Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÁČKO DOMA ZABRALO ZA TŘI BODY

Krajská soutěž CANIS 1.B třída sk. B - muži
Sobota 25.5.2019
TJ Klimkovice - TJ Sokol Krásné Pole (0:1) 2:1

Branky: 69. Brachtl, 84. Mohelník - 18. Hampel

Sestava Klimkovic: Černý - Krpelík, Bednář, Šot, Niemczyk - Sáblík, Mohelník - Konečný (61. Vošvrda), Gelnar, Vaněk (89. Bača) - Brachtl, trenér Jan Woznica.

Tabulka soutěže: ZDE

Naše áčko v sobotu odpoledne nastoupilo, v oslabené sestavě, kdy chybělo hned šest hráčů, proti na jaře dobře hrajícímu Krásnému Poli a díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase, zvítězilo 2:1.

Úvod utkání se hrál oboustranně opatrný fotbal bez větších šancí. Pokus Brachtla a dva pokusy hostí nebezpečí neznamenaly. V osmnácté minutě zahrávali hosté rohový kop, z něhož se prosadil Hampel a Krásné Pole vedlo - 0:1. O chvíli později mohl vyrovnat Vaněk, ale jeho chytrý pokus téměř z poloviny hřiště zazvonil pouze na tyč. Dravý pokus Brachtla skončil střelou do brankáře a Bednář po rohu hlavičkoval mimo. Hosté zase nevyužili dva slibně rozvíjející se brejky. V poločase jsme tak ztráceli.

Do druhého poločasu vstoupili naši hráči úplně jinak, než odehráli první poločas. Rázem jich bylo plné hřiště a výsledkem bylo hned sedm rohových kopů v úvodní desetiminutovce, bohužel z nich "nezapršelo". Hosté zahrozili střelou Mašlanky, která šla ale nad. V šedesáté třetí minutě vyrobila hostující defenzíva chybu, střídající Vošvrda byl u míče rychleji než brankář a v pádu přihrál Vaňkovi, jeho střelu do odkryté brány bohužel srazil vracející se obránce na roh. Za tři minuty po akci na pravé straně vylepšil Sáblík pozici pro Gelnara, který však v obrovské šanci přestřelil. V šedesáté deváté minutě konečně udeřilo, Vošvrda poslal kolmici mezi obránce, Brachtl je přesprintoval a v samostatném úniku chladnokrevně zakončil a vyrovnal - 1:1. Klimkovice ještě více utahovaly závity, hosté se sice snažili hru kouskovat poléhaváním a zdržováním, ale přesto to nestačilo. V osmdesáté čtvrté minutě se po patnáctém (!) rohovém kopu prosadil hlavou Mohelník, když uklidil roh Vaňka a rozhodl o naší výhře - 2:1.

Komentář trenéra Woznicy: "První poločas byl z naší strany neuvěřitelně slabý. Hráli jsme pomalu, bez pohybu a bez zaujetí. O poločase byla v kabině velká bouřka. Přiznám se, že celou dobu mého působení, jsem se tak asi nevytočil a odnesla to lékárnička, nicméně zřejmě to padlo na úrodnou půdu. Druhý poločas byl odlišný, najednou jsme začali napadat, byli aktivní v pohybu, čímž jsme byli prakticky pořád na balónu a Krásné Pole odpadlo. Dlouho jsme se nemohli prosadit, ale po vyrovnávací brance jsem byl přesvědčený, že vyhrajeme, z kluků šla konečně vidět chuť vyhrát. Tohle je to gró, které nám na jaře chybí. Emoce v zápase, kdy všichni jedou na doraz a odměna za úsilí. Tak snad si to podržíme aspoň do zbytku soutěže."