Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2021 - 2025

SEZONA 2020/2021


ZHODNOCENÍ DOSAVADNÍHO PRŮBĚHU FOTBALOVÉHO PODZIMU 2020

Po jarním ukončení všech fotbalových soutěží bez vyhlášení výsledků, to vypadalo, že podzimní část soutěží proběhne zcela standardně. V polovině prázdnin započaly tréninky všech našich věkových kategorií (před-přípravka U7, mladší přípravka U9, starší přípravka U11, mladší žáci U13, starší žáci U15, dorost U19 a muži). Rozběhly se standardně i všechny fotbalové soutěže. Ale počátkem října, po části odehraných zápasů přišlo to, čeho se všichni fotbaloví fanoušci obávali. Veškeré amatérské soutěže byly vzhledem k vývoji pandemie pozastaveny a není jasné, kdy budeme mít opět příležitost se na jakékoliv sportovní utkání podívat. Pojďme si tedy zrekapitulovat vše důležité, co se zatím v podzimní části fotbalové sezóny 20/21 událo.

Muži prošli během letní pauzy obměnou, ať už na trenérském postu, tak i ve složení kádru. Již pominula funkce záložního týmu „B“ neboli juniorky, protože se opět podařilo přihlásit do soutěží i dorostence. Proto se hráči z „A“ i „B“ týmu spojili v jeden a vytvořili tak širokou základnu převážně vlastních odchovanců klubu. Start do soutěže a její průběh až po přerušení se ale výsledkově příliš nevydařil. Z 8 odehraných utkání se podařilo vyválčit jen jeden bod za remízu, ostatní utkání skončily porážkou, mnohdy smolnou, nejtěsnější. V žádném utkání však naši hráči vyloženě výsledkově nepropadli.

Dorostenci, čili hráči ve věku do 19 let, se do soutěží vracejí po dvouleté odmlce. Dorostla nám silná kategorie ročníku 2005 a s doplněním hráčů ročníků 2004, 2003 a 2002 se vytvořil velmi solidní tým. Trenérem se stal René Bilík a asistentem Jirka Chorvatovič. Nutno podotknout, že dorosteneckou kategorii pandemie Covidu zasáhla nejvíce. Hned dvě utkání musely být odložena pro karanténu soupeře. Když k tomu přičteme i odložená utkání z důvodu nepříznivého počasí, tak dorostenci stihli odehrát během podzimní části pouze dva zápasy. Bohužel v obou se podepsala nováčkovská daň a mládí našich hráčů. Podlehli 3:5 a 2:5. Budoucnost zde však vidíme velkou.

Starší žáci, hráči ve věku do 15 let, pod vedením trenérů Mirka Štebela a Tomáše Huspeniny, stihli odehrát šest utkání. 3x se radovali z vítězství, 1x skončilo utkání remízou a ve dvou případech na soupeře nestačili a odešli poraženi. Určitě výsledkově slibné výkony, kterých si ceníme.

Mladší žáci, hráči ve věku do 13 let, pod vedením trenérů Karla Pokorného a Filipa Žáka, odehráli rovněž šest utkání. 2x se radovali z vítězství a 4x na soupeře nestačili a odešli poraženi. V mládežnických kategoriích, řekl bych počínaje touto, ovšem nehodnotíme úspěchy od dosažených výsledků, ale podle hojnosti účasti a nadšení dětí. Což myslím bezpochyby naplňujeme.

Starší přípravka, hráči ve věku do 11 let, pod vedením trenérů Radima Homoly a Petra Mahríka, odehrála celkem pět utkání s kladnou bilancí 3x vítězství a 2x prohra. Pozitivem je střelecká produktivita týmu, když v pěti odehraných utkáních nastříleli borci celkem 51 branek, což je průměr více jak 10 branek na utkání.

