Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

KLIMKOVÁČEK 2023, memoriál Stáni Homoly

22. 5. 2023

KLIMKOVÁČEK 2023, memoriál Stáni Homoly

V sobotu 20.5.2023 se, na fotbalovém hřišti v Klimkovicích uskutečnil již 6. ročník fotbalového turnaje přípravek, pod názvem Klimkováček a podruhé taky jako memoriál Stáni Homoly, člověka, který pro Klimkovický fotbal, zejména pak pro mládež vykonal za svůj život neskutečně mnoho práce a doslova vychoval několik generací Klimkovických fotbalistů. Rádi si ho tímto turnajem budeme každoročně připomínat a vzpomínat na něj.

img-20230520-wa0093.jpg

Přípravě tohoto turnaje se věnuje tým organizátorů již několik měsíců předem, ale ten pravý organizační zápřah nastane až v posledním týdnu před turnajem. Trošičku nás v týdnu vystrašilo počasí, ale nakonec se umoudřilo a během samotného turnaje tak bylo pro fotbalisty příjemně, pro diváky chladněji, ale ti to napravili teplým čajem. Postupem dne pak vysvitlo sluníčko a bylo potřeba více chladit než ohřívat.

Samotný turnaj začínal v půl deváté, ale již o hodinu dříve se začali sjíždět první hráči z celkových 16 týmů, což představovalo přibližně 160 dětí. Hřiště bylo dokonale připraveno, travička krásně zelená a krátce střižená. Stánky s občerstvením připraveny a v nich spousta pochutin včetně domácích buchet a dalších dobrot s kuchyní maminek Klimkovických hráčů a hráček. Na hřišti byly rozestavěny 3 hřiště o rozměrech 35x24 metrů pro kategorie U11 (do 11 let) a U9 (do 9 let) a dvě fotbalové miniarény s mantinely pro kategorii U7 (do 7 let).

V 8:30 hod. tedy vypukly ty správné fotbalové boje na všech pěti hřištích. Turnaj se hrál ve třech kategoriích a utkání trvala na 1x 15 minut. V kategorii U7 mezi sebou soupeřili týmy Klimkovic, Velké Polomi, Krásného Pole a dva týmy Ostravy-Jih. V této kategorii se nehrálo na výsledky, ty se nezaznamenávaly a před výsledky dostala přednost radost ze hry. V kategorii U9 zápolily týmy Klimkovic (2x), Ostravy-Jih, Polanky, Havířova, Ludgeřovic a Studénky. Tuto kategorii suverénně bez ztráty bodu ovládli hráči z Havířova, naši kluci vybojovali druhé místo. V kategorii U11 si to v hezkých fotbalových bojích rozdali týmy Klimkovic, Studénky, Bohumína a Ostravy-Jih. Velmi vyrovnané a dramatické utkání znamenaly napětí až do posledního kola a nakonec nejvíce bodů získali hráči z Bohumína a naši Klimkovičtí zůstali na druhém místě. K vidění byly opravdu dramatické a fotbalové souboje plné nadšení ze hry, radosti i zklamání, ale hlavně velké spokojenosti. Hlediště bylo plné rodičů, kteří vytvářeli opravdovou fotbalovou atmosféru a jakoby soutěžili, který rodičovský tábor dokáže být při fandění nejhlučnější. Prostě se všichni dokonale bavili.

V půl jedné byly fotbalové klání dokončeny a zbývalo vyhlásit výsledky. V těchto kategoriích ovšem nejsou výsledky až zase tak to nejdůležitější. Vítězem turnaje se tak stal každý ze zúčastněných hráčů, všem na konci visela na krku zlatá medaile a úsměv na tváři vykouzlily i dárečky a sladkosti.

Tímto bych rád poděkoval všem, kteří se na organizaci turnaje jakkoliv podíleli, děkuji všem hráčům, hráčkám, trenérům za fér hru, všem rodičům a fanouškům za přítomnost a fandění, všem partnerům za finanční a věcné příspěvky.

Už nyní se všichni těšíme na příští, tedy 7. ročník tohoto turnaje věříme v jeho dlouhodobou tradici. Pokud někoho zajímají veškeré podrobnosti k turnaji, jako výsledky, fotografie, videa, články atd., vše včetně historie od 1. ročníku naleznete na internetových stránkách pod tímto odkazem:   https://www.tjklimkovice.cz/clanky/klimkovacek--memorial-stani-homoly/ 

Výsledky:

U7: účastníci: TJ Klimkovice, 2x FC Ostrava-Jih, TJ Velká Polom, TJ Sokol Krásné Pole

U9: 1. MFK Havířov (nejlepší hráč Patrik Dluhoš), 2. TJ Klimkovice „A“ (Alex Jelínek), 3. FOTBAL Studénka (Šimon Hrušovský), 4. TJ Klimkovice „B“ (Tomáš Novák), 5. TJ Ludgeřovice (Matěj Dudek), 6. FK SK Polanka (Natálie Mikulenková), 7. FC Ostrava-Jih (Alex Danczik)

U11: 1. FK BOSPOR Bohumín (Matyáš Kubinský), 2. TJ Klimkovice (Terezka Burdová), 3. FOTBAL Studénka (Daniel Vašek), 4. FC Ostrava-Jih (Robin Holub)

Fotogalerie z turnaje: https://tjklimkovice.rajce.idnes.cz/KLIMKOVACEK_2023%2C_memorial_Stani_Homoly/

Za organizátory turnaje, Lukáš Lyčka

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky