné kondičně, ale tyhle zápasy jsou jedině ku prospěchu. Ověříme si aspoň, jak jsou hráči schopni takové zápasy zvládat a jak moc a na čem je třeba zapracovat.“, dodal závěrem trenér Jan Woznica.