Mladší přípravka, společně s před-přípravkou, čili děti ve věku od 5 do 9 let, pod vedením trenérů Jardy Bednáře a Petra Nakaty se měly původně zapojit do TOP skupiny soutěže těchto kategorií. Trošičku jsme z toho dostali strach, protože jsme klukům nechtěli brát radost z fotbalu, kdyby od ligových soupeřů typu Baníku, Vítkovic či Hlučína dostávali vysoké příděly branek. Proto jsme nakonec tuto kategorii přehlásili do nižší úrovně soutěže. Po odehraných šesti utkáních jsme ovšem usoudili, že kluci by zřejmě s přehledem zvládli i TOP soutěž. 5 vítězství, z toho jedno opravdu cenné na Baníkem Ostrava, a jen jedna porážka. To jsou výsledky, které značí světlou budoucnost klimkovického fotbalu.

Závěrem bych rád dodal, že jako vedení fotbalového oddílu jsme především rádi a považujeme v dnešní době za úspěch, obsazení všech věkových kategorií ve výkonnostních soutěžích a opravdu hojnou účast dětí všeho věku na trénincích a zápasech. Není to pravidlem ve všech obcích a městech. Je to opravdu krásný pohled, když se v jeden okamžik sejdou tréninky mládežnických kategorií fotbalu a na vedlejším hřišti tréninky mládeže házené. V ten okamžik vidíme najednou více jak 100 sportujících dětí na jednom místě a ten mumraj kolem, nás nabíjí pozitivní energií.


K 31.12.2020 mělo TJ Klimkovice, z.s. celkem 215 aktivních členů a z toho oddíl kopané 176, oddíl Marathon Team 13 a oddíl ASPV 26 členů. 104 členů je mladších 18-ti let.

Výbor oddílu kopané pracoval v roce 2020 v tomto složení:
Předseda: Václav Prašivka ml.
Místopředseda: Bc. Lukáš Lyčka
Členové výboru: Radim Bena, René Bilík, Tomáš Burda, Milan Glomb, Stanislav Homola, Jiří Kič, Václav Prašivka st., Jan Švabík
Předsedou oddílu Marathon Team je Radimír Mika a Přesedkyní oddílu ASPV je paní Ludmila Bálková.


VV FAČR ukončil soutěžní ročník 2020/21

Vážení sportovní přátelé,

VV FAČR předčasně ukončil fotbalovou sezónu 2020/21. Je to tak již druhá sezóna v řadě, která z důvodu pandemie koronaviru nezná své vítěze a ani poražené.

Na základě harmonogramu rozvolňování ze strany státních institucí, byl VV FAČR na svém úterním zasedání dne 4. 5. 2021 nucen schválit ukončení nedohraného soutěžního ročníku 2020/21.


SEZONA 2021/2022


LÁZEŇSKÝ POHÁR 2021

V termínu 24.-25- července se odehrál 44. roční Lázeňského poháru, tentokráte v severočeské obci Železnice.

​Výsledky:
Lázně Bělohrad - Konstantinovy Lázně 2:0
Luhačovice - Velichovky 1:1 PK 6:5
Železnice - Mšené Lázně 2:2 PK 4:5
Klimkovice - Janské Lázně 0:1
Konstantinovy Lázně - Mšené Lázně 0:2
12:30 Velichovky - Janské Lázně 1:0
Lázně Bělohrad - Železnice 1:1 PK 1:3
Luhačovice - Klimkovice 1:1 PK 4:3
Železnice - Konstantinovy Lázně 3:1
Klimkovice - Velichovky 0:2
Mšené Lázně - Lázně Bělohrad 0:3
Janské Lázně - Luhačovice 0:3

utkání o 7. místo Klimkovice - Konstantinovy Lázně 3:1 (2:1)
utkání o 5. místo Janské Lázně - Mšené Lázně 2:2 (1:1) PK 4:5
utkání o 3. místo Luhačovice - Železnice 3:1 (1:0)
FINÁLE Velichovky - Lázně Bělohrad 0:1 (0:1)

Na schůzce účastníků lázeňského poháru byl aktuálně upraven jízdní řád poháru pro příští roky.
2022 Lázně Bělohrad 23.- 24.7.2022
2023 Luhačovice
2024 Velichovky
2025 Klimkovice
2026 Mšené Lázně
2027 Janské Lázně = 50. ročník


Fotbalový podzim 2021

Skončila nám podzimní část fotbalové sezóny a nastal čas hodnotit a bilancovat. Po dvou letech se konečně podařilo odehrát celou část fotbalové sezóny bez „Covidových“ omezení. Naposledy tomu tak bylo na podzim roku 2019. Z toho máme alespoň částečnou radost. Protože nucené sportovní pauzy způsobené vládními opatřeními v souvislosti s „Covidem“ znamenaly pro naši činnost (v tu dobu nečinnost) obrovské komplikace. Doufejme, že další omezení již budou, pokud budou vůbec nutná, jen částečná.

