Jdi na obsah Jdi na menu
 


PREVIEW: KLIMKOVICE - DOLNÍ LHOTA

11. 5. 2018

Preview 23. kola CANIS 1.B třída sk.B: TJ Klimkovice – TJ Sokol Dolní Lhota

Sobota 12.5.2018 od 16:30 hod.

dlhota.jpgDvojzápas s nedalekou Dolní Lhotou, takže i takové malé derby, čeká tuto sobotu na naše hráče dorostu a mužů. Nejdříve od 14:00 hod. se v předzápase představí naši dorostenci s dorostenci TJ Sokol Dolní Lhota a po nich od 16:30 hod. nastoupí k utkání muži proti soupeři také ze Sokola Dolní Lhota. Počasí nám přes týden krásně zalilo náš pažit, tak že se pěkně zelená, na sobotu už s deštěm ale nepočítáme a očekáváme opět slunečné počasí a ideální podmínky pro fotbal jak na hřišti, tak i v hledišti. 

A nyní ke statistikám k utkání mužů. Klimkovicím patří v tabulce po odehraných 20 utkáních, lichotivé 4. místo se ziskem 33 bodů za 10 výher, 3 remízy a 7 porážek, s celkovým skóre 32:26. TJ Sokol Dolní Lhota je na tom o poznání hůře a v tabulce je na posledním 14. místě se ziskem 13 bodů za 4 výhry, 1 remízu a 15 porážek, celkové skóre 33:48. Papírové předpoklady jsou tak na straně Klimkovic, ale jednoduché to určitě nebude. Dolní Lhota na jaře prokazuje bojovnost a zvýšenou herní formu, a určitě ještě v boji o záchranu nehodila flintu do žita. Vždyť na předposlední místo ji schází jen bod a na 12.místo zaručující záchranu jen body čtyři.

V minulém kole zajížděly Klimkovice na hřiště do Haťi a v těžkém utkání na půdě soupeře rovněž namočeného do záchranářských bojů, remizovali 2:2. O naše branky se postarali Rosťa Švec z penalty a Martin Rulíšek. Mnoho nechybělo a mohli jsme přivést z Haťi všechny body, ale v závěrečném náporu Klimkovic, orazítkoval Honza Gelnar jen břevno. Trenér Honza Woznica nebyl po utkání spokojen s výkonem zejména v prvním poločase: „O výsledku rozhodl první poločas, který jsme totálně pros…. , no prospali, když mám být slušný. Při největší úctě k domácím, když jsme nevyhráli v Hati, tak nevím, koho chceme porážet. Můžeme si za to ale jen sami! První půle byla z naší strany bez zápalu, bez chuti, bez mezihry a hlavně bez pohybu. Hráli jsme jak v nedělní lize, pěkně do nožky a hlavně se nezpotit.“, o poločasové přestávce tak bylo v Klimkovické kabině hodně dusno. „O poločase jsme si k tomu důrazně něco řekli a ve druhé půli jsme konečně zlepšili pohyb a začali na soupeře tlačit. Ve zbytku utkání to bylo o tom, jestli dáme nebo nedáme třetí branku. Bohužel se to nepovedlo a my přišli o dva body. Pozitivní je, že se hráči ve druhém poločase kousli, a i když to herně skřípalo, chtěli výhru zvrátit na svou stranu. Máme jen bod, ten je pro nás málo.", dodal k utkání v Haťi trenér. Věříme proto, že se naši hráči poučili jak hrát se soupeřem bojujícím o záchranu a poznatky z utkání v Haťi jim pomůžou v souboji s Dolní Lhotou.

Dolní Lhota v minulém kole zabojovala na domácím hřišti a porazila do té doby druhé Strahovice 3:1, čímž prokázala svou zlepšenou jarní formu a motivaci porvat se ještě o záchranu v soutěži, která se zdála po podzimní části nereálná. Na jaře ze 7 utkání 3x zvítězili a 1x remizovali.

Podzimní utkání Klimkovic v Dolní Lhotě, skončilo těsným vítězstvím Klimkovic v poměru 1:2. Reportáž z tohoto podzimního utkání naleznete na tomto odkaze: http://www.tjklimkovice.cz/clanky/novinky/muzi-vybojovali-dalsi-vitezstvi.html.  

Jak toto utkání dopadne tentokrát? Potvrdí Klimkovice svou jarní formu a příslušnost do čela tabulky nebo zabojuje Dolní Lhota a získá další potřebné body k záchraně? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Grilované klobásky, čepované pivo, krásné počasí a sportovní zážitek, to vše na vás bude čekat. Po utkání je připravena zdarma ochutnávka pizz pro děti od našeho sponzora CHACHAROVA PIZZA.

Na tomto utkání nemůžete chybět! Přijďte povzbudit TJ Klimkovice!