Ve fotbalových soutěžích jsme pro podzimní část měli přihlášených celkem pět mládežnických družstev a jedno družstvo dospělých. Čili v postoupné věkové kategorii jsme měli obsazeno za každou věkovou kategorii jedno družstvo. Za toto jsme rádi a považujeme to za úspěch prací s mládeží v našem spolku. Práce s mládeží je totiž naší hlavní náplní. Ne vždy v historii se dařilo obsadit všechny věkové kategorie do soutěží a ne vždy se dařilo mít dostatečný počet kvalifikovaných trenérů pro mládežnická družstva. To vše máme v současné době skvěle obsazeno a tým trenérů tvoří skvělou spolupracující partu napříč všemi kategoriemi. Na tuto partu navazují i aktivně spolupracující členové výbor. Nezbývá než i prostřednictvím tohoto článku všem poděkovat za celoroční práci pro náš spolek.

K jednotlivým kategoriím a jejich výsledkům. Nejstarší věková kategorie hrající pravidelné soutěže jsou muži, hrající již tradičně krajskou soutěž 1.B třídu sk.B. Hodnocení musíme postavit na tom, že v červnu tohoto roku, po té co byly opět po delší době obnoveny sportovní aktivity, jsme seděli s výborem a trenéry a nevěděli, jestli vůbec toto mužstvo přihlásíme do soutěže. Nebyli hráči. Kluci si během nucené roční pauzy našli jiné záliby a ne všichni se k fotbalu chtěli vrátit. Nicméně se do tohoto „boje“ zapojili všichni napříč celým klubem a podařilo se nám dát tým společnými silami dohromady. Přeci jen, ne nadarmo se říká, že mužstvo mužů je takovou výkladní skříni každého fotbalového klubu. A bez výkladní skříně jsme my být nechtěli. V této souvislosti, k přihlédnutí k výše uvedeným okolnostem, panuje nad výsledky spokojenost. V celkovém součtu při pohledu na fotbalový trávník sice mrzí některé zbytečné ztráty v domácím prostředí, kdy jsme mohli mít v tabulce o asi 4-6 bodů více, ale kdyby nám někdo v onom zmiňovaném červnu řekl, že podzim skončíme na 12. místě se ziskem 13 bodů za 3 výhry a 4 remízy a skóre 28:43, brali bychom to všemi 10.

Navazující před-přípravou na dospělý fotbal je kategorie dorostenců. Zde jsme obzvláště pyšní na to, že máme v soutěži přihlášeno kompletní mužstvo hrající 11 na 11. Je to již téměř rarita, což dosvědčuje počet pěti mužstev účastnící se této soutěže. Bez kategorie dorostu není ale růžový výhled do budoucna dospělého fotbalu. Naši dorostenci v osmi utkáních třikrát zvítězili a pětkrát prohráli, celkem nastříleli 27 branek a 42 obdrželi, což je řadí přesně do středu tabulky na 3. místo. Dorostence v jejich zápasech hodně doplňovali kluci z kategorie starších žáků. Tito nám svými výsledky dělají velkou radost a ve své soutěži z devíti utkání šestkrát zvítězili, nastříleli celkem 70 branek a jen 19 jich obdrželi. Tyto výsledky je v tabulce řadí na krásné 2. místo. Mladší žáci jsou na tom obdobně. Z desíti odehraných utkání jich pět vyhráli a pětkrát byl lepší soupeř. Při těchto utkáních nastříleli celkem 46 branek a 38 jich obdrželi, což je řadí na 4. místo osmičlenné soutěže. Starší přípravka dokázala v devíti utkáních třikrát zvítězit a nastřílet celkem 74 branek, mladší přípravka si užila dvě vítězství a celkem 93 krát se radovala ze vstřeleného gólu. Podrobněji v přiložených tabulkách. Nicméně výsledky fotbalových utkání v jakékoliv ze zmíněných kategorií je jen druhotný úspěch. Tím hlavním cílem a motivem všech je to, aby to všechny hlavně bavilo, na tréninky chodili v hojném počtu a z tréninku odcházeli unavení, ale plní nových zážitků, s posilněným sportovním duchem. To se doufám daří.


K 31.12.2021 mělo TJ Klimkovice, z.s. celkem 184 aktivních členů a z toho oddíl kopané 145, oddíl Marathon Team 13 a oddíl ASPV 26 členů. 97 členů je mladších 18-ti let.

Výbor oddílu kopané pracoval v roce 2021 v tomto složení:
Předseda: Václav Prašivka ml.
Místopředseda: Bc. Lukáš Lyčka
Členové výboru: Radim Bena, René Bilík, Tomáš Burda, Milan Glomb, Stanislav Homola, Jiří Kič, Václav Prašivka st., Jan Švabík
Předsedou oddílu Marathon Team je Radimír Mika a Přesedkyní oddílu ASPV je paní Ludmila Bálková.


SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ - STÁŇA HOMOLA

V pátek 4.3.2022 nás zasáhla tato smutná zpráva. Jen těžko hledat slova, co vše pro náš klub STÁŇA HOMOLA znamenal. Bývalý hráč, brankář, trenér, mentor, správce, člen výboru, ..... Celý svůj život spojil s našim klubem. 

Trénování fotbalové mládeže v Klimkovicích se začal věnovat ihned po ukončení své aktivní hráčské kariéry, kterou rovněž celou strávil v Klimkovickém fotbalovém oddíle. Bez přerušení se výchově fotbalové mládeže v Klimkovicích věnoval prakticky až do konce svého života, čili téměř 60 let. Za dobu svého působení vychoval několik generací Klimkovických fotbalistů, kteří na něj všichni s láskou vzpomínají. Zároveň, po stejnou dobu, pan Stanislav Homola působil v našem klubu jako funkcionář a člen výboru TJ Klimkovice. Celý svůj fotbalový život zasvětil jedinému klubu a to TJ Klimkovice.  

Navždy v našich srdcích. Vzpomínáme.


SKONČILA NÁM DALŠÍ FOTBALOVÁ SEZÓNA 2021/22, TĚŽKÁ, ALE SE ŠŤASTNÝM KONCEM

Možná jedna z nejtěžších fotbalových sezón je za námi a to se šťastným koncem. Spousta překážek, které nás touto sezónou doprovázely, jsou překonány a věříme, že ta příští bude zase o něco lepší a úspěšnější.

Již samotný start jarní přípravy všech kategorií byl těžký. Vzhledem k zahájení rekonstrukce střechy sokolovny, jsme přišli o domácí zázemí šaten, ale také o možnost využití tělocvičny. Vzhledem k naplněné kapacitě tělocvičen ve škole, tak naše i mladší kategorie trávili většinu zimních měsíců tréninky venku, převážně na hřišti u školy. Se zimou bychom se uměli ještě popasovat, ale je škoda stále absence umělého osvětlení tohoto hřiště. Absence šaten v sokolovně nás pak doprovázela po celou část jarní sezóny a zřejmě se s ní budeme potýkat i startem podzimní části. Šatny jsme nahradili „unimobuňkami“ a sprchy využíváme u házenkářů. Tímto bychom chtěli poděkovat oddílu házené za spolupráci při zajištění této mimořádné situace.

V soutěžích napříč věkovými kategoriemi jsme měli v této sezóně celkem 5 družstev – muže, starší žáky, mladší žáky, starší přípravku a mladší přípravku. Hodnocení zahájíme u těch nejmladších. To je kategorie před-přípravky, 5-7 let a mladší přípravky 8-9 let. Těmto kategoriím se se vší vervou, nadšením a s pevnými nervy, obětavě věnují trenéři Radim Homola a Petr Bálek. I když se tato kategorie účastní soutěží, výsledky se nezapočítávají a závěrečná tabulka nehodnotí. O výsledek v této kategorii jde až v poslední řadě. Důležitá je chuť, zápal a radost ze hry. Věříme, že se toto daří naplňovat a děti se po zápasech či trénincích vracejí domů unavené, ale šťastné.

Další věkovou kategorií je starší přípravka, kluci ve věku 10-11 let, kterým se intenzivně věnují trenéři Jarda Bednář, Petr Mahrík a Honza Vaněk. V této kategorií už se kluci zaměřují na fotbalové dovednosti a na hřišti to je znát. Také v soutěži už se započítávají výsledky a na hřišti se odehrávají pravé fotbalové boje. Kluci v 18 utkáních 10 krát zvítězili a nastříleli 198 branek, což jim vyneslo hezké 5. místo.

Kategorie mladší žáci, věk 12-13 let, trenérsky vedou Karel Pokorný a Filip Žák. Kluci po celou dobu sezóny dosahovali kvalitních výsledků a do posledního kola se bili o medailovou pozici v soutěži. Jen shodou okolností jim na závěr zbylo 5. místo, za 9 vítězství a 80 vstřelených branek. I tak lze říci, že výsledkově ani výkonnostně hráči podali výborné výkony.

Poslední mládežnickou kategorii přihlášenou v soutěžích pak byli starší žáci, hráči věku 14-15 let, pod trenérskou taktovkou Mirka Štebela a Tomáše Huspeniny. Zde už se začíná opisovat práce s fotbalovými dovednostmi získána v předchozích věkových kategoriích. Tým dosáhl výborných výsledků a v konečné tabulce obsadil 3. místo za 13 výher a se 145 vstřelenými brankami.

Velkou devízou naší mládeže je zejména počet dětí. Kvalitní práce trenérů zaručuje vytvoření určitého vztahu dětí ke hře, k fotbalu, ke klubu. S tímto perfektně tento trenérský tým pracuje a vytváří tak zdravé „podhoubí“ pro budoucnost fotbalu u nás v Klimkovicích. Výkonnostní fotbal v současné době prochází jakousi krizí. Poté, co byly v minulých sezónách soutěže nedokončeny, přerušeny, zrušeny z důvodu pandemie Covid-19, spoustu týmů v této výkonnostní a zejména dospělé kategorii už se nedalo dohromady. Jen tuto sezónu na krajské úrovni z důvodu nedostatku hráčů nedohrálo 5 týmů mužů (Tísek, Fulnek, Dolní Lutyně, Mosty, Dolní Benešov). Tento problém se týkal i našich kategorií dorostu a mužů. Bohužel, u dorostenců se nám to nepodařilo zachránit a z důvodu nedostatku hráčů, jsme museli náš tým po zimě odhlásit ze soutěže. Kluci z dorostu, kteří měli zájem hrát, se připojili k týmu mužů, který po zimě bojoval se stejným problémem, jako velké množství týmů z okolí – nedostatkem hráčů. Proč tomu tak je už řešilo mnoho studií a analýz zadaným fotbalovým svazem. Nejčastější důvodem je stěhování za studiem, prací, rodina, méně volného času a zvolení jiných priorit. Všechny důvody jsou pochopitelné a jen otázkou širšího nastavení, jestli kolektivní výkonnostní sport v dospělé kategorii bude mít zářnou budoucnost či nikoliv. A tyto problémy jsme v průběhu uplynulé sezóny řešili samozřejmě i u nás. Bez předstírání můžeme říct, že hlavním cílem týmu mužů pod vedením trenéra René Bilíka bylo dohrát soutěž a pak až záchrana. V doplnění kádru hodně pomohli kluci ze zrušeného dorostu, ale také kluci, kteří se třeba po delší pauze opět vrátili k fotbalu. Všem hráčům patří za jejich výkony díky. Nakonec se povedl dotáhnout do úspěšného konce i druhý cíl a to záchrana v krajské soutěži. V konečné tabulce muži obsadili 11. pozici se ziskem 23 bodů a skóre 38:86.

Již nyní užší vedení oddílu kopané pracuje na tom, aby nadcházející sezóna byla úspěšnější než ta předešlá. Aby mládežnické týmy měly dostatečnou podporu, aby trenérský tým fungoval jako jedna velká parta jako doposud, aby hřiště, na kterém hrajeme, splňovalo určité parametry, aby šatny a další prostory byly důstojným zázemím, aby tým mužů šlapal jak má a by se všichni okolo fotbalu, hráči, trenéři, funkcionáři, partneři, sponzoři a fanoušci cítili u nás na fotbale skvěle. Děkujeme všem hráčům, trenérům a funkcionářům za jejich ochotu a práci a děkujeme všem partnerům, sponzorům a fanouškům za jejich podporu.


SEZONA 2022/2023


FOTBALOVÝ LÁZEŇSKÝ POHÁR 2022 V LÁZNÍCH BĚLOHRD

V termínu 23.-24. července 2022 se odehrál již 45. roční Lázeňského poháru, tentokráte v severočeském městě Lázně Bělohrad. Jedná se fotbalový turnaj dospělých, hraný na klasické fotbalové hřiště 11 na 11. utkávají se mezi sebou týmy z lázeňských míst a prestiž tohoto turnaje je mezi lázeňskými místy proslulá. Bližší informace jsou podrobně popsány na internetových stránkách www.lazenskypohar.cz Tento turnaj si drží dokonce primát v České republice, jelikož se jedná o nejstarší fotbalový turnaj, který se hraje v klasickém rozestavení 11 na 11 nepřetržitě už od roku 1978.

Klimkovickým fotbalistům se fotbalově dařilo, ale k lepšímu výsledku chyběl jen kousek štěstíčka. I tak je z toho pěkné 5. místo.

Výsledky:
Železnice – Janské Lázně 2:1, Luhačovice – Mšené Lázně 1:0, Lázně Bělohrad – Klimkovice 4:0, Velichovky – Konstatinovy Lázně 2:1, Železnice – Klimkovice 1:0, Luhačovice – Konstantinovy Lázně 2:1, Lázně Bělohrad – Jánské Lázně 3:0, Velichovky – Mšené Lázně 1:0, Klimkovice – Jánské Lázně 2:1, Konstantinovy Lázně – Mšené Lázně 2:2, Lázně Bělohrad – Železnice 1:3, Velichovky – Luhačovice 1:2

Utkání o umístění:
utkání o 7. místo Jánské Lázně – Mšené Lázně 1:1 PK 4:5
utkání o 5. místo Klimkovice – Konstantinovy Lázně 7:1
utkání o 3. místo Lázně Bělohrad – Velichovky 1:4
FINÁLE Železnice – Luhačovice 1:0

Nejlepší hráč: Barták Daniel (Železnice), Nejlepší brankář: Huja Tomáš (Mšené Lázně), Nejlepší střelec: Vaněk Jan (Klimkovice) – 5 branek

Na schůzce účastníků lázeňského poháru byl aktuálně upraven jízdní řád poháru pro příští roky: 2023 Luhačovice, 2024 Velichovky, 2025 Klimkovice, 2026 Mšené Lázně, 2027 Janské Lázně (50. ročník).


K 31.12.2022 mělo TJ Klimkovice, z.s. celkem 199 aktivních členů a z toho oddíl kopané 159, oddíl Marathon Team 14 a oddíl ASPV 26 členů. 118 členů je mladších 18-ti let.

Výbor oddílu kopané pracoval v roce 2022 v tomto složení:
Předseda: Václav Prašivka ml.
Místopředseda: Bc. Lukáš Lyčka
Členové výboru: Radim Bena, René Bilík, Tomáš Burda, Milan Glomb, Stanislav Homola, Jiří Kič, Václav Prašivka st., Jan Švabík
Předsedou oddílu Marathon Team je Radimír Mika a Přesedkyní oddílu ASPV je paní Ludmila Bálková.


PROBĚHL FOTBALOVÝ SOUTĚŽNÍ ROČNÍK 2022/23

V polovině měsíce června byly odehrány poslední mistrovské utkání soutěžního ročníku 2022/23. Jaký byl z pohledu výsledků jednotlivých kategorií se pokusíme zhodnotit v tomto komentáři. Každopádně to byl opět ročník náročný jak pro hráče, tak hlavně pro trenéry a všechny ostatní dobrovolníky, kteří jsou jakkoliv zapojeni do organizace fotbalu v Klimkovicích. Bývalo zvykem jim poděkovat na konci tohoto hodnocení, ale letos uděláme výjimku a poděkování všem zahájíme tento článek. Jen poděkování za to kvantum práce je opravdu jen to nejmenší co můžeme udělat. Děkujeme všem našim členům, hráčům, trenérům, vedoucím, výboru, dobrovolníkům, fanouškům, sponzorům a podporovatelům - DÍKY.

V hodnocení jednotlivých kategorií nepůjdeme tolik do hloubky. O výsledcích nejvíce vypovídají závěrečné tabulky soutěží a tak jen krátce.

Kategorie mužů pod vedením trenéra Tomáše Černína a asistentů Reného Bilíka a Jiřího Chorvatoviče si poprvé vyzkoušela lokačně krajskou soutěž na Novojičínsku. Atraktivita nových soupeřů přilákala fanoušky jak na domácí zápasy, tak i na venkovní výjezdy. Ukázalo se, že jiná soutěž = jiný styl hry a proto start soutěže nevyšel dle očekávání, hráči i trenéři si museli přivyknout jinému stylu hry soupeřů. K závěru podzimní části již byly výsledky dle očekávání, ovšem ztrátu ze začátku soutěže se prakticky nepodařilo dohnat až do jejího závěru. Nakonec z toho bylo celkové 9. místo, se ziskem 30 bodů a skóre 51:62.

Nejstarší mládežnická kategorie staršího dorostu, kluků ve věku 16 až 19 let, pod vedením trenérů Mirka Štebela a  Tomáše Huspeniny také v tomto ročníku poprvé ochutnala Novojičínské soutěže. V kategorii se můžeme chlubit hojnou účasti hráčů a ke všemu ještě je skladba ročníků taková, že tým zůstane pohromadě i pro příští sezónu ve stejném složení. Kluci si nevedli vůbec špatně, z 16 utkání polovinu vyhráli a jednou remizovali, získali tak 25 bodů a skóre 50:30, což jim stačilo na konečné 4. místo v tabulce. Během sezóny se kluci účastnili i okresního poháru, ve kterém se jim dařilo a došli až do finále.

Starší žáci, kluci a holky 12 až 15 let, které trenérsky vede dvojice Karel Pokorný a Filip Žák, stejně jako dorostenci pro tuto sezóny přešli pod Novojičínské soutěže a hlavně poprvé okusili klasické fotbalové zápasy na celé velké hřiště i velké branky. Kluci se na tomto velkém hřišti učí hrát a i přesto výsledky nebyly k zahození. Z celkových 20 utkání jich 8 vyhráli a ve třech remizovali. Získali tak celkem 27 bodů a skóre 62:53 jim vyneslo konečné 4. místo v závěrečné tabulce.

Starší přípravka, věk 10 až 11 let, trenéři Jarda Bednář a Petr Mahrík. Tito kluci pod skvělým trenérským vedením se v Ostravské soutěži stali od jejího začátku favority. Nad svými soupeři dominovali a na jejich hru byla radost pohledět. Z 18 utkání jich 16 vyhráli a jen ve 2 zápasech si vybrali slabší chvilku. V konečné tabulce se tak společně s Václavovicemi se stejným počtem bodů dělí o první příčku. Podařilo se jim nastřílet neuvěřitelných 222 branek.

Nejmladší kategorií hrající soutěže je mladší přípravka, děti ve věku 8 a 9 let, kterým se pečlivě trenérsky věnuje trojice trenérů Radim Homola, Petr Bálek a David Hošák, pod tyto trenéry ještě spadá kategorie před-přípravka, děti 5-7 let, které ještě nehrají soutěže. Mladší přípravka odehrála 21 utkání, v nichž 7 krát zvítězili a nastříleli krásných 200 branek.


SEZONA 2023/2024